4letá málo mluví

10405
2.4.15 17:47

4 roky a málo mluví

Dobrý den. Právě jsem se vrátila z logopedie a a je mi akorát do breku. Mám dvě dcery prvni začla ve třech letech mluvit ale vety atd trošku později. Druha mela ted v březnu 4 roky a v zaři říkala pouze mami babi tati a haf mnaou a takove ty veci.Ted řika všechny slova snaži se dve tři spojit podle toho co to je ale nekdy misto v použije h a tak proste pani logopedka me řekla že je zaostala deti v jejim veku maji řikat basničky pisničky ona neumi nic prej a hlavne ona sni tam nechce komunikovat. Jinak se snaži doma mluvit nebo jji všichni rozumi. I ve skolce mi řekli že udelala velky pokrok ale podle pani logopedky vlastne neudelala.Ja jsem rada že vubec nejak začala a když me takhle nekdo řekne jak je dis snad vsechno co muže byt a muže taky do zvlastni skoly což si myslím že na souzeni tohodle je fakt brzy tak nevim. Máten ekdo stejny problem že vám dite takhle mluvilo a ted mluvi dobře???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
2.4.15 17:52

@kyblicek změnila bych logopedku? Je to klinická logopedka?
Klukovi jsou 4 roky… mluví příšerně (i když za poslední půl rok udělal velký pokrok). Ale tohle by si logopedka dovolila říct jenom jednou a už by mě tam neviděla. Má ji motivovat k mluvení, dělat tam ně jaký zábyvný cvičení a hlavně tobě ukázat a dát materiály, které budete doma procvičovat.

• Citovat
  • Upravit
5436
2.4.15 17:55

@kyblicek A máte nějakou diagnózu? Jestli by to nechtělo nějaké komplexní vyšetření. Nechci strašit, ale třeba u takové vývojové dysfázie normální logopedická péče nestačí, je třeba s dítětem pracovat i v jiných směrech.
Logopedku bych změnila taky, má pomoct a ne deptat a kritizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.4.15 17:56

Ja bych dite vzala k detskemu psychologovi, zrejme tam bude nejaka vyvojova dysfazie. Podle toho bych odvijela dalsi postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
2.4.15 17:58

Hluboce s tebou soucítím, syn do tří skoro nepromluvil, takže vím jaké to je. Jinak co píší holky, zkusila bych jinou logopedku, hlavně je evidentní, že tahle ti nesedla, tak je nesmysl k ní chodit. Taktéž souhlasím zda s tím, že by stálo za úvahu poradit se komplexněji s vícero odborníky zda se jedná o ovř nebo už o nějakou diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.4.15 18:11

Raduj se z toho, že ve školce udělala velký pokrok, i vy doma vidíte, že se zlepšuje. To je důležité a z toho se radujte.
Objednejte se ještě k jiné logopedce, objednejte se do PPP nebo k psychologovi. Neber to tak, že dcera je nějaká opožděná, ale že jestli jí nějaká diagnóza brání v normálním rozvoji, tak je dobré tu diagnózu co nejdřív znát a moci s ní pak pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10405
2.4.15 18:19

No začla s tou disfazi ale muj byvali manžel do 4 let vubec nemluvil byl na tom jeste huř než jeho dcera a ted mluvi normalne. Jenže tam přijdete ona ji posadi jako ve skole začne do ni proste hučet mluv no to ses skareda když nechces a ona to ze sebe teda vykomoli jen aby byl klid a mela to za sebou takže to huhna. Nemluvila vubec snaži se skladat vety akorat tam nedava jsem se atd se segrou si hraje všemu rozumi je hrozne šikovna jen tohle začalo pozdeji a to i u prvni dcery ale že jako asi zvlastni skola když bude jeste dva roky ve skolce me to proste přijde divny udela pokrok ale u ni vlastne ne protože při každe nasteve dalsi ma vlastne mluvit vety už a chtela by aby se posunula o 100 procent da nam na dom cvičeni slova ktere umi ma najednou vytleskavat nevim přijde me to divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.4.15 18:26
@kyblicek píše:
No začla s tou disfazi ale muj byvali manžel do 4 let vubec nemluvil byl na tom jeste huř než jeho dcera a ted mluvi normalne. Jenže tam přijdete ona ji posadi jako ve skole začne do ni proste hučet mluv no to ses skareda když nechces a ona to ze sebe teda vykomoli jen aby byl klid a mela to za sebou takže to huhna. Nemluvila vubec snaži se skladat vety akorat tam nedava jsem se atd se segrou si hraje všemu rozumi je hrozne šikovna jen tohle začalo pozdeji a to i u prvni dcery ale že jako asi zvlastni skola když bude jeste dva roky ve skolce me to proste přijde divny udela pokrok ale u ni vlastne ne protože při každe nasteve dalsi ma vlastne mluvit vety už a chtela by aby se posunula o 100 procent da nam na dom cvičeni slova ktere umi ma najednou vytleskavat nevim přijde me to divny.

jses si jista, ze to byla logopedka a ne nejaka uklizecka, co si tam na chvili sedla? :lol: Syn byl ted v unoru u psycholozky kvuli odkladu, z testu skolni zralosti a celeho vysetreni vysel jako nejaky retardik, presto psycholozka byla schopna vyzdvihnout kladne stranky, co mu jde, hezky s ni spolupracoval, na rozdil od zapisu, kde ucitelka byla protivna breca a on okamzite ve stresu a nezvladnul nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.4.15 18:31

@kyblicek hm, ta logopedka mohla být ráda, že malá nemluvila. Jinak by si mohla vyslechnout, kdo je tam škaredý :)
Fakt bych zkusila jinou logopedku. Nemá cenu se trápit u někoho, s kým si nesednete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
2.4.15 18:31

@kyblicek a mluvíte s ní doma, čtete jí, říkáte si doma říkadla? Podle toho, jak popisujete, že mluví, je na tom stejně jako můj 18 měsíční syn, který je po operaci mozku. Co vám říkal pediatr na tříleté prohlídce? to bylo všechno v normě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10405
2.4.15 18:32

:mrgreen: :mrgreen: jo tak trošku me to taky přišlo jeste me podotkla že pani učitelky ve skolce maji pouze 14 tideni kurz z logopedie a ona ma 20 let praxi takže oni vedet nemužou nic.Me to hrozne mrzi jak me to pak každej předhazuje ježiš ona jeste nemluvi poradny vety a ona to a ono? Dnes jsem si pekne pobrečela. Zase ona se sama obleče nemusim ji pomahat s ničim sama se učese udela si culik da si sponky je plne samostatna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10405
2.4.15 18:35

Že to klidne muže mit po tatinkovi ktery taky nemluvil a je uplne normalni že proste ji to muže trvat ale že jinak je hodne sikovna samostatna akorat ta řeč.5íkám sklada vety ale nepoužije slovo jako jsem se nebo byla proste to posklada ale každej vi co řika každej ji rozumi a před pul rokem neřekla nic. Jinak ji čtu každy den před spanim jim čteme nebo ja hrajeme si ale opakovat veci od pani logo pedky se ji nechce ale nejak to zvladame doma me to řekne jak chci ale ona ji da naučit slova přijdem tam a chce po ni najednou vety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.4.15 18:49

@kyblicek Nechci se tě dotknout v žádném případě, ale tvůj písemný projev a vyjadřování mi přijde taky trochu zvláštní. Jak jsi na tom byla s mluvením a se školou ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
2.4.15 19:02

@kyblicek Promiň, vím, že asi nebudu mít populární názor, ale Tvé vyjadřování mi taky nepřipadá úplně v pořádku :think: Tím samozřejmě neříkám, že za problém Tvého dítěte můžeš, jen prostě píšu, co mě fakt praštilo do oka, ten Tvůj projev. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
2.4.15 19:03

@kyblicek ahoj,moje dcera 3roky a 4mesice nechce mluvit.. Rekne max deset slov, ale nepouziva je.. Na vse ukazuje a rika e e e :zed: Jsem z toho nestastna.. Dcera nechce opakovat. Na logopedii jsem se domluvila, ze ji nechame udelat magnetickou rezonanci, genetiku a eeg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí