Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky pomóc, prosím o radu. malá má dnes 4 týdny, skoro od začátku mi ale nespí ve dne, nakojím, usne u toho, chci ji přendat v tu ránu je vzhůru a kouká nebo brečí… Když ji vezmu je klid a zase kouká, vydrží celý den, zíve je unavená, ale prostě spát nebude…pokud už na chvíli usne tak jen v posteli v postýlce ani náhodou, teď už mi tam řve asi 10 vminut a už nemá ani hlas, já už ale padám na hubu, v noci co dvě hodiny vzhůru a to se malá ještě kojí tak hodinu, takže přes den to nedospím když ji musím mít pořád na sobě nebo u prsa
natož něco udělat, jen uvařit byl pro mě dnys nadlidský úkol, trvalo mi to dohromady asi 3 hodiny, protože malá ne a ne spát… V kočárku mi hystericky řve, v lehátku to samé, spí jen v autosedačce v autě…já už fakt nevím co s ní…
![]()
a kdyby sis lehla k televizi a dala si ji na brisko? tak by jste si odpocinuly obe ![]()
viky23 píše:
Holky pomóc, prosím o radu. malá má dnes 4 týdny, skoro od začátku mi ale nespí ve dne, nakojím, usne u toho, chci ji přendat v tu ránu je vzhůru a kouká nebo brečí… Když ji vezmu je klid a zase kouká, vydrží celý den, zíve je unavená, ale prostě spát nebude…pokud už na chvíli usne tak jen v posteli v postýlce ani náhodou, teď už mi tam řve asi 10 vminut a už nemá ani hlas, já už ale padám na hubu, v noci co dvě hodiny vzhůru a to se malá ještě kojí tak hodinu, takže přes den to nedospím když ji musím mít pořád na sobě nebo u prsa![]()
natož něco udělat, jen uvařit byl pro mě dnys nadlidský úkol, trvalo mi to dohromady asi 3 hodiny, protože malá ne a ne spát… V kočárku mi hystericky řve, v lehátku to samé, spí jen v autosedačce v autě…já už fakt nevím co s ní…
![]()
![]()
Za mě šátek,mladší mi do dvou m spal jen max hodinu denně a to ještě na rukách,zbytek času prořval.Neexistovalo kamkoli položit,hned byl řev,už jsem myslela,že dám snad postýlka do inzerátu na prodej
Nebyla jsem schopna dojít ani na wc,natož uvařit,poklidit a ještě se starat o staršího.Takže jsem nosila a nosila a nosila,jinak bych skončila asi v Bohnicích
Pevné nervy,nezbývá než vydržet,určitě bude líp ![]()
Je tu spousta podobných diskuzí. Naší malý to vydrželo až skoro do 4 měsíců, spala jen v kočárku a muselo se chodit. A ani dneska neni spáč
.Co zkusit vzít autosedačku domů a uhoupat. Prdíky jí netrápí?
nechce ani dudlík ten plive a navaluje se jí z něho, já už opravdu nevím, jestli není třeba hladná ale pije skoro pořád…přibírá hezky…
na bříšku to usnula ale taky jen tak na deset minut…
teď pořád ještě křičí v té postýlce a mě se chce už taky ale brečet…
![]()
holky omlouvám e ale nemám čas ani diskuze hledat, už teď tam ječí chudák tak dlouho, nevím jestli ji mám zase vzít nebo opravdu nechat vyřvat, ale ona nepřestane ![]()
Ahoj, muj syn byl podobny. Nic svetoborneho ti neporadim, ale napisu, co fungovalo u nas.
Satkovani- u toho se ale musis pohybovat, aby dite nervalo, takze jsem chvilemi mela i uklizeny byt.
Zabaleni ditete pred kojenim- ja mam takovou perinku velikosti normalniho polstare, akorat malo vycpanou. Do toho jsem prcka trochu stahla, takze jsem zvysila sanci, ze si nevsimne, ze ho prehazuju do postylky.
Kojeni v posteli- dite nakojis v leze ve vasi manzelske, kdyz usne, tak se vytratis a nemusis s nim manipulovat vubec. Jinak to stahnuti na kojeni nebo alespon prikryvani se mi vyplatilo vzdy, protoze prcek zustava v prijemnem pelisku.
Hodne stesti
už jsem ji vytáhla a je klid…je celá zpocená jak hulákala, má úplně mokré vlásky…prdíky mívá, ale není to tak hrozné, že by tak brečela, spíš zabrečí a kroutí se, já hned masíruju a cvičím a ona e vyprdí, tohle je vyloženě, že chce být u mě… ![]()
Chce to zkusit všechno možný. Nám třeba stahování do peřinky, plínky a jiných věcí nepomáhalo, spíš se ještě víc rozeřvala. Občas pomohl vysavač a uhoupali jsme jí v lehátku nebo lehnou si s ní do postele, ale vzbudila se po 5 minutách, co jsem odešla.
Jestli chces potesit, tak me k tomu revu syn jeste nepil. To byla teprve kombinace…
A jasne, ze je potreba zkouset, ja jen pro inspiraci psala, co pomohlo u nas.
viky23 píše:
už jsem ji vytáhla a je klid…je celá zpocená jak hulákala, má úplně mokré vlásky…prdíky mívá, ale není to tak hrozné, že by tak brečela, spíš zabrečí a kroutí se, já hned masíruju a cvičím a ona e vyprdí, tohle je vyloženě, že chce být u mě…
Chce být prostě u maminky,je maličká,tak ji je nejlíp u tebe.Já jen nosila a nosila a na každém kroku slyšela,jak si na sebe šiju bič,ale pro ten klid jsem byla ochotná ten bič ušít.Naštěstí se tak nestalo a ted nošení nesnáší.Ale uknouranost mu zůstala ![]()
Katka86 píše:viky23 píše:Chce být prostě u maminky,je maličká,tak ji je nejlíp u tebe.Já jen nosila a nosila a na každém kroku slyšela,jak si na sebe šiju bič,ale pro ten klid jsem byla ochotná ten bič ušít.Naštěstí se tak nestalo a ted nošení nesnáší.Ale uknouranost mu zůstala
už jsem ji vytáhla a je klid…je celá zpocená jak hulákala, má úplně mokré vlásky…prdíky mívá, ale není to tak hrozné, že by tak brečela, spíš zabrečí a kroutí se, já hned masíruju a cvičím a ona e vyprdí, tohle je vyloženě, že chce být u mě…
Tak to znám a závislačka zůstala
.
přesně to slyším taky, neuč ji do postele, neuč ji na rukách atd…ale já se fskt hnu a ona to hned zmerčí… ![]()
teredes píše:
Jestli chces potesit, tak me k tomu revu syn jeste nepil. To byla teprve kombinace…
A jasne, ze je potreba zkouset, ja jen pro inspiraci psala, co pomohlo u nas.
Jééé tak to píšeš o mém synovi.Prso ani vidět,jen ho uviděl tak řev a když už jsem mu ho narvala do pusy,tak prostě vůbec netahal a to mlíko,co mu tam samo nateklo,krásně vyplivl
Tak jsem k tomu řevu odstříkavala ručně co dvě hodky ve dne v noci,každé odstř. mi trvalo 40 minut.Hrůza
![]()
viky23 píše:
přesně to slyším taky, neuč ji do postele, neuč ji na rukách atd…ale já se fskt hnu a ona to hned zmerčí…
Neposlouchej je,kdo takové mimino nemá,prostě to nepochopí,pro chvíli klidu je člověk udělat cokoliv.Je sice pravdou,že jsem si vytyčila pár věcí,na které nebudu prcka učit(třeba uspávání v autě),ale to nošení bylo pro mé uši a nervy vysvobození ![]()