41 kg v 16 letech

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.23 17:50

41 kg v 16 letech

Ahoj, mam 16 a zitra jdu na 17 letou prohlidku k doktorce. Problem je v tom, ze jsem zhubla na 41 kilo. 2 roky zpatky jsem mela 47. Mam strach co mi na to doktorka rekne, myslite ze me muze i poslat do nemocnice s takovou vahou? Merim 167 cm.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
24.5.23 18:12

Váha by nevadila, kdybys nezhubla. Anorexie? Bulimie?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.23 18:18
@jahuhudka píše:
Váha by nevadila, kdybys nezhubla. Anorexie? Bulimie?

Chtela jsem zhubnout, to jo ale anorexii nemam, jim normalne. Ja se hlavne bojim, ze me doktorka posle nekam do nemocnice na infuze

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
24.5.23 18:24
@Anonymní píše:
Chtela jsem zhubnout, to jo ale anorexii nemam, jim normalne. Ja se hlavne bojim, ze me doktorka posle nekam do nemocnice na infuze

Kdybys jedla normálně, tak nehubnes

• Citovat
  • Upravit
2380
24.5.23 18:26

To vyhodnotí doktorka, infuze nevím (znám lidi, co jsou takhle normálně - ale prostě to mají od přírody, nijak nehubnou, jsou zdraví, jen prostě za boha nepřiberou), ale na psychinu tě asi pošle. Obecně, pokud jsi hubnout chtěla z těch 47 až na 40, tak to teda spíš o nějakém problému vypovídá než ne… Pokud jsi zhubla omylem, nebo ze stresu, tak by ti taky nějaká pomoc prospěla, tak bych se tomu nebránila.

Příspěvek upraven 24.05.23 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.23 18:26
@jahuhudka píše:
Kdybys jedla normálně, tak nehubnes

Denne snim cca 1500 kalorii a nejak necvicim

• Citovat
  • Upravit
85299
24.5.23 18:35
@Anonymní píše:

Takze Te tva vaha zajima a staras se o ni, kdyz vis, kolik snis kalorii. Sama vis, ze vazis malo a mela bys pribrat, toho se bojis. Takze ano, tva detska doktorka by to resit mela i rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
24.5.23 18:40
@Anonymní píše:

Už jenom to, ze víš svůj příjem kalorií ( který je zoufale malý ) je rizikové a mas k anorexii našlápnuto. Doktorka by to řešit mela

• Citovat
  • Upravit
9676
24.5.23 18:45

Na infuze tě nepošle, k tomu není důvod (pokud nemáš třeba rozhozené ionty apod.), ale k psychologovi nebo psychiatrovi nejspíš ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.23 18:46
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 16 a zitra jdu na 17 letou prohlidku k doktorce. Problem je v tom, ze jsem zhubla na 41 kilo. 2 roky zpatky jsem mela 47. Mam strach co mi na to doktorka rekne, myslite ze me muze i poslat do nemocnice s takovou vahou? Merim 167 cm.

Dcera v tomhle věku trpěla anorexií. Měří stejně jako ty a všichni se tak nějak shodli, že pokud váha klesne pod 40, tak nebudou “ochotni” jí léčit ambulantně, ale bude nutná hospitalizace
Třeba stacionář na karláku nebere pacientky s bmi nižším než 16…

• Citovat
  • Upravit
41864
24.5.23 18:50

Nejíš normálně, 1500 kalorií je opravdu málo. Už to, že to považuješ za normální a že jsi ze 47 kg, což je při tvé výšce podváha, chtěla zhubnout svědčí o problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42273
24.5.23 18:50

S tou nemocnicí počítej. Máš mentální anorexii. Už jen to, že napíšeš příjem1500 kalorií a že jíš normálně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
24.5.23 18:53

Pokud jsi chtěla zhubnout, i když jsi měla 47 kilo na 167 cm, tak ne, není to v pořádku. Pokud máš přesně spočteno, kolik sníš kalorií, tak ne, není to v pořádku. Pokud je to 1500 kalorií denně, taky to není v pořádku. Být tebou, neřeším, co mi řekne doktorka, ale spíš mě trápí to, až poví, co nevyhnutelně povědět musí. Pokud jsi ze stádia podváhy záměrně zhubla 15 % své váhy v době, kdy je normální růst a nabírat, bude to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.5.23 18:54
@jahuhudka píše:
Už jenom to, ze víš svůj příjem kalorií ( který je zoufale malý ) je rizikové a mas k anorexii našlápnuto. Doktorka by to řešit mela

Kdyby se mě někdo v 17ti, 25ti, 35ti, 40ti zeptal, kolik je můj denní příjem kalorií, vůbec ale vůbec bych netušila. Počítání kalorií v teenage věku běžné fakt není. Zakladatelko, ruku na srdce, vrtala by ti hlavou 17ti letá prohlídka u lékaře, kdybys věděla, že žádný problém s váhou není a nic nehrozí…? Myslím, že bys to měla probrat s mámou, jestli máte pěkný vztah, měla bys jí ty obavy říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
24.5.23 19:00

@Mutlice v tom věku jsem sezrala grilované kuře, zahledla blízkém houdy a šla pářit. Kalorie jsem asi ani netušila, ze existují

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA