Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jahuhudka píše:
Váha by nevadila, kdybys nezhubla. Anorexie? Bulimie?
Chtela jsem zhubnout, to jo ale anorexii nemam, jim normalne. Ja se hlavne bojim, ze me doktorka posle nekam do nemocnice na infuze
@Anonymní píše:
Chtela jsem zhubnout, to jo ale anorexii nemam, jim normalne. Ja se hlavne bojim, ze me doktorka posle nekam do nemocnice na infuze
Kdybys jedla normálně, tak nehubnes
To vyhodnotí doktorka, infuze nevím (znám lidi, co jsou takhle normálně - ale prostě to mají od přírody, nijak nehubnou, jsou zdraví, jen prostě za boha nepřiberou), ale na psychinu tě asi pošle. Obecně, pokud jsi hubnout chtěla z těch 47 až na 40, tak to teda spíš o nějakém problému vypovídá než ne… Pokud jsi zhubla omylem, nebo ze stresu, tak by ti taky nějaká pomoc prospěla, tak bych se tomu nebránila.
Příspěvek upraven 24.05.23 v 18:26
@jahuhudka píše:
Kdybys jedla normálně, tak nehubnes
Denne snim cca 1500 kalorii a nejak necvicim
@Anonymní píše:
Takze Te tva vaha zajima a staras se o ni, kdyz vis, kolik snis kalorii. Sama vis, ze vazis malo a mela bys pribrat, toho se bojis. Takze ano, tva detska doktorka by to resit mela i rodice.
@Anonymní píše:
Už jenom to, ze víš svůj příjem kalorií ( který je zoufale malý ) je rizikové a mas k anorexii našlápnuto. Doktorka by to řešit mela
Na infuze tě nepošle, k tomu není důvod (pokud nemáš třeba rozhozené ionty apod.), ale k psychologovi nebo psychiatrovi nejspíš ano.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 16 a zitra jdu na 17 letou prohlidku k doktorce. Problem je v tom, ze jsem zhubla na 41 kilo. 2 roky zpatky jsem mela 47. Mam strach co mi na to doktorka rekne, myslite ze me muze i poslat do nemocnice s takovou vahou? Merim 167 cm.
Dcera v tomhle věku trpěla anorexií. Měří stejně jako ty a všichni se tak nějak shodli, že pokud váha klesne pod 40, tak nebudou “ochotni” jí léčit ambulantně, ale bude nutná hospitalizace
Třeba stacionář na karláku nebere pacientky s bmi nižším než 16…
Nejíš normálně, 1500 kalorií je opravdu málo. Už to, že to považuješ za normální a že jsi ze 47 kg, což je při tvé výšce podváha, chtěla zhubnout svědčí o problému.
S tou nemocnicí počítej. Máš mentální anorexii. Už jen to, že napíšeš příjem1500 kalorií a že jíš normálně. ![]()
Pokud jsi chtěla zhubnout, i když jsi měla 47 kilo na 167 cm, tak ne, není to v pořádku. Pokud máš přesně spočteno, kolik sníš kalorií, tak ne, není to v pořádku. Pokud je to 1500 kalorií denně, taky to není v pořádku. Být tebou, neřeším, co mi řekne doktorka, ale spíš mě trápí to, až poví, co nevyhnutelně povědět musí. Pokud jsi ze stádia podváhy záměrně zhubla 15 % své váhy v době, kdy je normální růst a nabírat, bude to řešit.
@jahuhudka píše:
Už jenom to, ze víš svůj příjem kalorií ( který je zoufale malý ) je rizikové a mas k anorexii našlápnuto. Doktorka by to řešit mela
Kdyby se mě někdo v 17ti, 25ti, 35ti, 40ti zeptal, kolik je můj denní příjem kalorií, vůbec ale vůbec bych netušila. Počítání kalorií v teenage věku běžné fakt není. Zakladatelko, ruku na srdce, vrtala by ti hlavou 17ti letá prohlídka u lékaře, kdybys věděla, že žádný problém s váhou není a nic nehrozí…? Myslím, že bys to měla probrat s mámou, jestli máte pěkný vztah, měla bys jí ty obavy říct.
@Mutlice v tom věku jsem sezrala grilované kuře, zahledla blízkém houdy a šla pářit. Kalorie jsem asi ani netušila, ze existují
Ahoj, mam 16 a zitra jdu na 17 letou prohlidku k doktorce. Problem je v tom, ze jsem zhubla na 41 kilo. 2 roky zpatky jsem mela 47. Mam strach co mi na to doktorka rekne, myslite ze me muze i poslat do nemocnice s takovou vahou? Merim 167 cm.