4,5měsíční - dala jsem lepek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
4,5 m a dala jsem lepek
Jsem vyplašená, dala jsem teď dceři 4,5 měsíce krupicovou nemléčnou kaši Babylove, uvádí, že je od 4. měsíce… až teď jsem si uvědomila, že jsem nezkontrolovala nápis, že je bez lepku.
Jasně, pšenice = lepek.
Nedošlo mi to.
Malá už spí. Co můžu čekat?
Jaká může být reakce?
Tak brzy jsem lepek nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Však to nevadí ne? Teď se doporučuje lepek už dřív. Sice po malých dávkách, ale jednou ji to asi nic neudělá, pokud je jinak v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No včera jsme byli na očkování… jestli to může mít souvislost.
Dala jsem kaši z 80ti ml Sunaru ND HA 1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musela bys jí to dávat hodněkrát za sebou, aby se projevila nějaká reakce. A navíc kdyby byl lepek tak moc škodlivý, tak by ho výrobci přeci nemohli dávat do výrobků…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
No včera jsme byli na očkování… jestli to může mít souvislost.
Dala jsem kaši z 80ti ml Sunaru ND HA 1.
S očkováním by to souvislost fakt mít nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj se, nic se nestane..Dneska se opravdu lepek zavádí brzy. Většina dětských výživ s lepkem je už od 4tého měsíce.. Určitě se nemusíš bát, že by se dcerce něco stalo..:-)Já zaváděla na doporučení DR v půl roce. Pokud ještě lepek dávat nechceš, tak ho nedávej a zavedeš ho později, ale opravdu se nic nestane i když si ho dala teď.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hello Kitty75 Tak nemyslím, že je škodlivý. Ale může být na to reakce.
Dr. říkal, lepek od 5. měsíce.
Dávám kaši 14 dnů a hned jsem nasadila lepek, ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych se neplasila. Myslim, ze kdyz vyrobce pise, ze je od ukonceneho 4.mesice, tak se nemusis bat
maximalne ji muze bolet brisko v noci. Nebo budes prijemne prekvapena, ze ti bude spat celou noc ![]()
Příspěvek upraven 12.06.13 v 21:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se nebála. Mám téměř šestiletou dceru a u ní bylo doporučení úplně jiné než teď u osmiměsíční. Tady se naopak doporučuje lepek zavést mezi čtyřmi a šesti měsíci věku, ideálně v době, kdy je dítě ještě kojeno. Někde jsem četla, že tomuto období se říká imunologické okno, kdy podání alergenu zabrání rozvinutí skryté dispozice spíš, než když by se to nechalo na později (doufám, že nepíšu nějaké bláboly, určitě k tomu bude na netu nějaké info).
Já jsem to teda prošvihla, dala jsem lepek až trochu později, protože jsem začala i později přikrmovat, ale teď už normálně baští vícezrnou kaši a je OK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk Kolik té kaše snědla? Nejpravděpodobněji se nestane nic, ale lepek je zátěž pro střeva a přestala bych jí tu kaši dávat, ale pokud není zrovna alergická na lepek, tak by to mělo být ok. Alergické reakce můžou být různé, třeba průjem nebo zácpa, bolest bříška, vyrážka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona mi po kaši spí celou noc. Takže to mě nepřekvapí.
No dneska asi nebudu spát já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jiji píše:
Já bych se nebála. Mám téměř šestiletou dceru a u ní bylo doporučení úplně jiné než teď u osmiměsíční. Tady se naopak doporučuje lepek zavést mezi čtyřmi a šesti měsíci věku, ideálně v době, kdy je dítě ještě kojeno. Někde jsem četla, že tomuto období se říká imunologické okno, kdy podání alergenu zabrání rozvinutí skryté dispozice spíš, než když by se to nechalo na později (doufám, že nepíšu nějaké bláboly, určitě k tomu bude na netu nějaké info).
Já jsem to teda prošvihla, dala jsem lepek až trochu později, protože jsem začala i později přikrmovat, ale teď už normálně baští vícezrnou kaši a je OK
Přesně to jsem chtěla napsat. Mám 5,5 letou dceru a Dr. mi říkala, ať dávám lepek až po roce ( v té době jsem ale četla článek, že v zahraničí se doporučuje zavádět lepek od 5měsíce), u 3,5 letého syna to bylo opět jinak a jinak je to i nyní u 1,5 letého synovce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Imunologické okno, to vím. Taky mi dr. říkala.
No jen jsem to takhle v plánu neměla, tak jsem se lekla.
Zpátky to už nevezmu, tak nezbývá než čekat s jakou se ráno probudí.
Díky za uklidnění, holky, kaši zatím schovám. Ale když už jsem začla, tak bych občas už asi dát mohla, ne? Pokud nebude reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit