Co jíst po zvracení obloukem

5502
11.6.13 10:54

Co jíst po zvracení obloukem

Ahoj, mám neblinkací dítě, ani jako miminko neblinkávala, fakt párkrát nebo při nemoci, no, dnes mi ráno obloukem vyzvracela mlíko a banán a já přemýšlím, co jí můžu dávat k jídlu, zatím jsem dala jen suchý rohlík a vodu a trochu čaje, pije docela v pohodě. No, a já nevím, co ještě bych jí mohla dát celý den na suchým rohlíku asi bude problém ji přesvědčit. Co je ještě v tomhle ohledu dietního? o víkendu měla trochu průjem, tak tam jsem dávala co ucpává, takže rýži, mrkev, banán… nevím, jestli u zvracení totéž nebo raději držet jen ten rohlík… Díky za nápady :)

EDIT: Budou jí 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2660
11.6.13 11:09

Urcite dietu!!! Bojim se, ze prujem se na 100% jeste rozjede. Jestli pije umele mleko, koupila bych bezlaktozove, tim se trochu zasyti. Pridat rehydratacni roztok Kulíšek. Tříleté bych dala studenou Colu po lzickach, to je zazrak - fakt to funguje na zaludek!!! :palec: A tez ji to trochu zazene hlad v pripade, ze ho ma. Nam zrovna 10 mesicni tez prujmuje, je nastesti ockovany proti rotavirum, tak to neni tak desne. A cekam, kdy to chytne starsi… :?

Prvni den fakt jen starsi pecivo (popripade ryzi, mrkev). Postupne pridavat bramborove pyre (bez mleka!), banan, jablko, kuřecí maso… At je ji brzy lip! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
11.6.13 11:09

A jiný problémy nemá? Teploty a tak?

• Citovat
  • Upravit
581
11.6.13 11:11

My jsme vdycky dostávali rýži s rozmačkanym banánem a hrozně nám to chutnalo, piškoty, nějaký ty ochucený bebe sušenky by jí taky nemusely uškodit :mrgreen: Jinak je dobrá coca cola, vždycky dát jenom pár lžiček, teda nevim, jestli to malej povoluješ, tady to mrňata občas můžou pít, nebo mě pomáhá hořká čokoláda, né teda celá, ale jednou za čas pár kostiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
11.6.13 11:19

No, zatím je v pohodě, má maličko teplejší čelo, ale zatím jen trochu, změřila jsem a je lehce nad 37… mlíko už pije normální, zatím od rána už znovu neblinká ani průjem nebyl, tak uvidíme…

@mařenkaa Colu ještě nikdy neměla, ale pro jistotu koupíme, ať je doma… rýži i banán mám, tak to bych mohla zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.6.13 11:23

Mně se vždycky vyplatilo při takovýchto obtížích dítěti zavést přísnou dietu. A podle jeho stavu mu ji postupně uvolňovat. Takže:

• suché rohlíky, černý čaj, voda
  • nejen vynechat tuky a cukry, ale i mléčné výrobky a mléko
  • místo UM jsme dávala rýžový odvar (dělá se buď svařením rýže nebo se použije nemléčná rýžová kaše např.: http://eshop. happy-bazar. cz/ryzova-krupicka-6m)
  • mrkvový vývar, buď samotný jako polévka nebo přidat tu vařenou mrkev do vařené rýže
  • místo svačiny suchary, kukuřičné křupky (takové ty dětské nemastné neslané)

atd.

A když je to dobré, tak postupně k té mrkvi a rýži přidávat libové maso, udělat vývar, dát piškoty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí