Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U cizích lidí to může být stydlivost. Zadrhne se a je to.
Ale že jakoby přemýšlí i když jí něco řekneš ty, je divné. Možná přemýšlí jestli má šanci odmlouvat?
Zkusila ses jí nějak zeptat? Jakože jestli se něco děje? Nebo jestli se něčeho bojí? Nebo jestli ti dobře rozuměla?
Bez si uklidit pokojicek muze byt moc abstraktni ukol pro tak male dite, co byt konkretnejsi, aby vedela, co presne ma delat. Treba uklid si hracky. Ustel si postel. Treba tam s ni jit a ukazat ji, co vse se mysli tim, uklid si pokojicek. Na tom pohadkovem lese byla normalne stydliva a zarazena. Pro tak stare dite jsou pohadky skutecnost a ted jsou ty pohadkove postavy v lese a maji se plnit ukoly. Tak proste hledi a jeji mozek se to snazi pobrat. Nevi proc plive, protoze to fakt nevi. Jednala impulzivne. Nepremyslela tolik o tom, co dela.
Moje dcera, když ji řeknu, aby něco udělala, např. uklid si hračky a přijď na večeři, tak nejenže to neudělá, ale dokonce dělá, že ten pokyn vůbec neslyší. Ta tvoje aspoň hledí, ta naše teda ani nehledí a dělá, že je hluchá. Když zaseptam „bonbon“, tak vyskočí a že kde??. Jestli to je normalni, nevím, ale ta ignorace nám leze na nervy. Jo a asi to bude zdedene po manzelovi.
Porad si dokolecka opakuj, ze ona je na svete teprve 4 roky oproti tvym co ja vim triceti.
Vsechno teprv musi zazit a natrenovat, nez v tom ziska jistotu.
Děkuji moc holky
změním k Lauře přístup
moc jste mi pomohli
„Uklid si pokoj“ moje ctyrleta taky nepobere. Musi se ji to rict konkretne, jak pise nekdo vyse.
V cizim prostredi nebo s neznamymi lidmi se musi rozkoukat. Treba v satne ve skolce se chova taky nesmele. Je to tim, ze jsou tam rodice ostatnich deti. Jakmile vluje do tridy, stava se z ni jiny clovek. ![]()
Mas velke ocekavani. Neni to miniatura dospeleho, ale dite. ![]()
@Santa Juana píše:
Moje dcera, když ji řeknu, aby něco udělala, např. uklid si hračky a přijď na večeři, tak nejenže to neudělá, ale dokonce dělá, že ten pokyn vůbec neslyší. Ta tvoje aspoň hledí, ta naše teda ani nehledí a dělá, že je hluchá. Když zaseptam „bonbon“, tak vyskočí a že kde??. Jestli to je normalni, nevím, ale ta ignorace nám leze na nervy. Jo a asi to bude zdedene po manzelovi.
U nás tomu pracovně říkáme selektivní hluchota a stále trvá, a to mám už pubertální dítě, co v létě opustí hnízdo ![]()
, nic bych za tim nehledala. Nejmladsi dcera kdyz se ji zeptame na neco, na co nezna odpoved, tak mlci klidne 2 hodiny
. Jsem zvedava, co ve skole. Jinak je taky hlucna azaz. Jo, a deti mam tri a pri slovech uklid si pokojicek hledi do jednoho vsichni, asi nerozumi reci meho kmene
.
Ahoj holky mam takovy dotaz a zaroven radu ohledne moji holcicky(4roky)
vím že když chce je zlatá a ve školce ví o ni všichni je hlučná a mluví a mluví ale kdyz clovek po ni neco chce nebo ma neco splnit viz pohadkovy les tak se zdráhá, vůbec ji nepoznávám.. aji doma jí řeknu běž si uklidit pokojíček a pak přijd na večeři a ona stojí. Připadá mi to kdyby přemýšlela
je to normální takové chování? Nebo jsem vážně na ni přísná.? Nebo chyba je to ve mě? Coz si pripadám ze je.
Dekuji moc za přečtení až sem. Za hrubky se omlouvám
ve školce plyvala po podlaze i po chlapečkovi a chtěla jsem vědět proč to udělala a ona mi na to řekne ze neví. To je její oblíbené slovo. A ještě oblíbené je nechce se mi a nebo neumím to.
jen chci vědět prosím jestli je to normální chování nebo něco horšího což doufám že to tak není.. jestli jste to tak tak zažily? Děkuji moc

Dnes jsme byli v pohadkovem lese tak se vzdy plni ukoly. A vsimla jsem si ze Laura se boji cokoliv splnit. Jen stoji a hledi. A kdyz se ji nekdo zeptá treba s jakym plyšáčkem spinka tak nic nerekne a hledí. A to se netýká jen pohádkového lesa ale vsech aktivit jako kdyz clovek po ni neco chce tak hledí a pak teprve odpoví. Zadrhává a nevysloví presne slova. Místo aby řekla šel tak řekne šl a tak podobne. Beru si to moc za vinu ze je taková
P. S. trva to tak cca 6 měsíců. Predtim se chovala normalne ale ted je to zvláštní.. mám syna 9 měsíců a sním si krásně hraje