Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja kdyz jdu synka (4,5) po usnuti prykryt, ma temer pokazde rucky v kalhotach
Zacal to delat kolem 3let, ne ze by si ho honil, ale proste ruzne za nej tahal a zmoulal atd.Hned jsem mu vysvetlila, ze je to v pohode, at si ho u toho zkousi taky pretahovat, ale at to dela v soukromi. Pochopil hned. Rozhodne nevidim duvod neco takoveho zakazovat.Veta ze na to ma dost casu v puberte je zcela zcestna-dela to tehdy, kdy mu priroda veli a je to tak uplne prirozene a v poradku.Dela to opravdu vetsina deti, i kdyz o tom rodice casto nevedi ![]()
@Poison Eve píše:
Rovnou mu tu pracku usekni, co si tam má co sahat, když je to jen na čurání
No nechtěla bych být tvoje dítě, ty asi neumíš moc respektovat potřeby ostatních ![]()
Ahoj, ja to jako dite delala taky, nevedela sem co jen sem vedela ze se mi to libi
takze bud v klidu jo a moje to dela taky, ve vane si za nej taha zmoula ho atd, no proste se zkouma, to dela vetsina deti nic neobvykleho ![]()
@frgulka píše:
No nechtěla bych být tvoje dítě, ty asi neumíš moc respektovat potřeby ostatních
Kocko, @Poison Eve reagovala na komentar pred ni o tom, ze se to ma detem zakazat. Nechtela bych byt tvoje dite, kdyz ty asi nechapes ani zaklady sarkasmu a ironie ![]()
@unuděná píše:
Kocko, @Poison Eve reagovala na komentar pred ni o tom, ze se to ma detem zakazat. Nechtela bych byt tvoje dite, kdyz ty asi nechapes ani zaklady sarkasmu a ironie
Sorry kočko, to bylo určeno Xsenově a né Poison Eve, tímto se jí omlouvám…
@frgulka píše:
Sorry kočko, to bylo určeno Xsenově a né Poison Eve, tímto se jí omlouvám…
Ok, pak to chapu
Ten jeji koment mi prijde taky uplne zcestnej ![]()
CO vím, od kamarádky, která učí ve školce, tak to dělá většina dětí
Nevím, proč zakazovat přirozenost ![]()
@JayLee píše:
normalni to neni podle meu nas ve skolce to elala jedna holcicka taky a nakonec s ni maminka musela chodit k psychologovi nevim jak to dopadlo ale jak ucitelky tak pediatr tak psycholog to vyhodnotil, ze to uplne normalni neni a delat to moje dcerka resila bych to urcite bych to jen tak nepresla ale poradila bych se s odbornikama
@Moucharda píše:
Mně je 38 a dělám si dobře pořád, co s tím?
Dojdi si k psychologovi ![]()
@Moucharda píše:
@radkka tam jsem byla a má to prý stejně…
Tak k jinému a tenhle ať vrátí diplom
![]()
Jako dite jsem to taky delala a pamatuju se, ze mamka to taky „chtela resit“ - napr. se me ptala proc to delam a vim, ze mi ty otazky byly desne neprijemny, nedokazala jsem povedet proc to delam, ale citila jsem se pak spatne, ze delam neco spatnyho.
Coz neni dobre, protoze normalni to je, to dite samo nevi co to znamena, je mu proste u toho dobre.
Ja tedy souhlasim s vyse uvedenym, ze jen vysvetlovat, aby to nedelala na verejnosti.
Podle me matky, co „by to svym detem zakazaly“ a maji dojem, ze tohle se ma resit s psychologem, tak podle me jsou cakly spis ty matky nez ty deti…