Postup logopedky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1738
12.11.16 17:45

Postup logopedky

Ahoj maminky, chci se vás zeptat na postup naší logopedky. Nejdřív syna 4,5 let učila písmenka, byla příjemná vše v pohodě i syn spolupracoval, doma v pohodě opakoval co se měl naučit. Ted poslední tři návštěvy ho začala učit že vzala zvířátka a učila ho jaké zvířátko stojí v předu, vedle a v zadu.To se vubec nenaučil a ani to vubec nepochopil, tak jsem jí volala a řekla tedy at toho necháme. Potom ho učila co chodí, co létá a plave.To bylo ještě v pohodě ale ted chce aby kreslil tvary, kruh ten umí nakreslit… i hvězdu a trojuhelník ale totálně bojkotuje a je to peklo…už týden se to učíme a ne a ne to namalovat. Prostě nespojí ty čáry k sobě :nevim: už si i říkám jestli je její postup správný :? když ho učila písmena tak bylo vše v pohodě, proč to najednou všechno zmněnila?
je tento postup správně? díky za odpovědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64950
12.11.16 17:47

Logopedie není jen o učení výslovnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.11.16 17:49

U nás kluk hodně zadrhával, až koktal a my kreslily vláček do kolečka..
Měli jsme k otmu cvičení nádech- půl kolečka, výdech, kolečko dokreslit..
Tak možná taky k tomuněco tak vám dává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
12.11.16 17:50

Já myslím, že je to v pořádku, určitě to má význam, v zapojení různých částí mozku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
12.11.16 17:52

@KIKOLETEK

a co se tak zeptat logopedky? ona nejspíš ví, proč to dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
12.11.16 17:56

Jasně já to chápu že to není jen o mluvení,… ale když on mi uplně odmítá kreslit ty tvary… dělá všechno aby to nemusel kreslit… už jsem se i na něho zlobila, vysvětluju, maluju s ním a on se nechytá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.11.16 17:57

Mluvení dost úzce souvisí s hrubou i jemnou motorikou. Naše logopedka učí syna i jak sedět správně na židli, dělá různé balanční cviky a kreslení on celkem bojkotoval, ale proto, že hodně kreslí doma a právě ty tvary, které po něm chtěla, tak jsme ho tam netrápili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
12.11.16 18:00

@neumisa ano už jsem o tom přemýšlela že se jí příště zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.11.16 18:09

Taky děláme kromě mluvení spoustu dalších věcí, od pokládání kamínků na obrázky až po spojování dvojic nebo balancování na jedné noze ;) Co je vpředu, vzadu, uprostřed v řadě atd. dělala s mladší dcerou někdy ve 3,5 letech ;) Mmch dcera je děsně zvídavá opice, a na otázku, které zvířátko je zhruba v půli řady se 4 zvířátky se na logopedku nejdřív blbě podívala, a pak se zeptala, jestli myslí druhé nebo třetí (od té doby zařazujeme úkoly pro předškoláky a ne pro batolata) :mrgreen:
EDIT: Dceři jsou 4 roky a 1 měsíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
12.11.16 18:11

Kreslení je kvůli motorice. Prostorová představivost je zase na vyloučení nějaké dys. Proto musíte trénovat všechno, protože jak natrénuje ruku, tak se mu zase zlepší řeč atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
12.11.16 18:12

@Judithkaj to co kreslit musí jsou pro něho muka… jinak ho kreslení i celkem baví ale podle sebe, rozhodně to není tak že si dělá co chce a nemusí poslouchat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
12.11.16 18:34

Omlouvam se, ze se vetru, ale v kolika letech je tak idealni zacit?
Syn ma skoro 4 a pul roku.
Misto L rika J, misto K rika T.
Nekdo ceka az do předškolního veku, ale nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.11.16 18:37

Podle nasi logopedky by K melo najet do 3,5 roku, takze bych urcite zacala ;) Starsi dcera zacala chodit az ve 4,5 kvuli L, ale ta K mela ciste. Mladsi je sisladlo skoro na vsechno a prave kvuli K nas logopedka vzala ve 3,5 letech ;) Ted bojujeme se sykavkami a jsem celkem rada, ze jsme zacali brzy, je to beh na dlouhou trat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
12.11.16 19:05

@KIKOLETEK my jsme tedy na logopedii nikdy nekreslili. Se synem bylo spoustu práce, protože nemluvil vůbec, takže jsme byly s logopedkou domluvené, že ona se bude z velké části věnovat výslovnosti a malovali jsme doma spolu, vždycky nám dala „nějaký“ úkol.
Chce to proto, protože mluvení souvisí hodně těsně s motorikou. Obojí dozrává současně, takže se musí podpořit.

@Luca82 rozhodně bych to nenechávala až do předškolního věku. Zaměňování K a T je docela časté, syn to měl taky a fakt trvalo docela dlouho než se to naučil, několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
12.11.16 19:10

@KIKOLETEK přijde mi to adekvátní. My začali taky chodit. Myslela jsem že budeme jen mluvit. Ale začali jsme malovat počítat předložky pravou a levou stranu kde co je před za vedle atd. Pak jsme začali i mluvit.
Určitě bych logopedce neřekla nejde to nebudeme to dělat. My předložky děláme porad. Určitě bych to nelamala a nedělala to násilnou formou. Ono to pomalu naskočí ale musí se to trénovat a ne když něco nejde hned to vzdávat. Co budeš dělat az bude chodit do školy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí