4letý preferuje při malování černou

abver
16.3.16 19:12

4letý preferuje při malování černou

Při výtvarné dílničce ve školce se učitelka zmínila, že si syn při malování často vybírá černou barvu(zrovna maloval vajíčko černou). Ptala jsem se, jestli to něco znamená z psycholog. hlediska a ona na to, že snad ne. Řešila jste to někdy některá se svými dítky? Nebo máte nějaké znalosti z psychologie? Doufám, že netrpí depresemi, smutkem… Jestli mám navštívit odborníka? Předem díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
16.3.16 19:16

Dcera jí používá do teď často. Je to většinou kvůli kontrastu. A tím že je vždycky výrazná. Ostatní barvy začala dcera používat když jsem doma pořídila takový pastelky/tempery kde jsou všechny barvy vidět. Když má barvičky co moc nebarví, tak maluje černou

Příspěvek upraven 16.03.16 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.16 19:16

@abver netrpí ničím, je to výrazná barva, proto s ní pracuje - to mi řekli v bývalé školce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
16.3.16 19:31

Mela jsem malou studentku anglictiny (tenkrat 4letou, dnes uz na malym gymplu), a ta zas vsechno barvila a kreslila ruzovou. Celkem 2 roky. Barvy znala angl. vsechny, ale vsechno chtela ruzovy… :mrgreen: Tak jsem ji nechala. Do dnes je normalni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
16.3.16 19:37

Moji dceři jsou sice jen dva, ale taky skoro vsechno čmárá černou pastelkou, i kdyz jich ma na vyber hodne. Je proste na papíře nejvíc videt a maluje se s ni tak jednodušeji, protoze na ni nemusí tlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
16.3.16 19:41

Tak snad to bude tím, že je prostě pěkně vidět :palec: Nebudu za tím nic hledat…

• Citovat
  • Upravit
180
16.3.16 19:47

Ahoj zakladatelko, nemelo by to z psychologickeho hlediska znamenat nic, ale mohlo by mnoho. Je to tezke urcit. Pokud by syn maloval vsechno cernou, tak proc ne, ale pokud by cernou maloval divne veci…jeden chlapec v predskolacich maloval vse temne, vsude lebky, lidi z hlavou od tela…no sla z toho hruza…pote co jsem s nim provedla diagnostickou kresbu " zacarovane rodiny", ktera mi jasne davala najevo, ze se v rodine neco deje a ze akterem je otec…tak pri patrani doslo, ze otec je agresivni a doma je vsechny triska.
Pokud si nejsi vedoma zadneho traumatu co by syn mohl prozit (smrt pribuzneho, domaciho mazlicka, autohavarii, rozvod, stehovani)…tak bych v tom nic tragickeho nehledala. Jen bych pozadala ucitelku o upozorneni kdyby se vyskytl nejaky divny vykres a vic bych si vsimala synova bezneho chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
16.3.16 19:58

Díky za toto téma, mám čtyřleťáka a černou prostě miluje, jak vždycky u kreslení říká, logopedka to řešila a cpala nás k psychologovi, ale nevidím důvod, v rodině se nic neděje, ve školce je spokojený, používá i ostatní barvy, ale černou tu prostě miluje. Včera jsme si zrovna kreslili a namaloval maminku (mě) a říkal, namaluju ti krásné šaty, pruhované, černou, protože tu miluju a růžovou, protože ji máš ráda ty :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
16.3.16 20:05

@Lumenidas díky, nikdy jsem nezpozorovala, že by maloval něco takového. Dnes vybarvoval vejce černou a řekl, že je to fotbalový míč… A na to mi pověděla učitelka, že často volí černou… Ale maluje rád auta, koleje a vlaky, stromy, slunce a když maluje rodinu, tak nejvíc mě, ale i další členy. Jinak žijeme celkem harmonicky, trauma neprožil, snad to tedy nebude nějakou bolestí na duši…

• Citovat
  • Upravit
311
16.3.16 20:06

Nedíváte se moc na horory? :)
Já myslím, že pokud nekreslí lidi mrtvé bez hlavy apod. tak v pohodě, ne? Syn taky instinktivně kreslí černou kvůli kontrastu. Přitom nejoblíbenější barvu má žlutou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
16.3.16 20:11

@abver muj syn i dcera (4 a 2 roky) maluji taky černou. Neprikladam tomu zadnou vahu. Proste se jim libi protpze je hodne videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.3.16 20:43

Aj nasa 4,5r. dcera ted maluje černou. To má vždycky na nástěnce nejtmavši obrázek, pac je cerny. Ostatní barevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.3.16 21:07

@abver
Opravdu to muze byt jen kvuli kontrastu. Nechci Vas znepokojovat. Proste jen mejte oci otevrene…detske duse jsou krehke…kolikrat jsou bolavi z neceho cemu mi neprikladame vetsi vyznam. Znam priklad z praxe, kdy mela holcicka postraumaticky sok z toho, ze jejich kocka zakousla kotata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
16.3.16 21:11

Náš taky, od té doby, co ho začaly pastelky alespoň trochu zajímat. Jsou mu 3 roky a 9 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
16.3.16 22:41

Děkuji všem za příspěvky, jsem klidnější, když vím, že i jiní prckové milují černou :pankac: přesto budu na pozoru, aby to nebyla známka nějakého trápení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML