Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rada bych se zeptala, jak to dopadlo? Resim totiz stejny problem. Synovi je 3r5m a kaka do plen. Rekne si kdyz potrebuje necha si ji nasadit a ve stoje se vykadi. Nemam to srdce mu je vzit. Vydrzela jsem to jeden den a ten neskutecny zal a plac to ja proste nedam.
@Senci V devítce už to asi neřeší
Plenky odnese čert a dá mu za ně dobroty a novej nočník? ![]()
Ja mu nechci lhat. On vi, ze pleny kupujeme my. Clovek se zbytecne zapleta do dalsich lzi. No v tomhle veku uz to urcite neresi. Spis me zajimalo jak to vyresili.
@Senci Plenky kupujete vy, ale říct mu, že už je velkej šikovnej kluk, a ti to do plenky nedělají. Ale že malí čertíci je potřebují víc než on, no nebo něco podobného. Vyřešili to nejspíš tak, že jim ty pleny vzali, co jiného.
@Senci My to udelali takto: asi dva mesice pred 3. narozeninami zacala „masaz“, ze uderem oslavy se stane triletakem-predskolakem. A ze takovi uz pleny proste nenosi. A pak jsme pleny vzali. Prvni kakani byl horror, ale uspech povzbudil. Treti den uz si nevzpomnela, ze by tu plenu potrebovala. Vratila bych plenu zpet pouze v pripade, ze by to zavanelo zacpou.
No bude to asi boj, ale budeme to muset nejak vyresit. Vecne to takhle nejde.
Normalne na tyto diskuze nechodím, ale přiznávám, že kakani mého tříletého syna do pliny mě donutilo přečíst podobných diskuzi mraky. Už jsem byla opravdu zoufala, zkoušeli jsme všechno možné, po dobrem, nakonec i po zlem a opravdu si myslím, že ta zácpa za to nestojí. Taky kakal ve stoje a ani v pline si na nočník nesednul. Nakonec ho manžel pozitivne „donutil“ vykakat se do vany, druhý den už stačilo dat do vany nočník naplněny teplou vodou a ted už hurá zvládne i sám bez vody, jen se tam předtím vycura, aby bobek plaval. Pokaždé za to dostal lízátko nebo kus cokolady a za tři bobky velke auto. Sam na to uplne nepřišel, chce to po čase zkoušet a zkoušet hledat novou motivaci. Jinak se nám to podařilo ve 3 letech a 7 měsících. Hodně sily všem!
Dobrý den maminky,
obnovuji tuto diskuzi. Mám 3letého syna, který odmítá kakat jinam než do plinky. Zkoušíme vysvětlovat, že hovínko patří do záchodu - nic. Už se i zlobím, takže ví, že udělal něco, co se nedělá. Jak to dopadlo u vás? Čůrat umí už 3/4 roku sám a uměl to hned vestoje, ale kakání se nám nedaří zlomit. Je vidět, že si na tu plinku počká. Večer mu dám plinku, uložím ho a za pár minut už mě volá. Čůrá vestoje, ale na záchod si nesedne. Plinky na noc ale nechci ještě odbourat, protože přes noc hodně čůrá, každé ráno má úplně plnou plinku, takže říct, že plinky došly nemůžu, když mu ji pak dám na čůrání. V září by měl jít do školky, tak vůbec nevím, jak ho to naučit, protože občas kaká i před odpoledním spánkem. Ukazujeme mu obrázky, jak děti sedí na záchodě, ale zatím nic nepomáhá. Napadlo mě mu prostě plinku nedat, počkat až to bude v kalhotách a dát mu ji potom už jen na to čůrání… Moc děkuji za vaše odpovědi a tipy
@Jsem jaka-jsem Úplně ti rozumím. Jak to u vás probíhá? Řekne si o plínu a jde se do ní vykadit nebo to dělá jen večer před spaním? Pochopila jsem, že spoustě dětí nejde prostě tlačit v sedě, potřebují u toho stát.. Co takhle dát plínu do záchodu/nočníku a dělat že kadí do plíny ale musí u toho sedět na záchodě. kompromis ![]()
@Anonymní píše:
@Jsem jaka-jsem Úplně ti rozumím. Jak to u vás probíhá? Řekne si o plínu a jde se do ní vykadit nebo to dělá jen večer před spaním? Pochopila jsem, že spoustě dětí nejde prostě tlačit v sedě, potřebují u toho stát.. Co takhle dát plínu do záchodu/nočníku a dělat že kadí do plíny ale musí u toho sedět na záchodě. kompromis
U nás si neříká. Kaká opravdu jen před spaním do plinky. On ví, že ji dostane, tak si říct nemusí. Nejradši bych mu ji už nedávala, ale občas se stane, že se nepokaká a pocuranou postýlku prostě mít nechci.