Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
bydlíme v 9. patře a máme v 8. patře celkem příjemného pana souseda a navíc tatínka mé kamarádky. Pan soused naši dcerku sbožňuje už od malinkata a taky se jí vždycky musí nějak dotknout. Už když byla miminko, tak kdykoliv jsme jeli výtahem společně, sahal jí prstíkem na tvářičky. Od batolecího věku se snaží stále ji prstem z legrace pošťuchovat a myslí si, že je to nějaká sranda. Malé už jsou ale 3 roky pryč a pořád to dělá. Mě se to přestává líbit a vím, že malé se to taky nelíbí, protože když jsem já byla malá, taky jsem to neměla ráda, když na mě někdo takhle sahal. Jak mu to mám vysvětlit, aby už na ni nesahal a nevyznělo to zle? Chápete? Třeba věci zveličuju, ale nelíbí se mi to a malé taky ne. Děkuji za radu.
Evča
Myslím, že ať mu to řekneš jakkoliv, tak se urazí. ![]()
V rámci dobrých sousedských vztahů ho pošli do háje rovnou, možná je to pidipedofil..
NiKi
Ahoj,
no nedivím se ti, že se ti to nelíbí. Možná to opravdu nemyslí špatně, ale mi by to taky nebylo příjemné. Zkus mu prostě říct, že malá nemá lechtání ráda ani doma natož od cizích lidí. To by se snad urazit nemusel a třeba to pomůže a kdyby ne tak mu to řekni znovu a důrazněji a ať se klidně urazí.
Andrea
ahoj, me by se to teda taky nelibilo. Navedla bych malou, az se ji pan soused dotkne at zacne poradne rvat a pri te prilezitosti bych mu to rekla a nejak to zaobalila „ona ma zrovna strasne obdobi, kdokoliv na ni sahne, zacne strasne plakat, tak ji radeji nechte…“ ovsem musi mala spolupracovat ![]()
R.
Ahoj,
já bych mu to řekla na rovinu, tzn.: „Pane Nováku, mohu Vás požádat, abyste již malou nelochtal? Nelíbí se jí to. Děkuji.“ Stručně, jasně.
Radka
Ahoj, bejt tebou bych se nejdřív pokusila jednat trochu diplomaticky. Např. když bych viděla, že malou šťouchnul a jí se to nelíbí, tak bych jí šťouchla taky a pak bych prohlásila něco v tom smyslu…:" no tak tohle přesně nemá naše holčička ráda, my s manželem už to taky neděláme". No a když by to nezabralo, tak bych normálně řekla, pane Vocásek nedělejte jí to, ona tohle nemá ráda. Ono je nějaký to rčení..chytrému napověz, hloupeho..nevim co:).
Pane Novak, mohl byste to nedelat? Ma dcera to nesnasi a ja taky. Diky.
Jednoduse, strucne a primo. Pokud je v pohode, tak to urcite pochopi, i kdyz se ho to dotkne.
Jana
Asi bych mu to taky řekla na rovinu, jak už tady psaly ostatní, myslím, že se urazí tak jak tak. A navíc si myslím, že když jde o dítě, tak jde vše stranou, ať si soused myslí co chce