piano

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
1.10.06 20:21

piano

Ahoj maminky,

chci se zeptat od kdy může dítě začít hrát na piano. A co k tomu potřebujeme kromě piana.

Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
691
1.10.06 20:29

Verco, ja myslim, ze ditko musi byt schopne naucit se noty a taky by melo mit dostatecne velkou rucku, aby dosahlo na vsechny klavesy :lol: Ja bych rekla tak od 5-ti let, aspon tak zacinala moje sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.10.06 20:34

dekuji.

Já jsem zapoměla napsat, že nechceme jí hlásit hned teď, jen si scháníme informace.

Moc děkuji. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
1.10.06 21:39

Ahoj Verunko,

ve státních liduškách, resp. ZUŠkách, berou děti do hudební přípravky poslední rok před školou a první rok školy, regulérní výuka klavíru začíná 2. rok ZŠ, ale už ten rok předtím může chodit na hodiny, ale oficiálně se začíná až ten 2. rok základky. Takže naše dcera chodila do přípravky, kde se zpívalo, hrálo na Orffovy nástroje a trochu učily noty, loni, to byla v první třídě, začala chodit na půlhodinovky klavíru a letos je oficiálně v prvním ročníku klavíru. Kromě piana nepotřebuješ nic, jen PEVNÉ NERVY :lol: , teda nevím, jaké máš dítě, ale moji dceru to děsně baví, jen pokud jí to jde, pokud možno hned. Jakmile je problém, a ten samo je vždycky když dostane něco nového, chytáme nerva obě. Podotýkám, že má bezva učitelku, hraje po tom roce mnoho lidovek a zahraje jednoduché etudy z not, takže jí to vlastně jde, ale ten proces toho učení je na mrtvici. Cvičí třikrát týdně cca po půl hodině, nikdy se jí nechce, ale když se to konečně nadře, samozřejmě za mé asistence, sedí tam ještě hodinu a sama si to hraje pořád dokola. Když jsem po jednom výstupu řekla, že tam chodit nebude a piano se prodá, ztropila scénu, že tam chodit chce. A když to konečně nacvičí, jde na hodinu a přinese další nové věci a začne to nanovo. Takže počítej s tím, že to bude záhul i pro tebe. Jak já si odpočinula o prázdninách!!!!

Zuzana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.10.06 21:40

Verunko, neda mi to, napadla me „desne vtipna“ odpoved…
Krom piana doporucuji i stolicku :-). Ha ha, tak to staci. Ale je fakt, ze by mela byt vyskove nastavitelna.
A rekla bych, ze hrat by mohla zacinat kolem 4 let… (myslim takove to brnkani, ne regulerni hrani v lidusce…)

Tak pa

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
2.10.06 11:16

Doporucuju zajit do Zusky, talentovky byvaji vzdycky koncem skolniho roku (prelom kvetna/cervna). treba moje segra zacinala regulerne hrat v 5letech na violoncello, byla velka, doma se proste nudila. A jednalo se o regulerni „hrani“. Jak uz tu nekdo psal je to drina predevsim pro rodice. Vysledek se dostavuje velice pomalu a za dlouho. Ale stoji to za to. JInak prvni rok deti chodi opravdu do pripravky, kde se uci psat noty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.7.11 23:27

Piana, pianina, klavíry

Ahoj. Já jen a pouze přispěji vhodným odkazem na prodejce pian Jana Drnka .Takže pokud jsi od Plzně, do Všerub bych zajela ;) ať pro pianino, nebo pro klavír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí