4týdenní miminko a UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
4tydenni miminko a UM
Ahoj vsem. Mam 4 tydenni miminko na UM. Chtela bych se zeptat, zda mu mam davat piti k UM-kolik, co a jak často. Dr mi rekla, ze jen v tech hicech 10 ml prevarene vody, jinak nic. Mala je porad hladova, ale prijde mi, ze ma zizen. Ma i suche rtx. Navic ma hodne tuhe hovinko. V porodnici a doma zpocatku kadila 8× za den a ted jen 2×. Moc prosim o radu. Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus. Nabízej klidně převařenou vodu. Uvidíš, kolik by vypila
Kakání se trochu zredukuje, to je normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik UM ji dáváš v jedné dávce? třebas má hlad a vyřeší to navýšit dávku um. Já malému k UM dávala pít fenykl. čaj, ale bylo mu tenkrát o malounko víc. Když se narodil byla opravdu velká vedra a bylo na něm vidět, že po trošičce čaje se mu udělalo lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidne davej vodu, nebo caj, podle toho co ti vezme. Mala je od narozeni na UM, narozena loni touhle dobou a normalne jsem ji davala cajik, spatne se ji kadilo a to ji na to pomahalo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MíšaTT píše:
Ahoj vsem. Mam 4 tydenni miminko na UM. Chtela bych se zeptat, zda mu mam davat piti k UM-kolik, co a jak často. Dr mi rekla, ze jen v tech hicech 10 ml prevarene vody, jinak nic. Mala je porad hladova, ale prijde mi, ze ma zizen. Ma i suche rtx. Navic ma hodne tuhe hovinko. V porodnici a doma zpocatku kadila 8× za den a ted jen 2×. Moc prosim o radu. Dekuju
Ahoj, v první řadě, kakání 2× za den je naprosto v pohodě:) V pořádku by bylo i kakání jednou za dva dny:) Takže tím se netrap, kaká krásně.
Další věc, jaké máte mlíčko? Pokud se ti zdá, že kaká hůře, tak na to je fajn mlíčko Hami. Jinak my měli dřív Nutrilon a zpočátku to bylo s kakáním taky všelijaké, ale pak se to ustálilo, miminko si musí zvyknout. Teď máme Sunar a taky dobrý. Mezi jednotlivými mlíčky by měl být odstup 3 hodiny (aby se nemíchalo v bříšku nové a staré mlíčko a miminko pak nebolelo bříško), ale když bude plakat hladem po dvou hodinách, tak dej, každé děťátko to má nastavené jinak:) Některé pije větší dávku méně častěji, jiné zase menší dávku a častěji:) To časem poznáš sama, co malá vyžaduje.
Já zpočátku taky vůbec nevěděla kolik dávat na jednu dávku, tak jsem se řídila tou tabulkou na krabici - jako výchozí bod:) No a když nedopil, tak nedopil a když byl hladový, tak jsem třeba ještě 30 ml přidělala.. to chce čas a vychytat to.
No a co se pití týče, já převařila normální kojeneckou vodu a ve vedrech jsem nabídla.. Buď si cucnul nebo ne.. ale že bych nějak odměřovala, že smí jen 10 ml a podobně, to vůbec… Vždyť je to voda:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, moc dekuju. Krmime po trech hodinach 60 ml. Uz jsem zkusila tu vodu i caj nna prdiky od Hippu.Ale porad je ale hladova. Chtela bych se zeptat, jedtli ji.mam dat krknout i po piti. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaky cajik?.nechci ji davat cely den ten fenyklovy od Hippu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MíšaTT
klidně dej brknout i po pití, taky může nalokat vzduch.
Když nechceš dávat čaj, dej vodu.
Když je hladová, tak jí dej víc, než 60 ml - to mi přijde fakt málo. Já dělala 4 týdennímu synovi ze 120 ml vody (tzn. 4 odměrky).. Nedivím se, že má hlad:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre. Vyzkousim to. Dr.mi opet rikala, ze jen 60- tku. Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MíšaTT. Ty jo tak to by moje malá umřela hlady. Má taky 4 týdny a dělám ji 120 ml zhruba po třech hodinách, tak jednou za den i po 4 hodinách. Šedesát je strašně málo to se nedivím že MS hlad, jake mlíčko ji dáváš? my máme sunar a tam je přímo ze od třech týdnů se dává 120 ml…dokonce i 1-2 týdenní mimco melo by vypít 90 ml podle tabulky…šedesát je skoro nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MíšaTT
Nechápu, proč doktorka říká jen 60 ml
každé miminko má jiné potřeby. Co máte teď za to mlíko?
Udělej jí 90 nebo i klidně těch 120, ať vypije kolik chce, pak budeš vědět, kolik máš dělat.
Jinak když dáš víc, tak se pokud dodržet ty tři hodiny.. ale samozřejmě to nemusí být na minuty, takže když se ti bude zdát dejme tomu po 2,5 hodinách hladová tak jí normálně dej..
Pokud jí budeš dělat tak málo mlíčka jako je těch 60 ml, nedivím se, že po hodině ti bude plakat hladem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leene Delam ji mlicko od Hippu. V noci jsem ji dala 120- tku a spala klidne 3,5 hodiny. To mlicko se jmenuje Bio Combiotic. Je to s probiotiky i prebiotiky. Trapi ji prdiky. Ale vytlaci je nastesti sama. Na tohle mlicko jsme presli v utery. Predtim jsme meli Bebu a des
- načítám...
- Citovat
- Zmínit