5 letá - dává špičky k sobě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3960
24.4.12 16:22

5 letá dává špičky k sobě

Ahoj holky,

omlouvám se za přiblblý název diskuze, ale fakt mě nic jiného nenapadlo. Hledala jsem podobné téma, je jich tady několik, ale pokaždé se týká mnohem menších dětí.

Moje dcerka odjakživa vtáčí při chůzi špičky k sobě. Jako roční chodila s nožkama do „O“, trvalo docela dlouho než se to „narovnalo“. Od té doby chodí se špičkama dovnitř.

Na ortopedii jsem byla poprvé v tom roce. Potom jsem tam byla asi 5×. Vždy mi pan Dr. řekl, že je vše v pořádku. Ve 3 letech nám řekli, že má dcerka plochou nožičku a poprvé dostala speciální na míru dělané ortopedické vložky. Ty měníme od té doby každého půl roku. Vždy se ptám, jestli není možnost ještě nějak cvičit a VŽDY dostanu odpověď, že ne. To podotýkám, že už chodíme ke 3.ortopedovi. Botičky má jedině kotníčkové, sandálky taky (a že je kumšt je ve velikosti 31 sehnat). Když se na dcerku tak někdy dívám, jak jde a špičkama málem bouchá o sebe, tak je mi jí hrozně líto, ale fakt už nevím, kde se zeptat.

Máte některá podobnou zkušenost? A poradil vám někdo něco jiného? Moc děkuji za případné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
24.4.12 16:33

S tím jsem měla také problémy jako dítě, co si pamatuju, tak mě máma tahala po doktorech, ale nikdo to nijak výrazně neřešil. Máma pak vždycky sledovala, jak jdu, upozornila mě, že jdu špatně a ať ty špičky narovnám, taky jsem párkrát o ty nohy zakopla a opravdu majzla jsem si na to začala dávat až na střední (to abych vypadala jako ženská :-) ). Jinak když si pustím televizi a sleduju chůzi hereček, hlavně v podpatcích mají téměř všechny natočené špičky dovnitř… Být to na mně, tak to také moc neřeším… Ono ani moc nejde jak. Jen být důsledná a vyžadovat, aby špičky nasměrovala rovně (ne vytočit ven, to dělají chlapi ;-) )…

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.12 17:00

já měla problémy taky.Už v bříšku jsem měla podtočenou nožku.Měla jsem jit na operaci a mamka se sekla a že ne.Cvičení,cvičení a až do školky mamča kupovala dvoje stejný boty a dávala mi je opačně.Hodně to pomohlo.Uvědomovala jsem si tlak na špičkách a chodila lépe,zároveň nožka měla možnost se rovnat i sama.Ale musí to být kvalitní kotníčkový boty,ale to ty dodržuješ!!!Jsem dospělá a nikdo nepozná,že bych s nohama něco někdy měla,natož,že to bylo na šrouby do nohy:-).Jen já se přistihnu občas,že stojím jak magor,špičky k sobě a stojim na bocích chodidla(prostě jak to mají gorily:-D)…ale nohy jsou jakotak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 17:20

Ahoj, taky jsem měla v dětství tenhle problém. Rodiče mě od předškolního věku šoupali na hodiny baletu (taková ta dětská přípravka) a na tancování atd., prostě tam, kde se tohle hlídá. Plus pořád opakovali, když jsem chodila špatně. Časem se mi to zažilo. Držím palce :-)

• Citovat
  • Upravit
4115
24.4.12 17:21

Dasi? :mrgreen: Budem si psat tady nebo „u nas“? :mrgreen: Any ma to samy,zakopava si o nohy…na ulici stale rvu „spicky od sebe!“ ale uz ji to ani nejde snad…meli jsme vlozky do bot,efekt zadny…ted jsme se dostali k jedne rehabilitacni pani,co dela deti a prohlidla Any celou a zaciname od posileni briska,nejaky cvik z vojtovky atd…pry to neni jen otazka nozicek,ale stavby tela. Jen denne to cviceni,nekdy zapomenem :oops: Nebo s enesmi kdyz ma teplotu,coz znas nas,marodime furt :zed: Ale chodi ted tak vzprimene vic bych rekla,nozky zatim lepsi nejsou,ale je to dlouhodoby no. A kdyz vidim sebe,smajdam dodnes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí