Ošklivý kašel, štěkot

461
23.4.12 13:15

Ošklivý kašel štěkot

Ahoj holky, můžete mi prosím poradit, co dávat devítiletému dítěti na takový divný štěkavý kašel. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.4.12 13:19

Štěkavý kašel může značit i laryngitidu :think: jak dlouho to má? A dr ho viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.4.12 13:20

No Gladys mně předběhla:-), asi bych valila k dr. Synovi to začalo odpoledne po spaní, šli jsme rovnou na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.4.12 13:22

Má to od včera. A co vám řekli na pohotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.4.12 13:23

No syn měl laryngitídu, dostal čípky aby se v noci nedusil. Pak druhý den byl u naší dr. dostal stoptussin a na noc fenistil. Naštěstí teploty neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
23.4.12 13:32

Dej mu Mucosolvan, ať se kašel provlhčí. A klidně ten Fenistil. V 9ti letech by se fakt už dusit neměl.

• Citovat
  • Upravit
5063
23.4.12 13:35

Já bych dala spíš ty kapky na kašel, mucosolvan u nás nikdy neúčinkoval … asi jak které dítě. a určitě bych teda zašla k dr, proč samoléčit a čekat až se to zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
23.4.12 13:50

@AstraG asi tak no.Sla bych k dr.,jen ona pozna co je to za kasel a nasadi leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
23.4.12 14:02

laringitida.U nás vždy.Může být i v 9 letech říkala minule doktorka na pohotovosti.Ale jelsi na ně netrpěl už dřív tak by to bylo zvláští. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.4.12 14:14

Nám Mucosolvan nezabral, změnila jsem to na Hedelix a je to daleko lepší. Snad už se z toho malý dostane. Už kašle přes 14 dní :-/. (Ale moc teda neštěká)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
23.4.12 14:44

MUCOSOLVAN NA LARYNGITIDU NÉÉÉÉÉ!!! ten je na odkašlávání ten to jen zhorší!!!!

Pokud nemůžete už k Dr. tak nasadit stoptusin a nebo sinecod v maximálním dávkování co jde. Pokud máš fenistilový kapky tak ty k tomu přidej - ty jsou bohužel na recept :( Doma co nejvíc zvlhči vzduch, na spaní ideálně sušák na prádlo. Spaní s otevřeným oknem, co největší vlhko a chlad… máslový nebo sádlový nebo olejový zábal na hrudníček, dítě by nemělo běhat ať se zbytečně nedráždí ke kašli… na spaní zvýšit pod hlavou aby slap v polosedě.

Pokud by bylo nejhůř začal se ti dusit sednout k mražáku aby dýchal studenej vzduch a volat rychlou!!!

Ale nejhorší jsou tak první dva dny - resp. noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
23.4.12 14:47
@Lightsun píše:
Dej mu Mucosolvan, ať se kašel provlhčí. A klidně ten Fenistil. V 9ti letech by se fakt už dusit neměl.

Mucosolvan rozhodně ne!

Mukolytika (ACC, Mucosolvan, apod.) by se měla nasazovat tehdy, když je evidentní, že je dítě zahleněné a těžko se mu vykašlává. Ne jen tak, „aby se kašel provlhčil“, to je hloupost, která u laryngitidy může stav parádně zhoršit!

V tomhle případě je opravdu podezření na tu laryngitidu, takže nasadit Stoptussin, aby se kašel ztišil, nikoli Mucosolvanem podpořil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
23.4.12 20:39

Osobní zkušenost, taky mě to překvapilo, jak krásně Mucos. zabral! Tak ho nezatracujte.
Laryngitida může být v jakémkoliv věku, ale dusí se jen malé děti.

• Citovat
  • Upravit
22061
23.4.12 22:07
@Lightsun píše:
Laryngitida může být v jakémkoliv věku, ale dusí se jen malé děti.

Což ovšem nemá co dělat s faktem, že APLIKOVAT NA LARYNGITICKÝ KAŠEL MUKOLYTIKA je velká chyba, která může stav výrazně zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
24.4.12 09:30
@Lightsun píše:
Osobní zkušenost, taky mě to překvapilo, jak krásně Mucos. zabral! Tak ho nezatracujte.
Laryngitida může být v jakémkoliv věku, ale dusí se jen malé děti.

Není pravda ani jedno!!!!
Mosolvan zabere jen na vlhkej kašel, pokud je co vykašlávat ;) což u laryngitidy není!!! takže kašel způsobuje další otok hlasivek a dítě se může začít dusit!!!

Sama na laryngitidy trpím a do teď si pamatuju jak mi před 5ti rokama museli volat rychlou protože mi z kašle otekl tak krk, že jsem nemohla dýchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí