Reflux u ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2787
22.4.12 22:22

reflux u ročního dítěte

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má (měl) dítko s refluxem a bylo mu víc než jeden rok…
My s tím bojujeme už od narození, ve 3,5 měsících se syn sám odstavil, moje MM lítalo obloukem každou chvíli, nejdřív jsme zkoušeli nutriton, ale to moc nepomáhalo, nakonec jsme museli přejít na UM, takže nutrilon ar, to začalo pomáhat, syn přestal tolik blinkat a začal víc přibírat, do té doby to bylo tintítko…ale je mu rok a blinká stále. Někdy jsou dny, kdy skroro vůbec, třeba jen jednou denně a pak jsou dny jako třeba dneska, kdy ublinkává co chvíli…pořád převlíkám, peru. Co mě nejvíc vysiluje, je blinkání v noci, kdy se cca po 2-3h od jídla probudí a hrozně pláče, pak se vyblinká. Takže jsem Davídka před asi 14 ti dny „odmlíkovala“ v noci, do té doby 1× za noc ještě vyžadoval mlíko, teď blinká večerní kaši, co má cca mezi 6h-7h večerní a kolem té 22h skoro každý večer se budí a blinká.
Dr s tím zatím nic nedělal, na roční nám ale napsal žádanku na alergologii, protože má malý suchou pokožku, někdy červenou a takovou citlivou, dr tedy potřebuje konzultaci odborníka, aby mu mohl dát nějaký lék. Ten prý může způsobovat kožní problémy, tak proto. Takže zatím čekáme.
Chtěla bych jen vědět, že je někdo, kdo sdílí naše starosti nebo jesli je tu někdo, kdo mě uchlácholí, že to opravdu přejde…
Zatím totiž slýchám od známých, jo ten to měl do 2,5 let, ten do 3let, dneska dokonce do 6ti let..a já už začínám propadat zoufalství :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
22.4.12 22:37

Ahoj.
Moc tě nepotěším, my už s ním bojujeme skoro 3 roky.
Momentálně je na léčbě Loseprasolem. Má blinkací a neblinkací období a i my čekáme, až to ustane…
No a když se stane, že blinká, tak jí pak dávam gastrotuss (sirup).
Od jednoho Dr. jsme se nedávno dozvěděla, že se to dětme vyvíjí cca do roku a půl, u nazralých dětí do dvou let.
Takže se dá říct, že máte ještě čas.
Hodně štěstí a pevný nervy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.4.12 22:43

Jak myslíš ty nezralé děti? Může na to mít vliv tedy to, že se syn narodil v 36+2? :,(
To mě mrzí, že to máte takhle dlouho…
Gastrotuss máme taky doporučen, musím pro něj zaběhnout do lékárny, takže pomáhá? Někdy ho ale nestihnu ani podat…většinou po mlíku ráno hodí šavli okamžitě po dopití a to pije jen 170ml, nakonec mu to mlíko seberu úplně, chudáček, tak ho miluje a má ho jen jedenkrát denně, vždycky se celý třese radostí a tleská, když vidí flašku…ale blinká po všem, to už ale ne hned, to třeba tak ty 2-3h po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.4.12 22:44

máme, 15m dítě, vleklý kašel, hnusný.
momentálně kombinace aerius/helicid 10 naprosto zázračně 8) kašel vyléčila.
helicid mu nasadil manžel sám, je dr., pediatr ho „léčil“ gastrotussem, což bylo v našem případě na nic. on neblindí, ale prostě kašle.. už i poznám, že je to ten refluxový kašel.. i když je mlíko s nutritonem, nebo v podstatě kaše v lahvi, krkání, apod,, nikdy na noc nebo před spaním, jediné co fakt zabralo, je ten helicid. (to samé je loseprasol, stejná účinná látka).

neboj, po alergologii mu třeba dá nějaký ten omeprazol a zlepší se to :kytka: :kytka: jako není všemocný, má svá rizika, ale nám hrozně pomohl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.4.12 22:59

Jo jo kvůli tomu helicidu musíme s malým na alergologii, tak snad už i nám něco zabere, nejprve zkusím ten gastrotuss, do lékárnu pojedu v týdnu, alergologie je odložená po očkování, chudák měl i neštovice, tak se všechno odkládá :zed:
a ten kašel taky znám…to má hlavně právě v noci, začne kašlat a tak tam letím, abych zachránila co se dá, vždycky to „odnese“ jenom povlak na polštáři, ale jak se u toho malý trápí a pláče, to mi trhá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.4.12 23:29

Petorko,
tak mu dej toho mlíka míň. U nás neexistuje dát větší množství jak 100 ml. Teda, mohu jí dát třeba za půlhodiny (po odříhnutí) další, ale nikdy ne najednou, jinak mi to vyklopí všechno.
I když je možně, že dneska by zvládla už i 120, ale my se bojíme- nebaví nás to po ní uklízet ;) :lol:
Gastrotuss dávám už jen opravdu výjimečně, ale když jsem s ním před rokem a půl začínala, tak nám hodně pomohl. Dokonce se to po něm i na chvíli úplně srovnalo (do prvního zápalu plic).
Určitě udělej malýmu alespoň trochu zvýšenou polohu do postýlky.
No a plíko je jedno z mála jídel, které může z její strany klikoliv, taky se na něj těší… Jinak teda s jídlem dost bojujeme. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
23.4.12 09:07
@Brontik píše:
Petorko,
tak mu dej toho mlíka míň. U nás neexistuje dát větší množství jak 100 ml. Teda, mohu jí dát třeba za půlhodiny (po odříhnutí) další, ale nikdy ne najednou, jinak mi to vyklopí všechno.
I když je možně, že dneska by zvládla už i 120, ale my se bojíme- nebaví nás to po ní uklízet ;) :lol:
Gastrotuss dávám už jen opravdu výjimečně, ale když jsem s ním před rokem a půl začínala, tak nám hodně pomohl. Dokonce se to po něm i na chvíli úplně srovnalo (do prvního zápalu plic).
Určitě udělej malýmu alespoň trochu zvýšenou polohu do postýlky.
No a plíko je jedno z mála jídel, které může z její strany klikoliv, taky se na něj těší… Jinak teda s jídlem dost bojujeme. :zed: :zed: :zed:

Matraci v postýlce má zvýšenou od narození, on totiž ublinkával už v porodnici, chrčel, že jsem vůbec nespala a jen ho hlídala, nikdo mi tam nic neřekl, i když jsem se ptala, jestli nemůže mít reflux, tak prý ne, to se pozná, až je starší…já jsem to prostě věděla od prvního okamžiku…
Dneska si ublinknul jen maličko, to beru jako úspěch :-) Jo a co je zajímavé, kromě mlíka miluje br. kaši a to se ještě nestalo, aby jí vyblinkal! Takže mu jí dávám častějc, než bych normálně dávala, měním k tomu maso nebo zeleninu. Dokonce si na navrch k tomu ještě dá těstoviny z našeho talíře a nic a když dostane těstoviny sám pro sebe samotné, tak to pak jde po čase ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.4.12 22:14

Petorko,
upřímně, já už s tím bojuju fakt dlouho a některé zákonitosti kačenkování naší cácorky jsem dodnes nepochopila ;) Prostě někdy tho může sníst a vypít kotel a je to v pohodě a jindy stačí maličko a je všechno blbě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.4.12 22:53
@Petorka píše:
Jo jo kvůli tomu helicidu musíme s malým na alergologii, tak snad už i nám něco zabere, nejprve zkusím ten gastrotuss, do lékárnu pojedu v týdnu, alergologie je odložená po očkování, chudák měl i neštovice, tak se všechno odkládá :zed:
a ten kašel taky znám…to má hlavně právě v noci, začne kašlat a tak tam letím, abych zachránila co se dá, vždycky to „odnese“ jenom povlak na polštáři, ale jak se u toho malý trápí a pláče, to mi trhá :srdce:

opravdu?
my tedy na alergo jdeme i tak, kvůli kašli, ale nepozorovala jsem nějaké zhoršení čehokoliv, a to měl v určitých chvílích výsevy ekzemu.
a věřím, že muž by mu nedal nic, co by mu mohlo uškodit, ..
např. jsem ani nevěděla, že alergici by neměli dostávat např. nurofen (nesteroidní antirevmatika, jako je ibuprofenum).. ani pediatr ani nikdo se nikdy nezmínil.. :roll: kupříkladu jsem vysledovala, že jak dám 1 dávku, tak je to OK, ale jak dám tři za sebou, tak se celý opupínkuje. 8o

tak ať už mu něco dají, co zabere. nám ten gastrutuss nezabral, ale on neblije, jen ublinkává, jako upouští, ale obloukem ne, už jsem slyšela, že na tyhle formy co má náš, to moc nepomáhá.
navíc G. není lék, ale potravní doplněk, takže je i možné, že jsme měli méně účinné látky v šarži, klidně.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
27.4.12 13:55

Tak už zkoušíme gastrotuss a prostě nic, stejně pak blinká…včera ho měl tedy poprvé, ale po večerní kaši pak v noci blinkal, dneska ráno nic, ale po hodině a půl pak i po obědě…nemáte zkušenost, za jak dlouho gastrotuss zabírá nebo musí zabrat hned?? Já jsem v tom viděla naději, že už nikdy víc…i když jsem četla, že někomu to nezabírá a tak jsem zklamaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.4.12 21:25

Petorko,
přiznám se, že naše cácorka taky někdy po gastrotussu blinkala a někdy jsem ho ani nestihla dát, ale rozhodně to bylo lepší, než když byla úplně bez ničeho a je to jeden z mála lektvarů (možná jedinej), kterej si v případě potřeby vezme naprosto dobrovolně. Nejspíš i sama na sobě pocítila že jí je po něm líp.

Co se týče Helicidu, či jiných léků, tak jsou volně prodejné, ale asi bych počkala na Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
27.4.12 21:40

A prosimtě, dává se gas. po každém jídle? Před chvilkou zase Davídek blinkal..není toho moc, ale prostě se probudí, začne kašlat a jde něco ven :think: Jo a taky mu chutná, naštěstí, jsem se toho bála, že mi to nebude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.12 21:43
@Petorka píše:
Tak už zkoušíme gastrotuss a prostě nic, stejně pak blinká…včera ho měl tedy poprvé, ale po večerní kaši pak v noci blinkal, dneska ráno nic, ale po hodině a půl pak i po obědě…nemáte zkušenost, za jak dlouho gastrotuss zabírá nebo musí zabrat hned?? Já jsem v tom viděla naději, že už nikdy víc…i když jsem četla, že někomu to nezabírá a tak jsem zklamaná…

dneska jsme byli na alergologii a paní dr. se nad gastrotussem shovívavě usmála a utvrdila mě v tom, že není moc k ničemu..

ale opravdu mě zaráží, že vám nikdo ten helicid nedá.. :zed: proč to dítě i vás trápí? i když vlastně, kdyby nerozhodl můj muž, že je na čase, taky by ho trápili.. :think:
pořád nechápu, proč vás chtějí vidět na alergo kvůli nasazení helicidu :nevim:

btw, helicid 10 se dá koupit bez předpisu :wink: , ekvivalent je cokoliv s omeprazolem v té dávce 10mg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.4.12 22:44

No vidíš Natašo a naše Dr. (pneumo, alergo) mi řekla, že pokud mi malá blinká i přes Loseprasol, či ho odmítá (jeden čas to byl celkem boj), tak ať jí dám ten Gastrotuss. Možná je to o tom, že je lepší něco než nic. :nevim:
Naštěstí jsme těď v situaci, kdy do ní ten Loseprasol dostanu a ten Gastrotuss potřebuju tak jednou za 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.4.12 00:36

Brontik.to určitě je lepší něco než nic.nevím,M.Gastrotuss nezabral ani náznakem.ani jako pideti když začal blindit po přechodu z MM na UM, ani teď na kašel.asi taky jak na co zabírá,pač nás jen ublinkava,občas vyhodí mlíko,ale spíš je problém. Jinde.

u nás je teda opačná situace, M. Přímo vyžaduje helicid do jídla,hlasitě,když zapomenu…asi je to polykač,on i aerius i panadol sosa s vášní přímo,dokonce i takový hnus jako vigantol! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí