Nemůžu do něj dostat léky

414
23.4.12 13:24

Nemůžu do něj dostat léky...

Prosím o radu…před třemi týdny malýmu (3) píchali oušku, bylo to šílený ale zvládl to, na kontrole mu to vyčistil a že máme přijít ještě na kontrolu, mezi tím dostal zánět spojivek, u doktora dostal opthalmframikoin a u ušního antibiotika, jenže ani jedno si dobrovolně nenechal dát. Zkoušela sem všechny různý finty a nic, vyzvracel mi dvakárt antib. takže sme je poctivě ani nedojedli…ale po týdnu oušku dobrý, ani né týden na to se to dostalo k průduškám a zase sme do něj museli dostáváat sirup, balamutili sme ho…a minulý týden ve čtvrtek vysoký horečky, paralen sem do něj jakštaktš dostala, ale jen rozpuštěnej v čaji…o víkendu mi přestal jíst a pít a že ho hrozně bolí pusinka…dneska sme byli u doktora - hnisavá angina a plná pusinka aftů :,( a pokud do něj nedostanu antibiotika, tak ve středu jdeme ležet do nemocnice, prosím vás poraťte mi nějaký zaručený fígle, jak to do nich dostávate, už sem z toho tak vyčerpaná…když to do něj narvu násilím tak to vydávý, už si s ním nevíme rady…
promiňte za ten román, ale chtěla sem to co nejlíp popsat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3905
23.4.12 13:29

Nejde se domluvit s dr. ne ecem v podobe cipku? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
23.4.12 13:30

Chudera mala,takhle si trpi…Ma antibiotika v sirupu? zkus mu to zamichat treba do jogurtu nebo do presnidavky.Dcera ma spoustu leku,kdyz byla mala,tak jsem ji prasky drtila a do neceho zamichala..Drzim palce,at to zvladnete bez nemocnice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.4.12 13:34

@joanee doktor by mi to napsal, ale nic takovýho prý není… @kkaattkkaa taky to tak dělám, jenže jak má plno aftíků tak nic nepozře. Ať už to je za námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
23.4.12 13:35

Mé sestře vždycky řekli, že když to spapá (sirup, rozmačkaný prášek v čaji nebo ten, co mohl být s mlékem v jogurtu), bude mít ráno pod polštářem překvapení od skřítka. Ráno tam měla třeba Kinder nebo pidi panenku a další dny postupně pidi hřebínek k panence nebo oblečku…jednalo se o drobné věci, nic drahého…chce to povídat příběhy a psychologicky namotivovat, ale taky plnit slovo, aby viděli, že co se řekne či slíbí, tak se i splní… ;) Třeba ti to pomůže…no každé dítě je jiné, jedno to spolkne i s navijákem a druhé na to neskočí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
23.4.12 13:41

@janinka606 na afty jou vyborne boruvky,hlavne hodne studene,vse vychlazene,ulevi se mu a pomuze mu to.Treba jogurty,kase,studene polivky,snazit se nedotykat lzickou ust,ja to klukovi vzdy do pusy hodila.Zkus piti z brckem,jiny hrnicek,cokoliv co te napadne zkus a do jogurtu,piti bych podavala leky.
Jak mu ty leky podavas?Na lzicce?Strikackou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
23.4.12 13:43

Ahojky, u nás je ten stejný problém. Náš 19měsíční syn taky zvrací všechny sirupy a antibiotika, co do něho dostaneme, tak je lepší, když mu budeš ty sirupy míchat do přesnídávky nebo do jogurtu. Teď jsme s ním byli v nemocnici se zánětem průdušek a tam mu dávali sirupy i antib. ve stříkačce (ale ne v takové, co je třeba v nurofenu, ale v takové té klasické, co se používá v nemocnicích). Sice se tam párkrát taky pozvracel, ale postupně si na to trošku zvykl a ještě mi jedna sestřička poradila, že mu to mám dát tak, že si ho položím na polštář a když mu to tam pomalu dávám tou stříkačkou, tak mu mám dlaní zatlačit na čelo, jako kdyby si ho chtěla přitlačit za to čelo k polštáři, že prý to pomáhá na dávivý reflex a fakt to zabírá, už to tak dělám pořád a co jsme doma, tak se mi ze sirupu pozvracel jen první den a dalších 5 dní už nezvracel a to mi dřív vyzvracel všechno, tak to zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.4.12 13:44

ahoj, meli jsme to samy, mala dostala atb a doktorka nechtela pochopit, ze ji to nedam..tak ji to chtela dat v ordinaci a musela ji asistovat sestra a stejne ji to nedali..tak pak rekla, at jezdime 3 dny na injekce..zbytek jsem ji mela dat v sirupu, ale taky mi to vyblinkala, tak jsem ji ten zbytek nedala a preslo to nastesti..ale taky nevim, taky mi to neslo, a jeste kdyz mate ty afty, tak to jsme taky meli, tak to nepozrou uz vubec nic..tak nevim, jestli to jde taky v injekcich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.12 13:49

Ahoj, já používám přesnídávku, do toho zamíchám léky a dáváme brčkem. Když měl mladý kolem 2-3, nebylo možné do něj dostat léky jinak. Pokud to byl prášek, tak rozdrtit a ten samý postup.. Aftíky potom tolik nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
23.4.12 13:51

Dávám studený jogurt z lednice, jedla mi ho i při angíně, kdy nechtěla polykat, do toho lze taky namíchat nějaké léky. No a ještě jsem míchala sirup do flašky budď s mlékem nebo s kaší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.4.12 13:52

Měli jsme to podobně. Syn (v té době 1rok 3/4) byl píchat oušku, ATB jsme do něj dostávali násilím (jeden držel ruky a pusu, druhý mu je cpal do pusy).
Cca měsíc na to měl silnou angínu, opět ATB. Tentokrát jsem to zkusila jinak, léčky papaly panenky, mňammňam, medvídky- jééé, to je dobrotka,ale Honzíčovi nedáme, chutná nám to, i maminka měla - jejda,to je slaďoučké (a podobné motivující hlášky). Honzíčku, čichni si, to voní,nene, nedám. Nechala jsem lžičku ve vzduchu,že dám medvídkovi a Honzík ji spapal. A od té doby je jedl pěkně. (Sama jsem sice této metodě nevěřila,o to víc jsem byla překvapená,že „naletěl“. :*

V době nemoci skoro nejí, namíchat do jídla by u nás nešlo. Byla jsem ráda,že aspoň pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.4.12 14:02

Já co si pamatuju tak můj první syn byl naprosto to samý :zed: .Taky dostal antibiotika,no nedostala jsem do něj nic.To měl zánět hrtanu,běhěm druhýho dne se mu to dostalo do ucha a na ušním byla moc fajn paní doktoerka a ta nám dala biseptol pro děti,byly to takový pidi prášečky a hlavně se dával jeden a to se v pohodě dalo někam zakamuflovat :mrgreen: .On měl rád monte,tak jsem mu ho tam dala.A vím,že sirupy jsem do něj nikdy nedostala,vždy prášky a nebo čípky(na kašel)zkus se na ten biseptol zeptat,je opravdu na hodně nemocí.Jinak nám bylo nabýdnuto taky píchání injekce,pokud bych to do něj nedostala,ale naštěstí to klaplo a to že to s ním bylo opravdu hodně těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí