Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu…před třemi týdny malýmu (3) píchali oušku, bylo to šílený ale zvládl to, na kontrole mu to vyčistil a že máme přijít ještě na kontrolu, mezi tím dostal zánět spojivek, u doktora dostal opthalmframikoin a u ušního antibiotika, jenže ani jedno si dobrovolně nenechal dát. Zkoušela sem všechny různý finty a nic, vyzvracel mi dvakárt antib. takže sme je poctivě ani nedojedli…ale po týdnu oušku dobrý, ani né týden na to se to dostalo k průduškám a zase sme do něj museli dostáváat sirup, balamutili sme ho…a minulý týden ve čtvrtek vysoký horečky, paralen sem do něj jakštaktš dostala, ale jen rozpuštěnej v čaji…o víkendu mi přestal jíst a pít a že ho hrozně bolí pusinka…dneska sme byli u doktora - hnisavá angina a plná pusinka aftů
a pokud do něj nedostanu antibiotika, tak ve středu jdeme ležet do nemocnice, prosím vás poraťte mi nějaký zaručený fígle, jak to do nich dostávate, už sem z toho tak vyčerpaná…když to do něj narvu násilím tak to vydávý, už si s ním nevíme rady…
promiňte za ten román, ale chtěla sem to co nejlíp popsat… ![]()
Chudera mala,takhle si trpi…Ma antibiotika v sirupu? zkus mu to zamichat treba do jogurtu nebo do presnidavky.Dcera ma spoustu leku,kdyz byla mala,tak jsem ji prasky drtila a do neceho zamichala..Drzim palce,at to zvladnete bez nemocnice ![]()
@joanee doktor by mi to napsal, ale nic takovýho prý není… @kkaattkkaa taky to tak dělám, jenže jak má plno aftíků tak nic nepozře. Ať už to je za námi.
Mé sestře vždycky řekli, že když to spapá (sirup, rozmačkaný prášek v čaji nebo ten, co mohl být s mlékem v jogurtu), bude mít ráno pod polštářem překvapení od skřítka. Ráno tam měla třeba Kinder nebo pidi panenku a další dny postupně pidi hřebínek k panence nebo oblečku…jednalo se o drobné věci, nic drahého…chce to povídat příběhy a psychologicky namotivovat, ale taky plnit slovo, aby viděli, že co se řekne či slíbí, tak se i splní…
Třeba ti to pomůže…no každé dítě je jiné, jedno to spolkne i s navijákem a druhé na to neskočí ![]()
@janinka606 na afty jou vyborne boruvky,hlavne hodne studene,vse vychlazene,ulevi se mu a pomuze mu to.Treba jogurty,kase,studene polivky,snazit se nedotykat lzickou ust,ja to klukovi vzdy do pusy hodila.Zkus piti z brckem,jiny hrnicek,cokoliv co te napadne zkus a do jogurtu,piti bych podavala leky.
Jak mu ty leky podavas?Na lzicce?Strikackou?
Ahojky, u nás je ten stejný problém. Náš 19měsíční syn taky zvrací všechny sirupy a antibiotika, co do něho dostaneme, tak je lepší, když mu budeš ty sirupy míchat do přesnídávky nebo do jogurtu. Teď jsme s ním byli v nemocnici se zánětem průdušek a tam mu dávali sirupy i antib. ve stříkačce (ale ne v takové, co je třeba v nurofenu, ale v takové té klasické, co se používá v nemocnicích). Sice se tam párkrát taky pozvracel, ale postupně si na to trošku zvykl a ještě mi jedna sestřička poradila, že mu to mám dát tak, že si ho položím na polštář a když mu to tam pomalu dávám tou stříkačkou, tak mu mám dlaní zatlačit na čelo, jako kdyby si ho chtěla přitlačit za to čelo k polštáři, že prý to pomáhá na dávivý reflex a fakt to zabírá, už to tak dělám pořád a co jsme doma, tak se mi ze sirupu pozvracel jen první den a dalších 5 dní už nezvracel a to mi dřív vyzvracel všechno, tak to zkus.
ahoj, meli jsme to samy, mala dostala atb a doktorka nechtela pochopit, ze ji to nedam..tak ji to chtela dat v ordinaci a musela ji asistovat sestra a stejne ji to nedali..tak pak rekla, at jezdime 3 dny na injekce..zbytek jsem ji mela dat v sirupu, ale taky mi to vyblinkala, tak jsem ji ten zbytek nedala a preslo to nastesti..ale taky nevim, taky mi to neslo, a jeste kdyz mate ty afty, tak to jsme taky meli, tak to nepozrou uz vubec nic..tak nevim, jestli to jde taky v injekcich..
Ahoj, já používám přesnídávku, do toho zamíchám léky a dáváme brčkem. Když měl mladý kolem 2-3, nebylo možné do něj dostat léky jinak. Pokud to byl prášek, tak rozdrtit a ten samý postup.. Aftíky potom tolik nebolí.
Dávám studený jogurt z lednice, jedla mi ho i při angíně, kdy nechtěla polykat, do toho lze taky namíchat nějaké léky. No a ještě jsem míchala sirup do flašky budď s mlékem nebo s kaší ![]()
Měli jsme to podobně. Syn (v té době 1rok 3/4) byl píchat oušku, ATB jsme do něj dostávali násilím (jeden držel ruky a pusu, druhý mu je cpal do pusy).
Cca měsíc na to měl silnou angínu, opět ATB. Tentokrát jsem to zkusila jinak, léčky papaly panenky, mňammňam, medvídky- jééé, to je dobrotka,ale Honzíčovi nedáme, chutná nám to, i maminka měla - jejda,to je slaďoučké (a podobné motivující hlášky). Honzíčku, čichni si, to voní,nene, nedám. Nechala jsem lžičku ve vzduchu,že dám medvídkovi a Honzík ji spapal. A od té doby je jedl pěkně. (Sama jsem sice této metodě nevěřila,o to víc jsem byla překvapená,že „naletěl“. ![]()
V době nemoci skoro nejí, namíchat do jídla by u nás nešlo. Byla jsem ráda,že aspoň pije.
Já co si pamatuju tak můj první syn byl naprosto to samý
.Taky dostal antibiotika,no nedostala jsem do něj nic.To měl zánět hrtanu,běhěm druhýho dne se mu to dostalo do ucha a na ušním byla moc fajn paní doktoerka a ta nám dala biseptol pro děti,byly to takový pidi prášečky a hlavně se dával jeden a to se v pohodě dalo někam zakamuflovat
.On měl rád monte,tak jsem mu ho tam dala.A vím,že sirupy jsem do něj nikdy nedostala,vždy prášky a nebo čípky(na kašel)zkus se na ten biseptol zeptat,je opravdu na hodně nemocí.Jinak nám bylo nabýdnuto taky píchání injekce,pokud bych to do něj nedostala,ale naštěstí to klaplo a to že to s ním bylo opravdu hodně těžký.