5 vrhů na feně

2.8.22 09:56

5 vrhů na feně

Dobrý den.
Přijde vám normální když má fena 5 vrhů za život? Je s pp (není moje!) a má štěňata každý rok.
Mně to přijde hodně ale nevím. Na druhou stranu její potomci jsou zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.8.22 10:05

Ještě bych ráda dodala že fena není nějaká výjimečná. Má teda nadstandardní vyšetření a dobrou povahu ale nemají žádné zkoušky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.8.22 10:07

Záleží o jaké plemeno jde a jak mají napsané stanovy. U BŠO je maximální počet 6 vrhů za život feny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
2.8.22 10:07
@Anonym123456789105 píše:
Ještě bych ráda dodala že fena není nějaká výjimečná. Má teda nadstandardní vyšetření a dobrou povahu ale nemají žádné zkoušky..

a proč to řešíš ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 10:09

@vokishka Protože jsme přemýšleli že bychom si od nich vzali štěně ale potom jsem si fenku našla a viděla jsem ten počet vrhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
2.8.22 10:10

@Anonym123456789105 záleží co má klub ve stanovách. 1× za rok je většinou ok, záleží i na feně jak rodí. Ten věk kdy fena může mít štěňat je prostě omezený. Chovatel taky vidí jak na tom je fena zdravotně a pak se rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 10:11

@Lykaon je to border kolie. Ono nejde o to že by měla víc než je povolené ale přijde mi že ty BOC jsou teď tak přemnožené tak nevím jestli je úplně ok chovat na všem co splňuje standard

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
2.8.22 10:11

Jakože 5 za život je šíleně moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
2.8.22 10:12
@Anonym123456789105 píše:
@vokishka Protože jsme přemýšleli že bychom si od nich vzali štěně ale potom jsem si fenku našla a viděla jsem ten počet vrhů

a Tvá představa je co? Zase zasloužilá fena už vše zná a i ty porody a péče o štěně je bez potíží. naše nejmladší fena je od feny co měla už poslední porod, měla 6 štěňat a zvládla vše bez cizí pomoci a teď už má zasloužený důchod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 10:13

@Cenarius to je otázka? Pokud jo tak nevím na to se právě ptám. Mně to dost přijde ale jsem v tom úplný laik tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 10:14

@Markéta80 takže si myslíte že je to v pořádku? Jakoby pořád nad tím přemýšlíme ale já se v tím opravdu úplně nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.8.22 10:18

@Anonym123456789105 Dilema chovat nebo nechovat? Co změníš tím že nebudeš borderky chovat a mít štěňata? Lidé co je chtějí si je koupí jinde. Musíš rozlišit lidi co chtějí modního psa ( třeba jak je border, BŠO a další ) ale jsou ochotní zaplatit desetitisíce za štěně z chovné stanice s jasným původem. A nebo máš lidi co chtějí módní plemeno ale nemají na to a tak jej koupí někde na parkovišti u benzinky na inzerát z bazose, s tím že matka je PP a otec není. Bez veškerého očkovaní, čipování a dalšího servisu. Je to o lidech. Jsem si vědom přemožení psů a koček v ČR. Ale lidi jsou prostě lidi a nevysvětlíš jim to horem ani spodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
2.8.22 10:25

@Anonym123456789105 já se vždy rozhoduji dle referencí na CHS. Ber to tak že nožka tu fenu nechává rodit min 2× ročně, často je rozhárají ještě 1 tak že ty feny jsou totalita zničené. Chovatelé nechávají 1 hárání být a pak zase v dalším připustí. Koukla bych i na jiné chovky. Ty feny rodí jen omezený čas. ale pokud se tě ta fena nezdá a od takové štěně nechceš tak hledej dál. Při návštěvě pak uvidíš jaký je přístup chovatele ;) Mne chovatelka hned říkala že ta naše se narodila hodně malinká a je z nich stále nejmenší, ale zdravá je, žere a přibírával prostě hlavně oproti psům byla malinká. na videu byla akční až moc, pořád tam něco ničila :mrgreen: Chovatelka říkala při odběru že bude mít kolem 11-12kg což je úplně v normě a má 12kg :mrgreen: Já hodně dám na svůj pocit, chovatelka se věnuje jen psům takže jsme byli v kontaktu denně. Pokud bych měla divný pocit hledala bych jinou CHS, já koukala i na dožití fen a pak jsme našla několik nových majitelů štěňat a všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.22 11:36

Taky nechápu, že to řešíš ty a tady.
Nejspíš záleží na rase.
Ptala jsem se majitelky chovky, když jsme jeli pro štěně. Kolikrát je optimální, aby měla jedna fena štěňat. Řekla mi, že u konkrétně našeho plemene 3×. Ale oni se dožívají málo let. Konkrétně mamka našeho štěněte je 3r. a měla druhý vrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.8.22 11:45

Je fena vůbec uchovněná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie