Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím tě klid, ještě nejsi těhotná a už stresuješ. ![]()
A udělejte si kluka, ať máte páreček. ![]()
Já jak blázen všude lovím návody, jak se dělají holky
![]()
Stresuji…protože ve stresu jsem… dnes na vyndavání tělíska jsem omdlela, jak jsem vynervovaná… ![]()
Dcera měla při narození malého 4,5 roku a je veliká pomocnice
, my holky to prostě máme v sobě a to je jinak umanutý kozorožík
. Hoď se do klidu, to se poddá ![]()
Já právě přemýšlím, jak to budu dělat s koupáním, asi postupně. Manžel i babičky mi pomůžou hned po porodu, ale stejně.
Doufám, že čivava nepoletí z domu, protože to „nebudeš zvládat“. když se chce, všechno jde:) Já mám doma psů 5 - 4 přímo v bytě a neřeším, že do toho přijde miminko. Aspoň bude hezky vyrůstat s láskou ke zvířatům:) A jak se dělá holka? Prý je dobrý sex před ovulací - prý spermie co se z nich stanou holky, tak jsou pomalejší, ale déle ti v těle vydrží. Mužské jsou zas rychlejší, ale vydrží v těle kratší dobu:) Takže zkus sexovat před ovulací a uvidíš, třeba se zadaří:) A kdyby nee, každé zdravé miminko je výhra:)
Moc to řešíš, jak to bude nikdo neví, třeba druhý nebude, nebo budete mít rovnou dvě
Možná se budou milovat, možná nenávidět ![]()
Já mám o 4,5 roku mladší sestru, psa jsme teda ještě tehdy neměli, ale podle mamky to bylo super, hodně jsem s miminkem pomáhala. Což bych poradila i tobě, dcera už je dost velká. Dopřála bych jí pocit důležitosti a užitečnosti, jakou v ní mášpomocnici, aby na mimčo nežárlila. Zapojit ji co nejvíc, do péče. Já si pamatuju, že mě mamka nechala hodně pomáhat a já jsem v podstatě úplně vyměnila panenky za ségru a cítila jsem se hrozně důležitá a dospělá, protože jsem měla opravdové miminko.
Ke psovi - je dospělý, vychovaný, nevidím v tom žádný problém. My máme psa, ani ne dvouleté dítě a dvouměsíční miminko a je to úplně v pohodě.
@Anonymní píše:
Já jak blázen všude lovím návody, jak se dělají holky![]()
![]()
Stresuji…protože ve stresu jsem… dnes na vyndavání tělíska jsem omdlela, jak jsem vynervovaná…
A vynervovaná jsi z čeho? Z druhého dítěte? Jestli jen kvůli tomu, tak to je opravdu ten nejpitomější přístup, jaký můžeš mít.
Pejsek je miláček, má kilo dvacet, je tu ztracený, ten odtud nepůjde
Řeším spíš to, že třeba v roce druhého dítka ho šoupnu do pokoje dceři, tak třeba plaším skutečně zbytečně ![]()
Já vím, že by ji miminko živé bavilo ![]()
@Hoa Mai píše:
A vynervovaná jsi z čeho? Z druhého dítěte? Jestli jen kvůli tomu, tak to je opravdu ten nejpitomější přístup, jaký můžeš mít.
Asi ano ![]()
Musím se hodit do klidu.. ![]()
Je to po mě docela šok, jelikož jsme se s manželem rozhodli až ted v pátek..Já chtěla celou dobu ale on ne, a v pátek jsme si sedli a on že to přehodnotil a nechce aby byla malá sama a že si můžeme další dítko dovolit.
@Anonymní píše:
Ahojky, jdu s Vámi zkonzultovat naši situaci.
Jsme manželé, máme ted čtyřletou dcerku a chystám se otěhotnět. Kdyby měl někdo rady, jak na holčičku, sem s nimi![]()
Máme roční čivavu, doma vzorný, netrhá, nekouše, nekníká, je fajn. Byteček máme 3+1 náš, velký, ale přece jen mám obavy trochu, jak to budu zvládat..
Dcerka má svůj pokojík, velikostí to docela jde, cca 4m na 4m, podle koberce, jaký jsme kupovali, později nejspíš patrovou postel. Ted bych měla mímo u postele v ložnici. Malá školku zvládá perfektně, 8-15h je ve školce.Možná mám obavy zbytečné, možná ne..
Díky!
Uklidněte mě, jak to máte s dětmi vy, jak spolu vychází, apod.
Prosím tě co řešíš:) Jasně že to zvládneš ![]()
Malej bude mít 5 v lednu, únor/březen druhý, bydlíme na „statku“, k tomu dva velký psi, doma zvěřinec a já si libuju, že stihnu odrodit dřív než začne sázecí a secí sezóna ![]()
@Anonymní píše:
Já právě přemýšlím, jak to budu dělat s koupáním, asi postupně. Manžel i babičky mi pomůžou hned po porodu, ale stejně.
Já jsem děti koupala od narození zároveň. Dokud nemělo mimčo vyhojený pupík, tak každého zvlášť - starší ve vaně, malý v dětské vaničce, ale ve stejnou dobu. Co se vyhojil pupík, tak jsou ve vaně spolu, malý na lehátku, starší pomáhá polívat bříško, podává žínku, mýdlo, dudlík, ukazuje hračky.
Já tedy doufám, že to bude v pohodě, ale uvidíme. Za 14dní prý už to můžeme zkoušet.
@Anonymní píše:
Asi ano
Musím se hodit do klidu..
Je to po mě docela šok, jelikož jsme se s manželem rozhodli až ted v pátek..Já chtěla celou dobu ale on ne, a v pátek jsme si sedli a on že to přehodnotil a nechce aby byla malá sama a že si můžeme další dítko dovolit.
Hele, ale fakt, hoď se do klidu. Na jednu stranu tě chápu, každý rozumný člověk má obavy a přemýšlí, jak to nejlíp udělat, ale takovým způsobem se nervovat, to si fakt nepomůžeš, spíš naopak. Jasně, že to zvládneš, máš manžela, babičky, dítě už celkem samostatné… jestli něco nezvládneš, tak jen proto, že si to vsugeruješ.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahojky, jdu s Vámi zkonzultovat naši situaci.

Jsme manželé, máme ted čtyřletou dcerku a chystám se otěhotnět. Kdyby měl někdo rady, jak na holčičku, sem s nimi
Máme roční čivavu, doma vzorný, netrhá, nekouše, nekníká, je fajn. Byteček máme 3+1 náš, velký, ale přece jen mám obavy trochu, jak to budu zvládat..
Dcerka má svůj pokojík, velikostí to docela jde, cca 4m na 4m, podle koberce, jaký jsme kupovali, později nejspíš patrovou postel. Ted bych měla mímo u postele v ložnici. Malá školku zvládá perfektně, 8-15h je ve školce.
Možná mám obavy zbytečné, možná ne..
Uklidněte mě, jak to máte s dětmi vy, jak spolu vychází, apod.
Díky!