Jít do druhého, nebo mít jen jedináčka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.15 20:29

Jít do druhého nebo mít jen jedináčka???

Dobrý večer maminky,

ráda bych získala pár názorů, aby se mi lépe rozhodovalo zda mít či nemít jedináčka. Jsem hrozně na vážkách a poslední dobou nedělám nic jiného než pomyslně vymýšlím list pro/proti :zed: Kdybychom začali pracovat na miminku teď, tak malé bude akorát šest let a pokud nedostane odklad šla by do 1. třídy.

S malou je to takové hrozně jednoduché, už jako miminko byla „dokonalá“ a upřímně mám strach, že to druhé takové nebude a budu ho chtě, nechtě podvědomě porovnávat - nebo ne?

Před malou mi tikaly hodiny, ale teď mi absolutně nic netiká, spíše bych do toho šla z povinnosti, nebo jak to říct :oops: Manžel je pro, mu ty hodiny snad tikají za mě :lol:

Ale mám strach, že když do toho nepůjdu teď, tak potom už bude moc velký věkový rozdíl a taky, že budeme s manželem staří a už to nepůjde.

Prostě nevím, jak se rozhodnout a opravdu se bojím, že budu litovat aji když bude miminko a aji když miminko nebude :zed:

No když to po sobě čtu, přijdu si, jak malá, ale jsou to opravdu upřímné pocity, a proto se i stydím, to rozebírat s někým veřejně :oops: tak doufám, že mi to alespoň trošku poradíte…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.9.15 20:37

Dekuju ti!!! :hug: Jsem na tom uplne stejne, tedy s tim rozhodovanim. Pritel druhe chce, ja porad nevim, chci a nechci. Jeden mesic rikam, ze ne, beru prasky, dalsi mesic, ze dite ano a nechranim se. Bohuzel nejsem typ, ktery otehotni na prvni pokus, takze zatim se nezadarilo ani jeden mesic, kdy jsem se nechranila. Takze uz vazne nevim, podleceho se rozhodnout.Ted sem se nechranila, tak uvidim. Jestli neotehotnim, tak zas budu premyslet jestli jo cine. :roll: Anonym B

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.15 20:37

Ani nevíš, jak moc ti rozumím :hug: Jako bych to psala ja sama.
Akorat, ze za nás to rozhodla náhoda a jsem neplánovaně podruhé těhotná. A víš co? Najednou jsem desne rada, ze to tak je!

• Citovat
  • Upravit
3329
24.9.15 20:38

Měla jsem stejné pocity jako ty. Mala je „dokonalá“, nemůžu si vůbec stěžovat.. Pořád jsem to druhé odkládala, až jsem se loni rozhodla, že už se mi fakt nechce. No a příroda to rozhodla za mně (viz metřík) :pocitac: Taky mám strach, že je budu srovnávat, a že ho nebudu mít ráda… Ale teď s tím nic neudělám a nějak to doadne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
24.9.15 20:40

My do toho jdeme. Věkový rozdíl bude kolem čtyř let. Taky už je nám dost a manžel se nebrání. Srovnávání se asi nevyhneme, ale nikdo není dokonalý. Myslím, že by mě to v budoucnu mrzelo, kdybych neměla další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 20:41

@hanucha Jak se ti podarilo neplanovane otehotnet? Anonym B. Tento zpusob otehotneni by se mi taky libil, vyresilo by se to za me.

• Citovat
  • Upravit
4465
24.9.15 20:44

Jo, tyhle pocity jsem prožívala taky a podívej se na metříky :lol: Dcera byla přesně miminko za odměnu, spala, smála se, pohodářka, nebyl s ní žádnej extra problém. Syn je ale taky moc hodnej, sice není takovej spáč jako byla ona, ale i tak je to dobrý :) Obohatil život nám všem a jsem strašně ráda, že ho mám. Za mě jdi do toho, návrat od samostatnýho dítěte zpět k miminku je sice šok, znovu plenky, nevyspání, kojení atd., ale stojí to za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 20:45

Zakladatelka - anonymní 1 :hug: opravdu jsem se skoro rozbrečela, že v tom nejsem sama :hug:

anonymní 2 - malinko doufám, že bych to měla stejně, kdybych taky otěhotněla

hanucha - a toho se právě taky bojím :( budete mít kluka? alespoň to vyřeší srovnávání holka / holka

• Citovat
  • Upravit
6759
24.9.15 20:45

Po prvním dítěti jsem taky měla pocit, že už další nebude, že mi to jedno prostě stačí. Časem jsem ale dospěla k tomu, že bráchovi musíme a chceme pořídit sestřičku, tak jsme šli do druhého. Mezi dětmi je rozdíl 8 let a 2 měsíce. A od porodu druhého jsem měla intenzivní pocit, že ještě nejsme kompletní, a tak přesně po třech letech a šesti měsících přišlo na svět „třeťátko“.
Dej tomu ještě čas, třeba k tomu druhému dítku dospěješ sama (nepíšeš teda, kolik vám je a jestli ten čas ještě máte :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 20:51

Kittylittle- moc děkuji za reakci, pro mě je právě největší strašák, že budu litovat a už to rozhodnutí nelze vrátit, že :oops:

IvaB - tak na tři děti se teda opravdu necítím :mrgreen: ale je zajímavé, jak se všechno časem mění :palec: teoreticky nějaký ten pátek na odklad máme, ale nevím jestli je to rozumné :think:

zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.15 20:55

Mela jsem to stejne. Prvni syn skvely, uz velky… ale hrozne si pral sourozence. Manzel chtel druhatko taky. Ja sama za sebe uz bych dalsi nemela. Ale vim, jake je to mit sourozence, mame s mym brachou skvely vztah a nechtela jsem o to syna připravit kvuli sve pohodlnosti.

Tak mame druhe :-) a je to uzasny :-) dcera je uplne jina, ale dokonala je taky :-) syn ji miluje, stara se o ni…
Jsem rada, ze jsem se tak rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
4465
24.9.15 21:01
@Anonymní píše:
Kittylittle- moc děkuji za reakci, pro mě je právě největší strašák, že budu litovat a už to rozhodnutí nelze vrátit, že :oops:

Já když jsem váhala, jestli jít do druhého nebo ne, tak jsem si tuhle otázku dávala taky. A vyšlo mi, že bych víc litovala, kdybych to druhé neměla, než obráceně a bylo jasno :) Budovat kariéru a užívat si koníčků budu moct celej zbytek života :) A to starší dítě už je samostatné a v lecčems pomůže, což je taky výhoda, než s miminem honit batole na odrážedle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
24.9.15 21:04

Tak já jsem na tom teda stejně. S tím věkovým rozdílem.
Dcera nastoupila teď do první třídy a po Vánocích by nám měla přibýt Feferonka. Docela se toho popravdě obávám, už se ani moc netěším, spíš děsím…
Ale u mě to dělá to, že Fazolka byla hodně náročná. Spát 6hod vkuse zvládal až v roce a půl a to přes den spala minimálně. První čtyři měsíce probrečela kvůli prdíkům a pak začaly zuby :zed: :zed: :zed: :zed:
Teď když se mi to vybaví mě jímá hrůza, co když bude tahle taky taková a do toho ještě škola :pocitac:

No, ale zas druhý jsem chtěla :roll: Beru jako velkou výhodu, že Fazolka je samostatná mobilní jednotka. A je schopná mi i pomáhat. Takže si myslím, že to bude lepší, než mít dvě mimina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.9.15 21:08
@Anonymní píše:
@hanucha Jak se ti podarilo neplanovane otehotnet? Anonym B. Tento zpusob otehotneni by se mi taky libil, vyresilo by se to za me.

no to kdybych tak vedela :nevim: mne je 38, partnerovi 44, myslela jsem ze v tomto veku se to uz nestava.. navic jsme se chranili stejne jako 8 let predtim a nic, na dceru jsem cekala pres pul roku. Ja zjistila ze jsem tehotna az v sestem tydnu, vubec jsem si nic takoveho nepripoustela, az kamaradka me nahlodala ze mi muze byt blbe ze jsem v tom, tak jsem si udelala test a cumela jak pero… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.9.15 21:11
@Anonymní píše:
hanucha - a toho se právě taky bojím :( budete mít kluka? alespoň to vyřeší srovnávání holka / holka

to nevime, partner to vedet nechce a mne je to jedno. Ja chtela vzdycky dceru, tu mam, a ted je mi to opravdu fuk, hlavne at je to zdravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin