Tři děti, kluk 5, holka 3?

slepice123
4.9.15 21:24

tri deti, kluk 5, holka 3, ?

Ahoj, tak se chci zeptat jestli ma nekdo tri deti kluka, holku a kluka nebo holku? Jsem ted na zacatku tehotenstvi a jsem rada, bojim se na reakce rodicu, ze je to moc? nevim co jim reknu. Zdruhe strany tchyne I tchan taky nebudou nadseni. Protoze s manzelem to mame jak na horske draze, ale vime ze bez sebe nemuzem byt, ale nase rodice si o tom druhym z partner nemysli nic dobreho. Ja vim ze nam nemaj co kecat do zivota, taky se tim neridime, ale stejne nemate nekdo zkusenost jak zahrat do autu, takovy ty otazky, jak to chcete financne zvladnout, co auto, proste blby keci. Vim ze je to spatny prirovnani, ale mam tri psy a rodina manzela to bere jak velky nestesti, pored melou blbosti jak je to moc, maji radi jen kocky a tchan jich ma tri, ale to je normalni. Ja jen mela fenku, co mela stenata a z lasky k nim si dve nechala, ale zadny zlo mi to neprijde. Staram se o ne sama, ja jezdim na prochazky, nikdo mi nepomaha ale pored ma nekdo keci ze kdybych mela jen dva, ze by to bylo neco jineho. ALe to jsem uplne odskocila od tematu. No ale proste se asi bojim, ze s tretim ditetem to bude podobne a nechci se s nima hadat. Jeste jsem se chtela zeptat jak se vam deti snasi kdyz mate kluka holku a holku, nebo kluka holku a kluka? Jak se deti davaj dohromady? Nejstarsi bude od nemjladsiho 5 let, holka bude o tri roky strasi. Ja bych chtela dalsi holcicku a podle krve, mi to vychazi s mymi detmi, tak doufam ze i s tretim. Vsimla jsem si ze vetsinou maji rodice treti dite kvuli jinemu pohlavi tech prvni dvou, ze to zkousi aby meli vytouzeneho chlapecka nebo holcicku. Je tu nekdo kdo ma treti dite jen tak bez ohledu pohlavi, kdyz ma kluka a holku a treti dite se stejnym partnerem? Ja jen abych vedela, ze nejsem sama.

Dekuju moc za rady, ono staci ze si aspon clovek muze jen tak postezovat ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
4.9.15 21:34

Promin, radu nemam, ale naprosto me fascinuje, kde se vzal ten predsudek, ze kazdy ma mit dve deti?? mate jedno - je to divne, mate tri a vice je to divne? to jsem nikdy nepochopila :nevim:
Ps: znam par lidi s trema detma (i vice), ale v jinych kombinacich. i kdyz podle me je to jedno, krome rozestupu a pohlavi jeste dela svoje povaha deti, nektere si muzou byt blizsi nez jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
4.9.15 21:35

A proc vubec tchanovce resis? Kazdy vi UPLNE PRESNE, jak ma zit ten druhy, ale nad vlastnim zivotem vetsinou skuhra. Ten, kdo neskuhra, se vetsinou nese..e do zivota ostatnim.

Nepotrebujes nici pozehnani, souhlas ani validizaci sveho zpusobu zivota, pokud jsi ty a manzel stastna, deti stastne a v prostredi, ktere jim prospiva, tak je uplne fuk, co si mysli tchanovci, traktorista, pani ve vecerce a moudre zeny na internetu.

Na svoje stesti nikoho nepotebujes, nikomu se za nej neomlouvej a nikomu za nej nic nedluzis.

Je dulezite, co si myslis ty! Chces treti dite? Tesis se na nej? Budes ho mit rada, das mu nehu, lasku a peci? Pokud ano, nic neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
4.9.15 21:37

@lucaja na okoli se vykasli, je to vase dite ;-)
My mame 3 deti - kluka (skoro 6 let), holku (3 roky) a kluka (4 mesice). Treti dite jsem chtela hlavne ja, protoze jsem citila, ze nam doma jeste nekdo chybi. Starsi deti jsou z brasky nadseni, nekdy teda az moc, obcas je musime krotit, aby mu neublizili, ale prijali ho naprosto uzasne :-)
Taky jsem cekala, jake budou reakce ostatnich, ale mile me prekvapilo, ze nikdo zadne chytre reci nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.9.15 21:44

@lucaja Mame holku, kluka a cekame nejspis kluka. Vekove od sebe budou necelych 8 a 4 roky. S negativnimi reakcemi jsme se kupodivu nesetkali, spis s udivem, ale v dobrem :-) A nikoho jsme se na nazor neptali, kazdemu je do toho prd. A asi vsichni vi, ze je nam cizi nazor ukradeny, protoze ani otazky Jak budete delat tohle a tamhleto zatim vubec nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.9.15 21:45

Ja myslim, ze tohle je povahou lidi a neexistuje odpoved, ktera by to zmenila. Tudiz je lepsi to neresit, nehazet chytry odpovedi, protoze oni si stejne pojedou svou.
Moje maminka obcas tez lamentuje, jak ona by to nezvladla, tri deti, psa, kocku, rozvedena, to by ona nedala, ale nikdy se me nesnazi uvadet do rozpaku blbyma otazkama, nesnazi se me nachytat na svestkach a nacpat me do nejake jeji predstavy o spravnem poctu deti, zvirat atd. Je to povahou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
4.9.15 21:48

Ještě nikdy mě to nenapadlo, ale vlastně si teď uvědomuju, že neznám ve svém okolí nikoho, kdo by měl kluka a holku + třetí dítě. Fakt znám se třemi dětmi jen lidi, kteří mají první dvě děti stejného pohlaví, tj. jako by na třetí pokus chtěli zkusit štěstí, jestli přece jen to opačné pohlaví nebude..? :D

K otázce - myslím, že více než na pohlaví záleží na tom, jaké budou mít děti povahy, kdo ke komu bude více inklinovat..

A poslední věc - když se někdo bude divit, proč ještě třetí dítě, tak normálně řekni, že jste ho prostě chtěli, tečka. Jaképak vysvětlování a obhajování se, však pokud vás neživí, tak do toho nikomu nic není :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
4.9.15 21:57

@lucaja my máme holku (5), kluka (3) a holku (1). Máme je zcela dobrovolně a ještě chceme další :). V mém okolí je několik párů, které mají 3 děti a většina z nich má první 2 „páreček“ ;)

• Citovat
  • Upravit
3426
4.9.15 22:00

Tak já mám páreček a k tomu benjamínka, se stejným manželem, i když jsem ho musela přemlouvat, tak teď je rád a sám mluví ještě o holčičce :D
Zvládnout se to dá snadno, máme plno věcí po dětech, auto máme vw touran a vejdeme se v pohodě. Reakce byli více méně pozitivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
4.9.15 22:06

Máme 3 děti a na začátku, když jsem oznámila třetí těhotenství, teda řeči měli, jak rodina, tak okolí. Jak to chcete uživit? Kam to dáte? Apod. Mě se to tehdy strašně dotýkalo, protože po nikom nechceme, aby nám děti hlídal, staral se, živil, je to náš život a vadilo mi, že má někdo potřebu to komentovat. Já taky nekomentuju, že má někdo dítě jedno, dvě nebo víc apod. Časem si okolí zvyklo a pro rodinu je to teď miláček jako ti dva první. Obrň se, nějaké poznámky asi budou, zvlášť, když už mají řeči teď. Vaše rozhodnutí, vaše miminko i zodpovědnost. Hodně štěstí.
p. s. pohlaví neřeš, roli hraje i věk, výchova, povahy… určitě budou fajn parťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.9.15 22:13
@lucaja píše:
Je tu nekdo kdo ma treti dite jen tak bez ohledu pohlavi, kdyz ma kluka a holku a treti dite se stejnym partnerem?
:roll: A proč by někdo nemohl chtít třetí dítě bez ohledu na pohlaví, přestože doma ten páreček nemá :zed:? Děláš, jako kdybys byla první na světě, kdo prostě chce tři děti :roll:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
4.9.15 22:19
@Len-til-kah píše: :roll: A proč by někdo nemohl chtít třetí dítě bez ohledu na pohlaví, přestože doma ten páreček nemá :zed:? Děláš, jako kdybys byla první na světě, kdo prostě chce tři děti :roll:.

souhlasím, my máme doma 3 kluky… do posledního těhotenství jsme šli s tím, že chceme 3 děti bez ohledu na pohlaví, to jsme si ani nenechali říct. Kdybych měla pocit, že zvládnu ještě jedno těhotenství a porod (jakože teď nemám, rodila jsem před 14 dny), tak do toho jdeme, i kdybysme předem věděli, že to bude zase chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
4.9.15 22:23

@lucaja kamarádka má kluka, 2,5roku na to holku a za 3 roky zase holku.. Takže jak to tak píšu, atk asi úplně stejně jak ty.. U nich ale nikdo neřešil, že je to moc.. od prvního říkali, že chtějí 4 děti, tak se nikdo nedivil :mrgreen: Ale zůstali u těch 3. A druhá kamarádka má holku a pak dva kluky.. Rozhodně nejsi sama.. Mám taky kluka a holku a moc bych chtěla třetí, ale mám peška, manžel už je s počtem dětí plně spokojený :( Takže ti naopak závidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.9.15 22:26

Dětí máme pět a první tři jsou holka, kluk, kluk. Takže jsme třetí taky pořizovali k „párečku“. Reakce okolí - kupodivu když jsme čekali třetí, bylo víc různých údivných poznámek, než když pak přišlo čtvrté a páté. Nicméně pokud víš, že si své děti zvládnete uživit i vychovat sami, můžou Ti být názory a dotazy okolí šumák. Počet dětí si člověk musí obhájit hlavně sám před sebou a pak je vůči okolí více imunní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.9.15 22:26

My máme kluka, holku a kluka. Hloupé řeči typu: Jak to chcete dělat, jak je chcete uživit,… jsme si od rodiny vyslechli. Chvilku nás to mrzelo, ale nejlepší je odpálkovat je. Nikdo nám neživil ani nehlídal ty dvě, proč by jsme to nezvládli i u třetího? Teď je mám na háku. Je to naše volba, náš život a nikomu do toho nic není, ani rodině!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin