Sourozenci 20-24 měsíců - jak zvládáte?

gk
570
14.8.15 07:38

sourozenci 20-24 měs-jak zvládáte?

Ahoj, mám dvě děti-kluk 3roky, holčička 15 měs. Manžel podnikatel pořád v práci od 7-21h. Odjíždí mimo domov do kanceláře. Peníze moc nemáme, neplatí mu zákazníci. Máme domek a dva psi. Rodinu mám daleko 120km, manželovu 150km(tam není možné přespat ani pobýt déle než pár hodin, přijde mi, že o nás moc nestojí-chtějí svůj klid. Jsou rozvedení.). Jsem na vše sama a někdy to na mě už hodně moc padá. Pořád uklízím, vařím, starám se o děti. Večer jsem už podrážděná, když manžel dorazí domů. Stále se hodně bavíme o dětech. Naše zájmy, osobní čas šel stranou. Navíc psi žárlí na děti a tak každé ráno, či jak odejdeme ven, zde máme louže k úklidu navíc. Syn by chtěl nějaké hry s vrstevníky anebo se mnou něco tvořit, malovat apod. Dcera chce vše dělat s námi. Leze na židli, cpe se nám na stůl, leze po mě a nenechá mě moc něco dělat se synem. Cítím, že syn žárlí a rád by mě měl sám pro sebe na pár hodin. Když si hrají spolu, je to prima. Chvíli jsou spokojení. Pak se hádají, perou. Mladší začne kousat, plakat apod. Starší, má-li toho už hodně, začne říkat, že dcera pořád pláče a že chce jít pryč, že jí nemá rád, že pořád pláče apod. Avšak nejde to. Nemá kam jít. Občas k sousedům přes plot, jsou-li děti doma a né na prázdinách či ve školce, škole. Jak to řešíte s podobně starými dětmi? co každý den děláte a co Vám pomáhá dobít baterky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2556
14.8.15 08:02

Chápu, že to máš těžké. My zvládáme docela dobře, nějak to prostě pytlíkujeme společně. Vařím na dva dny a většinou večer. Syn vstává v 6, dcera v 8, takže s batoletem za zády věnuju čas prádlu a trochu úklidu. Jsme hodně venku, na zahradě nebo chodíme na procházky po okolí. Tak dvakrt týdně jdeme do města, na trh, na zmrzlinu. To jsou oba hodní, baví je to. Asi by ti pomohlo sehnat hlídání, ukecat manžela nebo si zaplatit, pár hodin týdně, a být jen se synem, něco podniknout. Dcera chodí od 2 let do soukromé školky, jeden den v týdnu, a je to super, vyblbne se s dětma, užije si vyrábění, cvičení, zpívání. Od tří let půjde do normální školky, myslím, že bude spokojená. Hodně síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
14.8.15 08:09

Spánek mají naštětsí sladěný. spí oba po O. Mladší v 12.30, starší tak 13. Staršímu se věnuji u knih před spaním. To ano. Mě je líto i té mladší, že se jí moc nevěnuji jak stavěním komínu, ukazováním knížek apod. Syn starší měl ode mě plnou péči hodně dlouho. pěkně mluví a zpívá. Je bez plen, samostatný a fajn. Však je zas obohacen o sestru. Občas jedeme s kamarádkou na hřiště, do města apod. Ale tu mám jen jednu a věčně v létě nemá čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.8.15 08:15

Pokud manzel dela denne 7-21 a stejne nemate dost penez, nemuze delat neco jineho? najit si zamestnani?

jinak smekam, mam dve deti s jeste mensim rozdilem a manzela vecne v praci, ale nemam zadne zvire a mam pani na uklid a na vypomoc. dve deti pod tri roky jsou makacka sama o sobe, ze jsi v 9 vecer nervni plne chapu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
14.8.15 08:37

@gk, mám stejný rozdíl a když byli moje děti ve stejném věku jako jsou tvoje, měla jsem totální vyhoření. Byla jsem unavená, protivná, nic mě nebavilo apod. Mě trochu pomohlo dát děti do školky a jít pracovat na částečný úvazek, i když jsem v podstatě vydělávala na daně a školky.

Jinak jsem se snažila chodit co nejvíce ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.8.15 08:58

Naši nejmladší v podobném věku zas furt něco vyvádí společně. Jak z nich spustím oči, což je často, můžu jít hledat katastrofu.
Na zahradě být nemůžou? Jinak pokud nám nejmladší leze do malování, dostane svoje, ono ho to po chvíli omrzí, případně je nucen sbírat pastelky, které naházel na zem, a podobně. To taky trvá docela dlouho 8) a je chvíle času na dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
14.8.15 09:27

Mam deti v podobnem věku. Obcas je to boj, jindy jsou lepší dny. Porad vymýšlím zabavu, ale uz mi taky hrabe. Rikam si ze za rok bude lip. Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
14.8.15 12:17

Ahoj, my máme děti 3 roky a 11 měsíců. Já jsem v týdnu v práci a přítel s dětmi doma (finanční důvody - přítel má velmi špatný příjem). Přítel to má na háku, prostě si doma v klidu čte a děti se o sebe nějak postarají (takže pro něj pohodička). Já když se vrátím z práce, letím nakojit malého (kojím), udělat večeři, poklidit a uspat děti. O víkendu musím zmáknout to co v týdnu neudělám já (protože jsem v práci) ani přítel (protože hlídá děti a čte si). Takže jsem věčně v poklusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin