Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
ráda bych se zeptala maminek, které mají větší věkové rozdíly mezi dětmi, jak řeší jejich společný program, hlavně prázdninový, víkendový, výlety, zážitky apod.
Napadá vás co podniknout s dvěma kluky (5 a 3,5roku) a holčičkou (slečnou 10let)? Aby to bavilo všechny?
Díky za tipy a zkušenosti.
My jedeme zítra vlakem do jeskyní. V sobotu do dinoparku, a v neděli pokud bude pěkně tak na koupák. Jinak chodíme třeba na kolečkové brusle, nebo jezdíme na kolech, super je i návštěva nějaké zříceniny nebo hradu.
Děkuji vsem.
Tak zatím máme za sebou zoo a planujeme hrad ( bez prohlídky, mladší by to nedali) s oborou, a takové hřiště, lana, průlezy, ale i pro menší tam něco je.
K vodě si netroufam, každý bysme museli hlídat jednoho z mladších a holčička se bojím že by byla mimo. Ale za rok už určitě.
V dinoparku starší už byla mockrat a malej se bojí.
Ještě mě napadá science centrum jako Vida, IQ landia, Pevnost poznání.. To by mohlo být pro všechny.
A geokeching super, na to jsem myslela ale ještě nezkusila.
Děti se teprve seznamují, mladší jsou moje a starší partnerova.
Aquapark, výlet vlakem, na zříceninu, projížďka lodí, zoo, pěkné hřiště, kolo, koloběžky, na rozhlednu, někam lanovkou, nějaká interaktivní výstava…
čtyřletačka třeba prohlídku hradu dala. starší už ve třech, líbilo se. zříceniny jsou bez průvodce.
Bazén - záleží, jak na tom děti jsou byla jsem sama s dětma 2,5r 5,5r 3,5r a bylo to vpoho. ale nebylo moc lidí. kromě nejmenší už plavou a chodit do bazénu a na nějaká pravidla jsou zvyklí
co kolo- nebo nějaká kombinace - kolo, koloběžka, dospělí brusle nebo běh ( podle zdatnosti). aby se trochu projel a i starší, tak vzít pro nejmladšího tanou tyč.
@Lama Lama moji právě na bazén zvyklí nejsou, bývají nemocní a plavat neumí. Sama bych s nima nešla ani omylem.
Kolo a pod nic moc zatím, mladší bojkotuje odráželo a na motorku je už velký, starší jezdí s koleckama a já neumím, ani kolo ani brusle. A teda jet s nima někde kde jsou oba pojizdni je o hubu, docela si vždycky zabeham.
Zříceninu též planujeme, prolezou si to tam, krásný výhled, dáme zmrzku..
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.