Po druhém porodu se ztratil můj vztah ke starší dceři

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
3.7.15 21:44

co se to stalo?

Nevedela jsem presne do jake kategorie to zaradit..nejspis se potrebuji vypovidat nebo mozna slyset ze v tom nejsem sama a jak jste to zvladali vy…holky mam 7 letou uzasnou dcerku 5TI MESICNI MALOU PRINCEZNICKU..a mam dojem uz od prijezdu z porodnice ze k te vetsi se muj vztah uplne ztratil co s tim? kdyz byla dva dny na skole v prirode byla jsem sice z toho nestastna moc mi chybela ale jak je doma je vse pri starem..mam zkratka na tu vetsi uplne jiny pohled neodstrkuju ji sice ale nevim neco je jinak…ta vetsi me taky ale porad potrebuje jen mi to uz proste tak neprijde kdyz vidim toho malinkeho tvorecka jak je oproti ni bezmocny a zavysli na me nebo ja nevim proste jsem z toho zmatena:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44192
3.7.15 21:47

Mě to přijde normální, neřeš to tak. Já na každé své dítě nahlížím jinak při každém jeho výraznějším pokroku, zvládnuté dovednosti, prodělané nemoci..Děti mám 4,tak Ti rozumím. Ale podle mě je to normální a nejde o nic patologického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
3.7.15 21:48

Do určité míry bych řekla, že je to normální, ale bacha, at to starší dcerka nevycítí, pak bude zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.7.15 21:49

Sice mam mladsiho brachu ale ...

Kdyz se narodil tak se kolem me prestalo vsechno motat byly mi 4 a brachu sem nenavidela.. pak najednou jemu vse prochazelo a prochazi do ted a roste z nej hroznej hajzlik.. zato se mamka soustredila zase na me… tak nwm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.7.15 21:51

No ta starsi ji semnou koupe krmi ji obcas ji pohlida i si s malou dost casto a rada hraje ze ji zapina hracku a chrasti chrastitkama a tak a kdyz mala usne hrajem si ale uz mam na ni zkratka pohled jako na nekoho uplne jineho nez pred tim tak je to asi normalni…diky uz je mi lip:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.7.15 22:39

Je to sice v jiném smyslu, než popisuješ ty, ale pamatuju si, jak se mi narozením mladšího syna také změnil pohled na staršího, ale spíš fyzický pohled, než citový, jak píšeš ty. Prostě jsem do porodnice odcházela od maličkého chlapečka, tam mi předhodili ten čerstvý uzlík a odpoledne přišel manžel se starším a já najednou vidím velkého chlapa, ze dne na den mi přišlo, že ten starší jakoby vyrostl, vyspěl. Vztah byl tedy pořád stejný, až na to, že v prvních dnech nervozity a nevyspání s prckem starší asi občas odnášel mé výkyvy nálad :oops:. Jo a taky v době narození mladšího měl starší ještě pleny na noc a mě se najednou zdálo, že má strašně velký zadeček, jak jsem měla už v oku tu miminkovskou prdýlku, to byl taky změněný pohled na něj, ale to už jen jako sranda :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
3.7.15 23:02

Tak mimino tě teď potřebuje víc, viděla bych to na hormony…většina matek má blíž k tomu dítěti, který je vic potřebuje, většinou k miminku, nebo pokud je jedno nemocný, v extrémějších případech k tomu v dospělosti méně schopnému… ta starší už na tobě není tak závislá, nemusíš jí přebalovat, pohybuje se sama, nají a napije se sama, mimino ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
4.7.15 03:38

@monca 1823 Měla sem to stejně, když se mi narodila dcerka.Na štěstí se to časem srovnalo a zase je miluji oba stejně :srdce: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin