Jak to máte s dětma?

Anonymní
15.9.15 09:46

Jak to máte s dětma?

Dobrý den maminky, snad mi poradíte a uklidníte. Konečně se nám zadařilo na druhé miminko, jenže prvotní radost teď vystřídala šílená panika. Druhé dítko se má narodit v cca květnu ale prvorozený bude mít v květnu 3 roky. Bydlíme sice v rodinném domku ale v malém- děti budou mít společný pokojík. Nejdříve bude mimčo spát samozřejmě s náma ale později bych ho chtěla dát do pokojíku k bráškovi. Moje obavy jsou jak se budou snášet, syn se v noci občas budívá a předpokládám že i druhé dítko nebude spát vždy celou noc ze zkušenosti s prvním. Syn bude chodit do školky a mám obavy aby byl do školky vyspaný. Jak to máte vy? Když jsou děti od sebe takový věkový rozdíl, snášejí se? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
15.9.15 09:50

Až na boje o hračky je to naprosto super. Mladší 18m a starší v listopadu 4 roky. ( do školky nastoupil teď v září )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.9.15 09:52

Mám dvoje děti tři roky od sebe… a ano, snášely se bez problémů… když vezmu teď ty poslední dvě, tak malá šla do dětského pokoje v půl roce, holky mají pokoj společný, vše naprosto bez problémů, ta menší - miminko v té době spalo celou noc, navzájem se nijak nerušily… i když mimčo někdy zabrečelo, starší spala a nezdálo se, že by jí to nějak vadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.9.15 09:53

Je to zajímavé, ale navzájem se nebudí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
15.9.15 09:53

Ahoj, tak já mladší dala k bráškovi do pokojíčku cirka v 7 měsících. Oba spinkali jak zařezaní. Když se náhodou mimčo vzbudilo, staršího vůbec nevzbudil. Ale my to už takhle „trénovali“ od mala u obou, tak že děti nespaly při úplném tichu, zvykly si na šum, a usnuly.
Neměj obavy, bude to dobré. Mně obě děti spaly od 7 měsíců celou noc, nebudily se, tak že u mě výhoda.

A snášejí se velmi dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.9.15 09:55

A vzájemně se nebudí. Dneska starší vstával do školky a mladší spal, ještě když jsem přišla. :lol: ( muž je dneska doma )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
15.9.15 09:55

Prvorozená spí na své posteli s námi v ložnici (nějak se mi do porodu nepovedlo ji odstěhovat a pak už mi to bylo blbé vůči miminu) a mimino od narození vedle v pracovně, protože jsme brzy po narození přišli na to, že tam spí nejlépe (vše ho budilo a jakmile má klid, spí krásně), takže čekám, až prcek trochu povyroste a pomažou spolu do pokojíku (ikdyž máme dva, chci, ať jsou zpočátku spolu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
15.9.15 09:56

Jo a jsou od sebe 3 roky a 2 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
15.9.15 09:57
@lyrica píše:
A vzájemně se nebudí. Dneska starší vstával do školky a mladší spal, ještě když jsem přišla. :lol: ( muž je dneska doma )

tak to našeho vzbudí i šeptání za dveřma na chodbě, je jako radar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
15.9.15 09:58

Kluci jsou od sebe dva a půl roku. Staršího vzbudí každé zašustění obalu od jídla, ale mimi může řvát jako tur a starší syn spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
15.9.15 10:08

Mam holky dva roky od sebe a kupodivu se nebudi, spi spolu od 6 tydnu veku mladsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.9.15 10:32
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, snad mi poradíte a uklidníte. Konečně se nám zadařilo na druhé miminko, jenže prvotní radost teď vystřídala šílená panika. Druhé dítko se má narodit v cca květnu ale prvorozený bude mít v květnu 3 roky. Bydlíme sice v rodinném domku ale v malém- děti budou mít společný pokojík. Nejdříve bude mimčo spát samozřejmě s náma ale později bych ho chtěla dát do pokojíku k bráškovi. Moje obavy jsou jak se budou snášet, syn se v noci občas budívá a předpokládám že i druhé dítko nebude spát vždy celou noc ze zkušenosti s prvním. Syn bude chodit do školky a mám obavy aby byl do školky vyspaný. Jak to máte vy? Když jsou děti od sebe takový věkový rozdíl, snášejí se? Děkuji za odpovědi.

mam je od sebe rok a pul, mladsi spi s nami, starsi v pokojiku. maji ted 3,5 a 2 roky. mame dost veliky dum, ale ani by me nenapadlo davat je zvlast. maly se porad v noci koji, az prestane budou spolu, ze se budou budit, s tim se pocita.. jak budpu vetsi, muzou mit kazdy sve soukromi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
15.9.15 10:43
@Anonymní píše:

mám děti 3roky a 3dny od sebe. bydlíme ve větším 1+1 - teda zatím, rekonstruujeme domek. navzájem se nebudí a nebudily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
15.9.15 12:16

Dokud se nenarodila mladší dcera, syn se v noci budíval, ale od té doby co spí spolu v pokoji může holka řvát jak tur a syn chrní jak medvěd a vůbec to s ním nehne. Věkový rozdíl 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.9.15 13:04

Já mám v jednom pokoji dokonce tři ( 6 a půl, 4 a půl a skoro 3 roky). nebudí nikdo nikoho.. a nikdo nechce být sám, jsou rádi spolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin