5leté dítě - kouše si nehty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5044
10.5.10 12:18

5leté dítě - kouše si nehty

Ahoj,
náš Matyáš si strašlivě kouše nehty, už má z prstů hotové paličky. Hledala jsem tady v diskusích, ale rady jsem našla jenom pro slečny - lak na nehty, což se u kluka moc praktikovat nedá :mrgreen:
Máťa si navíc kouše nehty hlavně ve chvílích, kdy je něčím zaujatý a na něco soustředěný. To na něj co 2 minuty musím hulákat, ať ty prsty vyndá z pusy.
Zkoušela jsem mu domlouvat, že ho to bude bolet, že když si ty nehty nepřestane kousat, tak třeba budeme muset i k paní doktorce, protože to bude mít krvavý. Na to mi odpověděl, že mu to nevadí. Domluvy po dobrém ani po zlém nepomáhají.
Co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
10.5.10 12:21

Lucka to občas dělá taky, ale naštěstí už ne tak často.
Radu moc nemám, ale soucítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
10.5.10 12:27

Naše malá to dělá taky, okoukala to asi ve školce( a nebo začala být neurotická nástupem do školky…??? :lol: ), a co je horší - už to začal dělat i náš kluk.. :roll: Na dceru pomůže, že jí řeknu, že jí ty prsty dám do pepře, tak to chvíli nedělá, zatím jí to vydrželo několik týdnů. A na malého nepomáhá nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.5.10 12:34

Naše holka ( skoro 11let) ještě s tím nepřestala..Lak je na prd..Někde jsem četla, že se z toho dá jedině vyrůst. Já se sestrou jsme si také kousaly nehty a polevilo to až ve vyšším věku ( cca 12 let)..
Ale je fakt, že většina takových dětí si je přestane kousat a dospěláků už vydíme s takovýma rukama málo.
Nakonec ti nezbyde jen upozornovat, vyndavat a mít přednášky..

Další level je pojídání holubů :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
10.5.10 12:43

Kluk mel obdobi cca 2 mesice, mozna i vice. Postrehl to u sestrenky.

No nepomahalo skoro nic, nakonec zabralo- zakaz pocitace, kdyz si bude kousat, zadne sladkosti a jeste jsem mu pazoury olepila leukoporem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.5.10 12:45

tak te asi neuklidnim, ale ja to delam od detstvi, nezabiralo nic…lak (haha, ze by me to odradilo me ani nenapadlo), pepr, facky, domluva…nic. Ted chodim na umele nehty a to je to jedine co zabira, neukousnu je totiz. Ale stydim se za to tedy silene, ted ne, kdyz mam ty krasne umele, ale predtim, nekde neco podepsat, ukazat ruce - ani za nic…a stejne me to neodradilo. Takze zaverem si myslim, ze s tim nic nenadelas a proto bych se s tim nenervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
10.5.10 12:55

NO já to spíš řeším z toho důvodu, aby mu pak třeba nehty nezarůstaly do kůže (jestli to je teda vůbec možný).
No koukám, že s tím asi nic nenadělám, snad ho to časem přejde. A když ne, třeba ho to odnaučí nějaká slečna v pubertě :mrgreen:
Každopádně díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
10.5.10 12:56

A co zkusit lak jako negativní motivaci? Tj. „když si ty nehty zase okoušeš, budu Ti je muset nalakovat jako holčičce - a to se Ti budou ostatní smát…“

Ale nevím, jestli by mě za to psychologové neposlali klečet… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.5.10 13:02

Bohunko, nevim jaky je syn Simpanove, ale na me by ani nezabralo je omatlat v h…ě. Takze nevim, ale za sebe nemam rada, takoveto „ponizovani“ doted si pamatuju, jak mama, kdyz jsem se v noci obcas pocurala jeste v prvni tride, tak chtela nosit prosteradlo na nastenku…asi to taky myslela dobre, ze me to tim odnauci, ale na to, ze je to jedna z mala vzpominek, ktere mam na detstvi, to neni moc hezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
10.5.10 13:10

Ahoj, nevím, zda to můžou děti, čili moje rada bude možná k ničemu, ale vím, že v lékárně je volně k prodeji lak (bezbarvý, matný) který je přesně proti kousání nehtů a je tak hořký, že by si ten prst do pusy dal dobrovolně jen málokdo :lol: Tak co třeba vyzkoušet tohle? :wink: Ale opravdu nevím, zda to můžou děti či zda se něco takového pro děti vyrábí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
10.5.10 13:15

Syn si kousal nehty taky.Nám pomohl lak.Není vidět,takže si nebude připadat jako holka.Jmenuje se MORDE-X a koupíš ho v lékárně.Je speciálně určený proti kousání,je hrozně hořký,ale zdravotně nezávadný.
Kluk to taky dělal mimoděk,ale teď každý den natřem a jeho ta hořkost odradí,takže to už ani nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
10.5.10 13:48

taky doporučuju hořký MORDEX :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
10.5.10 13:59

Ok, díky moc za tip, ten lak určitě zkusím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
10.5.10 14:01

doma máme to samé - klárka si okusuje nehty na palci a ukazováčku. zatím to teda vypadá, že zabírá domlouvání. ale díky za tip na ten lak. vezmu to jako další stupeň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
10.5.10 14:02

Mojí sestře lakovali nehtíky a nic, tak jí babička jednou strčila prsty do čerstvého slepičince a říkala, tak a teď to budeme dělat pokaždý, když tě uvidím s prstama v puse. Léčba šokem zabrala, ale je to už 15 let. Dnes by se tomu člověk jen zasmál. Někoho to nepustí ani v dospělosti, ale držím palce, ať z toho malej vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí