Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
23.4. byli malému 3 roky, ukončila jsem pracovní poměr dohodou téhož dne jelikož nemohu dojíždět do práce.Zaregistrovala jsem se na pracáku, a ted mi byla nabídnuta práce která se neodmítá, od 1.5. Jenže mi školka odmítla vzít malého, i když tam máme přihlášku od září lonského roku, že je prostě plno.Takže nástup od září.(jiné školky jsou taky plné). Můj otec je v důchodě, mamka pracuje, tchán pracuje, tchýně v důchodě. Můj otec hlídá vždy když potřebuju, ale nevím jestli po něm mohu chtít aby hlídal každý den od rána do 16-18 hodin odpo. Mohu to vubec po něm chtít, i když sám mi to navrhl. Je po transplantaci ledviny, cukrovkář, člověk nidky neví jak to s ním bude. … jde o záležitost do září než nastoupí oba synové naplno do školky. Tchyně bydlí asi 7 km odtud, ale i když to bylo co se narodili že mi bude hlídat a vozit kočárek, atd. tak by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky, kolikrát mi pomohla. Mám vlítnout na ni aby se také zapojila ??? Uplně je mi do breku, když nevím co s malým, je to rošták, ale do školky přes prázdniny, kdy jsou na 6 týdnů zavřeny a aby pendloval z jedný do druhy se mi taky nechce. Zustat doma je pro nej nejrozumější, ale nechat to jenom na mým otci, by bylo asi dost náročny. Poradíte???
Nenapadá mě nic jiného než najmout si někoho na hlídání a nebo soukromá školka. Když píšeš, že je to místo, které se neodmítá, tak by na to snad finance byly ne, kor když je to jen na dočasnou dobu.
Navrhovala bych kombinaci pul dne soukr.skolka, odpo deda/babi. Tech par mesicu se to da vydrzet, navic stejne budou prazdniny, to byva obecni skolka zavrena.
ahoj
a od září by do školky šel? pokud jo, tak už je to jen 4 měsíce a to se dá vydržet. Já měla něco podobnýho ale malýmu bylo 2,5. střídala jsem babičku (chodí ještě do práce) a paní na hlídání. Pak to nebylo ani tak fin. zatěžující.
Ahoj,
a co zkusit kombinace: kamarádka, známá /pokud máš možnost/ se může střídat společně s tvým tatínkem, který jak píšeš, ti to sám nabídl. Nebo střídání tatínek+tchýně. Zkusila bych se domlvit nejdřív s rodinou na prostřídání, např. 1 týden taťka a další týden tchýně…
Pokud bych se nedomluvila s nejbližšími, poohlídnout se po paní na hlídání ![]()
Hodně štěstí
Katka
navrhla bych nakombinovat otce, tchýni a chůvu. když se to plynule rozdělí mezi víc lidí, tak to bude optimální kombinace pro všechny. chůva na plný úvazek je pěkná pálka (já třeba platím 125,– a 150,– na hodinu…, pokud jde o celý den, tak paušál 1000,–).
Tatínek je pašák, že to navrhl. Ale nenechala bych to celé na něm. Tchýně nepomůže, když se nezapojila do teď. Jestli máte v dostupné lokalitě soukromou školku, zkusila bych tu v kombinaci s tvým tatínkem - třeba 3 dny školka, jestli to umožňujou nebo může taťka jen vyzvedávat a mít malého, než přijde - však i tak si dost užije, když to bude každý den. Není-li školka - pak chůvu (v kombinaci s tatínkem). Sice ti plat padne za hlídání, ale je to fakt dočasné - a takové nabídka už přijít nemusí.