Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se zeptat čím čistíte koberce atd. po zvracení! Má 4letá dcera se včera poprvé pozvracela a odnesla to čalouněná lavice a koberec a ačkoliv jsme to čistili vším možným, stejně je to nepřijemně cítit! Tak jestli na to není nějaký fígl, nebo speciální přípravek! Díky za každou radu! Lenka
Ahoj, uz jsem to tady kdysi davno psala - u nas slo o matraci z postylky - mydlit, samponovat, jarovat…do zblbnuti, dokud se ten puch neprehlusi…jo a ve finale polejt avivazi ![]()
No tak to je fakt nepřijemné. Nám děti někdy pozvracely auto, nejvíc chytla jejich sedačka, tak tu jsme vyprali, ale bylo něco i na sedáčkách auta. A to jsem drhla vanišem(teď nevím, jak se to píše) a docela i hodně vody, hodně namočit a taky trochu to vyčichne i časem. Doma máme radši plovoučky a koženou sedačku. Ale jednou jsem prala i matraci a schnula snad týden. Přeji hodně úspěchu!
moje mamka má speciální spej na koberce a čalounění, který používá, když se stane nehoda naší kočce. zkusila bych se rozhlídnout v drogerii.
S tou aviváží mě to taky napadlo, tak to budu tedy drhnout do zblbnutí a tu avižku zkusim
Já to teda vždycky přebila vanishem a nakonec se to maximálně do týdne vyvětralo ![]()
mně se osvědčilo při podobné nehodě použití dětských vlhčených ubrousků
mamina44 píše:
mně se osvědčilo při podobné nehodě použití dětských vlhčených ubrousků
Taky tak.