Máte doma malého kutila?

18305
25.4.10 21:04

Máte doma malého kutila?

Chci se zeptat - stává se vám, že vaše dítko začne projevovat kutilské resp. montérské sklony? Zatrhnete to nebo ho v tom podporujete? A jestli ano - tak jak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
25.4.10 21:13

Mám :mrgreen:
Zatím je to jen o běžné dětské zvědavosti, ale jak se točí kolečka na vysavači, jak rozdělat (a zničit) dětské pojistky na šuplících apod., tak na to už přišel :lol: Do budoucna se chystám podporovat v případě, že to není nebezpečné (aby se nevrtal v elektrice apod.), ale jak ho budu podporovat, to ještě nevím. Doufám, že se tu dočtu nějaké návody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
25.4.10 21:31

Starší syn byl koumák, okolo roku jsme mu udělali základní zapojení…žárovku, vypínač, baterku a jak si s tím vyhrál. Je zručný, vydrželo mu to, už je dospělý a neváhá se pustit do jakékoli práce.
Mladší syn spíš ničil, ale neúmyslně…
U dcery zatím nevím. V rozletu jsem nebránila ani jednomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.4.10 21:32

Tak na to mám jedinou (trapně stereotypní) odpověď - stavebnice MERKUR… :mrgreen:

No ale teď vážně: zkošelas mu třeba dát do ruky umělohmotnou hmoždinku a vrut? Co myslíš, přijde na to, jak to do sebe patří? Nebo šroub a matku trochu větší, no já myslím s průměrem závitu tak 6 nebo 8mm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.4.10 21:34

I když teď mě napadá - tohle se fakt dá zkoušet až po ukončení „ožužlávacího“ období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.4.10 21:44
Jura007 píše:
I když teď mě napadá - tohle se fakt dá zkoušet až po ukončení „ožužlávacího“ období…

to je ono, teď pořád všechno nejdřív ochutná :lol: Merkur je klasika, máme ho schovaný u babičky (ještě po nás a jak jsme se vyblbli), jen budeme muset dokoupit, protože jsme toho mraky ztratili. Jenže tam jsou pro něj zatím nebezpečné součástky. Řekla bych, že chytrý a zručný bude po tatínkovi, všechno se snaží rozebrat, aby viděl, jak to funguje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.4.10 21:44

Naše straší dcera s tátou dělá naprosto všechno, vrtá, šroubuje, opravuje auto, motorku atd. Nikdo jí v tom nebrání, teda do okamžiku, kdy její práce začíná být nebezpečná

• Citovat
  • Upravit
18305
25.4.10 22:30

Kakiko, s tím MERKUREM jsem trochu „špiónil“ u výrobce a představ si, oni při vývoji nových součástek a celých nových stvebnic používají strojírenské konstrukční programy SOLIDWORKS a SOLID EDGE! A vyrábějí to na CNC mašinách. Leckterá jiná firma by záviděla. A to má výrobce té stavebnice status chráněné dílny pro invalidy… 8-o

Jo, a návody prakticky všech stavebnic té firmy se dají stáhnout z jejich webových stránek - tuším že jsou ve formátu PDF. No taky jsem se v duchu vrátil do dětských let… :oops:

Akorát si říkám, že pro děcka z prvního stupně ZŠ tam mohlo být té elektriky přece jen víc… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.4.10 22:35

Tak mě napadá, neznáte nějakou takovou hračku jako je MERKUR, ale s o hodně modernějším designem? Já znám akorát anglo/francouzské MECCANO a pak mají v brněnské Vaňkovce, konkrétně v Puntanele, jednu elektrotechnickou stavebnic, tuším z Francie, na název si zaboha nemůžu vzpomenout. Existoval ještě Voltík, ale ten už jsem moře let v obchodě neviděl. Napadá vás něco dalšího???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.4.10 23:44

Bohužel jsem doma Merkur neměla, manžel prý jen nějaké zbytečky bůhvípokom…

Přesto oba kutíme - takovým tím trochu legračním amatérským způsobem. V rozletu nám brání nedostatek času a přebytek dětí… Ale máme před sebou celý život :D
Holky jsou hrrr, po jedné jsou ty starší moc šikovné, ale dohromady je to katastrofa…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.10 08:49

Juro tato? http://www.alza.cz/…-d121071.htm máme doma a spokojenost ;-)

• Citovat
  • Upravit
18305
26.4.10 09:28

Nojo, to je přesně ona… Akorát ta cena… :cert: Ale po stránce designu je moc pěkně udělaná. Držel jsem ji ve Vaňkovce v ruce a nemohl jsem se od ní odtrhnout. Trochu mně připomíná stavebnice z doby minulého režimu, LOGITRONIK 01 a 02. Tam už byly i jednoduché číslicové a klopné obvody, prostě prazáklady počítačové techniky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 22:12

Ja jsem jako mala kutila s tatou a uz se tesim, jak ma dcera bude kutit se mnou. Jestli teda nebude po priteli spis pocitacova. Ale uz ted vse zkouma a rozebira, tak snad. Je ji rok a kousek.
A Merkur miluju. Mam ho velikou krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí