Odklad školní docházky syna

897
13.4.10 15:48

odklad

ahojik…v mš mi navrhli odklad,že je hravy a neumi mluvit…k logopedce chodime skoro rok a porad nam to nejde…maly mel ted 6let…takze jsme sli kna pedago.-psychol.poradnu a tam napsali,že posdle rodiču a mš ma mit odklad…
Je pravda ze maleho nic nebavi…pismenka počty atd co souvisi se skolou.

Mate radu zda ho dat ci nedat do skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
439
13.4.10 15:55

Synovec má taky odklad, je hodně hravej a trochu stydlín. Byl v pedag. poradně na vyšetření, musí být když chceš odklad a jenom potrvdili to co si ségra myslela, i když u zápisu do školy ho bez problémů vzali :-)
Já si myslím že školy a učení si užije ještě dost a jeden rok navíc ve školce mu třeba víc pomůže dozrát :-)Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30383
13.4.10 16:05

Taky bych ho nechala ve školce. To že bude starší není takový problém jako to, kdyby by ho to nebavilo a škola ho štvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.4.10 16:09

Za sebe moc nejsem pro odklady, ale jsou případy, kdy je to přínosem.

Takže radím zvaž, zda nebude příští rok ve školce znuděný, zda mu nebude vadit, že jeho kamarádi jsou už ve škole. Také si zkus promyslet, co to pro něho znamená v dalších letech – například 16 let v devítce, 17 let v prvním ročníku střední školy, případně maturita ve dvaceti…

Tohle je něco tak individuálního, že ti tu nikdo zasvěceně neporadí, musíš to uvážit i sama.

S mojí nejstarší jsem byla v PPP kvůli předčasnému zaškolení a můj pocit byl, že odklady ve velké míře podporují, možná víc, než je někdy nutné.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
13.4.10 16:10

..

prave je to težko posoudit…kazdy radi jinac…pristi rok mu bude 7,5let jak pujde do skoly a uz ted z nej je pekne chlapisko…ale asik ho stejne dostane když nam ho napsala poradna a to mi rikala ze nevi a napsala nakonec neco jineho…on je moc chytry mysli mu to ale pocitat se mu teda nechce porad to plete jednou to umi a to jen do 10 a nekdy neumi ani do peti :nevim: a je narozeny 1,4. 2004

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.4.10 16:13

No, já bych ho asi dala - pokud tam není nějaká porucha pozornosti nebo chování, zdá se mi odklad zbytečný.

Ada také o písmena a počty nejevila nijak zvláštní zájem, teď je jí šest a půl a ze školy je doslova nadšená.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.4.10 16:14

Je pravda, že člověk to tak nějak vycítí sám, jestli by mělo mít dítě odklad nebo ne. Já jsem teda strašně ráda, že Tomáš šel o rok později, i když někdy je legrační, že vzrůstem vypadá na 4. nebo 5. třídu a je ve druhé. Tomáš taky špatně mluvil, vlastně mluví i teď. Taky měl problémy s jemnou motorikou a s pozorností. Nemyslím, že by děti měli mít odklad jen proto, aby si „prodloužili dětství“, ale v určitých případech je to určitě velké plus. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
13.4.10 16:22

prave ze vubec nevim…pozornost tak to nevydrzi ani sekundu…aby neco napsal …myslim vlnky,carky a takove ty jine veci na rozcviceni ruky tak to radeji poškrta a rekne ze ho to nebavi…

je tu teda nejaka mamca co se ji ditko narodilo driv nez po kvetnu a ma zkusenost s odkladem

bodo74..kolikmel Tvuj Tomík jak šel pozdeji,ten muj by nechodil nikam…tecd se nam jeste narodi za 2 mesice mimco..tak nejak nejsem schopna rozhodovat…a chlap to nejak nereši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.4.10 16:35

Tomáš je narozený 28.4.2001 a není ve třídě nejstarší (rozhodně je teda největší :lol: ), takže toho bych se nebála. Manžel tenkrát chtěl, aby Tomáš neměl odklad, ale já ho přesvědčila, že to pro něj bude lepší. V testech se projevil jako naprůměrně inteligentní, jenže motorika, pozornost a percepce byla dost podprůměrná. Teď jsme oba s manželem rádi, že Tomáš ten odklad měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.4.10 16:38
Lesina píše:
Za sebe moc nejsem pro odklady, ale jsou případy, kdy je to přínosem.

Takže radím zvaž, zda nebude příští rok ve školce znuděný, zda mu nebude vadit, že jeho kamarádi jsou už ve škole. Také si zkus promyslet, co to pro něho znamená v dalších letech – například 16 let v devítce, 17 let v prvním ročníku střední školy, případně maturita ve dvaceti…

Tohle je něco tak individuálního, že ti tu nikdo zasvěceně neporadí, musíš to uvážit i sama.

S mojí nejstarší jsem byla v PPP kvůli předčasnému zaškolení a můj pocit byl, že odklady ve velké míře podporují, možná víc, než je někdy nutné.

L.

Mam naprosto stejny nazor, hlavne v tom ohledu, ze dnes se chodi i do devitky, takze kdyz si to propocitas…
Nevim no, kdyz ho ve skole vzali, proc ho tam nedat ?
Jako nic proti ucitelkam ze skolky, ale ze bych brala za bernou minci sdeleni pani ucitelky z ms, ze je hravy… tak co mu taky zbyva, ve skolce, ze ? :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
13.4.10 16:43

Pokud ti to doporučují ve školce i poradně, tak bych na ně dala, oni těch dětí vidí víc a mají srovnání.
Náš starší syn je únorový, do školy měl odklad, byl dle vyšetření nadprůměrně inteligentní, ovšem drobný a hravý. Rok navíc ve školce mu vůbec neublížil, právě naopak, nikdy nebyl tak spokojený jako ten odkladový rok, je fakt, že jsme měli super školku s předškoláckou třídou (nevím, jak by snášel smíšenou třídu s mrňaty a čtyři roky stejné učitelky), ale ve školce s ním byly děti, které měli sedm roků už v říjnu, listopadu, prosinci…takže i teď ve škole není zdaleka nejstarší. Do té naší školky vozili rodiče předškoláky z celého města, hodně se to podoručovalo při odkladech, změnit prostředí školky, ale školu ještě ne, oni v té školce měli už svůj režim pro starší. U mladšího syna, který je prázdninový a úplně stejný jako brácha jsme odklad plánovali hned, po zkušenosti se starším synem, který je teď ve čtvrté třídě a ani nevíme, co se učí, vše zvládá sám a bez problémů. Fakt za ten rok dospěl a nikdo s ním nemusel sedět a učit se od první třídy. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
13.4.10 16:46

Ve škole při zápisu vezmou každého, oni potřebují děti, takže to by někdo musel být extra pozadu, aby mu řekli, že ne. Spíš ve školách počítají, že ty odklady se vychytají ve školkách ve spolupráci s rodiči, tam děti znají víc, než při zápisu, kde se roky dělají stejné testy, které se ty děti učí celé roky předtím ve školce, tak jsem dfakt nikdy neslyšela, že by někdo "neudělal zápis do školy.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
13.4.10 16:47

..tak to mam taky napsane ze je nadprumerny ale v pozornost..hruza…a taky pomaly.Taky mame Tomaška…"cituji…v socialnim kontaktu bez vetsich obtizi.spolupracuje se zajmem v pomalejsim tempu,rec s priznaky artikulacni neobratnosti,vazne vyslovnost sykavek,r a ř.funkce fonologickeho uvedomovani v pocatcich rozvoje :nevim: figuralni kresba vzhledem k veku opozdena.vytvarne cinnosti nevyhledava kresba tedy neni trenovana,napodoba graficke predlohy se povedla lepe.umi se podepsat,pismena nepojmenuje a nektera napiše zrcadlove,…

aktualni uroven intelektovych schopnosti se pohybuje v pasmu vyssiho prum,eru,ve slozce neverbalniho saha az do nadprumeru,informovanost+slovni zasoba je podle jeho veku primerena. .{color: red} .{color: red}"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.4.10 16:50

Tuhle mi někdo říkal, že Tomášové jsou prostě všichni stejní :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
13.4.10 16:53
mado píše:
Ve škole při zápisu vezmou každého, oni potřebují děti, takže to by někdo musel být extra pozadu, aby mu řekli, že ne. Spíš ve školách počítají, že ty odklady se vychytají ve školkách ve spolupráci s rodiči, tam děti znají víc, než při zápisu, kde se roky dělají stejné testy, které se ty děti učí celé roky předtím ve školce, tak jsem dfakt nikdy neslyšela, že by někdo "neudělal zápis do školy.M

Taky si myslím, že vezmou každého, sice u nás už testy trochu upravili a chtějí po dětech víc než na našich let, ale i tak to většina zvládne. :-)
Synovec to zvádnul v pohodě, počítat umí, i nějaká písmenka, ale když došlo na testy v poradně, odhalilo to nevyzrálost, velkou závislost na rodičích. Tak mají rok na to trénovat a učit se aby tu první třídu zvládnul v pohodě a bez stresu. A to si myslím je nejdůležitější.
Když jsou děti šikovný a rodiče si myslí že zvládnou jít do školy třeba i dřív, tak proč ne. Nejsem proti. Je to stejně nakonec rozhodnutí rodičů a jestli bylo správné nebo se stejně ukáže až v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí