Odklad školní docházky syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
2.2.16 11:55

@dougal reagovat s tim, že je (předpokládám) objednán v PPP, která odklad musí potvrdit. O odkladu nerozhodují sami rodiče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.2.16 11:57

@martina.se Do ppp jsem volala ale bylo mi řečeno, že si mám zavolat až začátkem března, že až pak objednávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 11:58
@dougal píše:
@martina.se Do ppp jsem volala ale bylo mi řečeno, že si mám zavolat až začátkem března, že až pak objednávají.

jj, tam jsou dlouhé termíny, takže osobně bych do školy poslala dopis s tím, že nás čeká návštěva PPP a pak dodám podklady k odkladu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.2.16 12:32
@dougal píše:
Ahoj holky, dneska nám dorazil dopis, že je syn přijat k plnění povinné školní docházky. U zápisu jsem nahlásila, že uvažuji o odkladu. Jenže na tom dnešním dopise je, že je nutné se proti tomuto rozhodnutí odvolat do 15dní. Tak teď nevím, co udělat, reagovat nějak na tento dopis? Nevíte některá? Myslela jsem si, že do konce května mám čas.

musíš mít žádost o odklad - formulář + doklad z PPP, že odklad doporučují + potvrzení od dětské Dr, že odklad doporučuje.. v poradně se objednej a do školy to dej vědět.. papír o odkladu jsi povinná doručit do školy myslím do konce května..
Do té poradny zavolej znovu a trvej na objednání, když tam zavoláš až v březnu, tak vás objednají tak na červen a to je pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
2.2.16 12:33

Nebo se zkuste objednat do jiné ppp, kde se nemusí tak dlouho čekat, my synovi odklad dali a nelitujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.2.16 12:39

@jdukolem Tu žádost o odklad mám, to nám dali už při zápise s tím, že pokud trváme na odkladu, tak ho máme doručit vyplněný do konce května škole. Jenže teď mě zaskočil ten dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.2.16 12:41

@Sergej syn je narozený v polovině srpna, ve školce je prý šikovný a učitelky prý pro odklad nevidí důvod, ale mě příjde takový nesoběstačný, takový neohrabaný, tak právě nevím jak se rozhodnout, tak aby pro něho bylo nejlíp :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.2.16 12:45
@dougal píše:
@jdukolem Tu žádost o odklad mám, to nám dali už při zápise s tím, že pokud trváme na odkladu, tak ho máme doručit vyplněný do konce května škole. Jenže teď mě zaskočil ten dopis.

to oni musí..a pak ti napíšou ještě že rozhodnutím ředitele na základě zprávy z PPP bla bla bla ředitel ZŠ povoluje odklad školní docházky… to jsou formality prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
2.2.16 12:48

@jdukolem Takže teď na ten původní dopis o přijetí k povinné školní docházce odepsat, že čekám na vyjádření ppp a že s tímto vyjádřením budu kontaktovat školu? Nebo na tento dopis vůbec nereagovat, když jsem to hlásila u zápisu, že uvažuji o odkladu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
2.2.16 12:50

@jdukolem mě totiž také přišel takový dopis pro syna a teď nevím co s tím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.2.16 12:52
@pvmr píše:
@jdukolem Takže teď na ten původní dopis o přijetí k povinné školní docházce odepsat, že čekám na vyjádření ppp a že s tímto vyjádřením budu kontaktovat školu? Nebo na tento dopis vůbec nereagovat, když jsem to hlásila u zápisu, že uvažuji o odkladu?

zavolala bych řediteli a bud bude stačit telefonát - připomenout, nebo napsat email.. u nás stačil telefonát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
15.2.16 09:16

Ahoj, taky to resim, PPP se nam ozvala, ze poslou datum vysetreni az v dubnu, ale odvolat se proti prijeti musim ted do 15 dnu a to pisemne, prijeti deti je dokonce jen vyveseno na internetu a pisemny zaznam vlozen ve skole do slozky… nemate nekdo vzor odvolani? ci zadost o pozastaveni rizeni o prijeti nez v kvetnu dodam papiry z PPP?? jsem z toho take zmatena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
22.3.17 11:32

Ahoj prosím o radu, můj syn půjde teď k zápisu bude mít odklad už jsme byli i v pedagogicko psychologické poradně, ale k zápisu musíme mít i potvrzení odborného lékaře ale nikde na internetu ani stránkách školy nemohu najít vzor (formulář) pro doktora aby ho mohl vyplnit. Moje dr říkala, že ho potřebuje. Nemáte náhodou někdo představu jak vzor má vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
19.4.17 08:52

petrikaaa, my teda potvrzení od pediatra máme taky ale není to na žádným předtištěným formuláři. Normálně ta napsal na počítači a vytiskl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.19 15:17

Odklad školní docházky

Dobrý den, Řešíme u syna (v červenci 6 let), odklad školní docházky. Ve školce nám odklad nedoporučili, ale na mou žádost jsme byli v pedagogicke poradne. Syn je odjakživa stydlín, trochumu trvá, než se rozkouká, pak už problém nemá. Ale v pedagogicke porande nastalo co jsme předpokládali, nemluvil :nevim: Nemluví s lidmi, které nezná, ani je nepozdraví. Jinak je to normální dítě se spoustou kamarádů, něco mu jde lépe, něco hůře. Konzultovala jsem to i s obvodní lékařkou, říkala, že některé děti proste stydlive jsou a přejde je to později. V poradne jsme tedy dostali odklad díky „vyrazne emoční nevyzrálosti“. Měl jste někdo podobný problém? Kdy dítě začalo mluvit s cizími lidmi? Teď se nám starost trochu oddalila, ale mám strach aby ho to za ten rok přešlo a neměl pak problém ve škole :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML