Odklad školní docházky syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3318
23.3.20 12:44

@xeva my tam taky chtěli jít pro radu. Školka je pro odklad, já osobně bych spíš poslala do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
23.3.20 12:52
@xeva píše:
Jo, to by asi v dané situaci bylo řešení. Ale my jsme třeba vážně chtěli poradit. A takových je určitě více..

Upřímně, ze zkušenosti s vlastním ditkem radim, pokud vahas, dej odklad. Pokud nehovoří neco vyrazne proti, treba kdo bude mit prvni tridu ted a kdo napresrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.3.20 13:00
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, ze zkušenosti s vlastním ditkem radim, pokud vahas, dej odklad. Pokud nehovoří neco vyrazne proti, treba kdo bude mit prvni tridu ted a kdo napresrok.

Ja jsem prave byla rozhodla, ze pujde. Pro byla i psycholozka, ktera vedla predskolni pripravu. Ale ve skolce si nebyli jisti.. Dcera je dost introvert, nizsi sebevedomi.. tak vahali, zda se jeste socialne posune nebo je to povahovy rys. Chtela jsem to probrat jeste s treti stranou.. Vic lidi vic vi. Osobne si myslim, ze je to povaha.. A davat ji kvuli tomu odklad moc nechci.. Vsechny kamaradky, ktere si snadno neudela, pujdou. A dcera je navic podzimni - sla by skoro v osmi. Ve skolce by byla nejstarsi a pritom prirozene tihne spise ke starsim detem.. :( Nicmene me ve skolce trochu nahlodali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.20 00:07

Potřebuji radu

Pěkný den maminky, ráda bych si nechala poradit.Mame syna v únoru mu bylo 6 let. V září má nastoupit do školy. Přihlásili jsme ho tedy do dvou nespádových škol, o které jsme moc stáli. Bohužel ani do jedné se nedostal. Teď zvažujeme, zda mu nedáme odklad. Chodíme na logopedii a cvičíme R, Ř, Č a L. A také problém zadrhávání. Když něco rychleji vypráví, na začátku se lehce zakoktává.
A já se ptám…můžu o odklad požádat i teď, kdy už jsme po zápisech? Myslím, že budme teď hodně dlouho čekat na vše. A stalo se někomu z vás něco podobného? Chceme za rok ty nespádové školy vyzkoušet znovu. Mnohokrát všem děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
13.4.20 06:07

@lucieplzeň Vy už víte, že se syn nedostal? My byli teď taky u zápisu, ale výsledky budeme znát až v květnu :think: jinak mi odklad příjde zbytečný..syn je v červnu a s R má taky problém. Nic zásadního, co by se nedalo časem zlepšit třeba právě logopedii, syn tam též dochází. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
13.4.20 06:52

@BarušKAhap Tak u nas byly taky vysledky taky 2 dny po zapisech, co na tom protahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
13.4.20 06:55

Ano, doporučení z ppp je možno doložit až do konce srpna. Ale chudák dítě, které půjde do první třídy až skoro v 8 letech, bude fyzicky a mentálně jinde než jeho spolužáci. Toto není oprávněný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.4.20 07:21

Neřekla bych, že logopedie je důvod k odkladu, pokud na to jinak má, nechala bych ho jít do školy. S odkladem půjde jako sedmi a půl letý, přijde mi to moc.
Navíc do září jistě část těch písmenek zvládnete!
Nemyslím si, že by vám poradna dala doporučení k odkladu kvůli tomu že neumí Ř :nevim:
Nebo bude důvod v posudku, že jste se nedostali na vysněnou nespádovou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 08:16

@lucieplzeň můžeš požádat a normálně to bývá oficiálně do konce května. Ale jsi si opravdu jistá, že to je nejlepší možnost?
Chápu, že dobrá škola udělá hodně, ale co když se nedostane ani za rok? Pokud nemá velké problémy, a to výslovnost v současné době opravdu není, protože vadu řeči má v první třídě hodně dětí, tak bych ho do školy poslala.
Jsem učitelka a u únorového bych odklad zvažovala hodně. Ono se říká, že odklad neublíží, ale není to úplně pravda. Děti jsou v určitém věku správně nastavené a když se to prošvihne, tak se pak nudí, dají se špatně zaujmout. A potáhne se to s ním dál a dál. 18 mu bude ve druháku na střední. To velmi klesá motivace ke studiu.
Navíc bude mentálně jinde a nejspíš i výškově. Učitelka bude děti motivovat s ohledem k většině. Párkrát jsem měla takové dítě, co šlo „přezrálé“ a bylo vidět, že už je jinde, že se nudí, že mu moje výlevy přijdou trapné :lol:
Taky letos dávám synovi odklad a můžu ti říct, že jsem to nakonec hodně zvažovala, i když má narozeniny až v létě a zvažovala jsem to hlavně kvůli učitelce, která jde letos do první třídy, takže tvou motivaci chápu. ;)

• Citovat
  • Upravit
13.4.20 08:39

No..je to na zvážení…jen to není jednoduchý krok…rodiče dávají odklad i kvůli učitelce, která bude třeba o rok déle. A to mi přijde dost srovnatelné, jako vysněná škola.
A výsledky ještě nemáme, ale psali nám, že se nejspíš nedostane do školy co máme kousek od bydliště. A spádovou máme úplně mimo město. A písmenka jsou opravdu to nejmenší, jen to zadrhávání je úzce spojené s psychikou.
Děkuji vám všem za váš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 08:51

@xeva
Mame to same. U nas dcera neprosla testy zralosti od skoly, ale ve skolce si mysli, ze je ok. Ale socialne nic moc, introvert hrozny. U dcery to je povahove, nexhci kvuli povaze davat odklad, myslim, ze se potrebuje otrkat. Sama jsem byla to same, a odklad by mi nepomohl. V nejhorsim se da stahnout do prosince a jita za rok. V nasi skolce to za moc nestoji, tak by mi prisel odklad ztrata casu. Pripravu jedeme intenzivne uz rok, jen s cizimi lidmi proste potrebuje vic casu.

• Citovat
  • Upravit
30909
13.4.20 08:55

Ja bych dala ke zvazeni jeste jeden nahled a tim je samovzdelavani kvuli koronaviru. Jsem schopna ucit prvnaka doma cist a psat? V zari se otevrou skoly, v rijnu, listopadu se mohou opet zavrit, to neni nepravdepodobny scenar. Spolupracuje me dite se mnou natolik, ze to zvladneme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.4.20 08:56

@lucieplzeň Tak dávat odklad kvuli „lepsi“ učitelce je fakt úlet. Pak to ve školách vypadá jak to vypadá. Dřív se lidi za odklad styděli, dneska se dětem jen umetaji destičky :roll:
Je stydliva? Dejte odklad! Je srpnový? Dejte odklad! Nejlepší kamarád jde k zápisu az za rok? Dejte odklad! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.20 09:04

Dám do pléna informaci, že finské školství, které je na vrcholku, co se týká vzdělanosti a psychických dovedností dětí, má zahájení školních let u chlapců 7 let naprosto v pořádku. Z toho důvodu, že chlapcům v tomhle věku se ještě dovyvviji určité části mozku..je dobře, že si rodič může nástup individuálně posoudit… :potlesk:
Domácí vzdělávání u sebe nezvažuji, ale je mi sympatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 09:05

@lucieplzeň ano, dělá se to. On se dává odklad i kvůli tomu, aby se dětem prodloužilo dětství, aby šel se správným kamarádem, aby šel se sourozencem… Ale to, že se to dělá, neznamená, že to je úplně nejvhodněší důvod.
Můžeš dát dítě na nejvíc super školu a najednou zjistíš, že učitelka je horší. Případně si počkáš na dobrou učitelku a ta odejde (na mateřskou, do důchodu, na jinou školu)… Nebo počkáte rok a stejně ho tam nevezmou.
Co vám doporučila logopedka? Co školka? Kloní se k odkladu nebo nástupu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML