Odklad školní docházky syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
21.1.20 08:25

Ale musím uznat, že letošní školní rok je to už mnohem lepší, nicméně odklad bych zpětně stejně nedala, myslím totiž, že ho srovnala právě ta škola. A čím dřív, tím líp. Děti se prostě musí naučit i prohrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.1.20 17:28

Připojuji se. Mám dítě srpnový a chci odklad skrze sociální stránky a vlastně i fyzické stranky. Učitelky MŠ že je na školu připraveny, u dr to samé, dr ho zkoušel dávat příklady, písmenka, barvy, tvary vše zvládnuté. Spíš se přiklání jít o školy. Podle čeho všeho jste se rozhodovali vy?
Ja pořád váhám, proto jdeme do PPP na test školní zralosti. Na co se připravit? Děkuji Vám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
21.1.20 17:49

@Barbora77 A co tvemu diteti nejde? Co myslis tou fyzickou strankou? Kluk nastupoval do 1. tridy se 111 cm a 17,5 kg. Bude proste maly a kvuli tomu si ho prece doma susit nebudu. :nevim:
A ukazatelem pro me bylo Desatero prvnacka (takovy obecny prehled, co by dite meli zvladat), jestli se umi soustredit na rizeniu cinnost a jak ho v tomto ohledu vidi ucitelka z MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
21.1.20 17:56

@unuděná Taky souhlasim, ze umetani cesty (v tomto pripade nechat si dite dalsi rok hrat ve skolce bez povinnosti) muze byt nekdy kontraproduktivni. Ono tem detem neuskodi, kdyz se setkaji s tim, ze musi trochu maknout, srovnat se s konkurenci, poznat ruzne autority. Samozrejme je v tom clovek nemuze nechat vykoupat, ale byt jim pruvodcem a spolu to zmaknout. Ono to vedomi, ze neco zvladlu, neco dokazou je pak i ohromne posouva vored a je dulezite pro jejich sebevedomi.

Btw, do skoly se mnou chodil kluk, co jeste v 5. tride brecel kvuli dvojce, kdyz dostal trojku z opravdu nevydareneho vykresu (nejak se mu to totalne rozpilo), tak tragedie. Sel se mnou na vicelety gympl a kdyz byl ve tretaku na ctyrku z pro nej neprifiloveho predmetu a jeho tatik mu vestil budoucnost u lopaty, tak uz to mel totalne na salamu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.1.20 19:11
@Svistice píše:
@Barbora77 A co tvemu diteti nejde? Co myslis tou fyzickou strankou? Kluk nastupoval do 1. tridy se 111 cm a 17,5 kg. Bude proste maly a kvuli tomu si ho prece doma susit nebudu. :nevim:
A ukazatelem pro me bylo Desatero prvnacka (takovy obecny prehled, co by dite meli zvladat), jestli se umi soustredit na rizeniu cinnost a jak ho v tomto ohledu vidi ucitelka z MS.

Ano každý mi říká, že neunese ani aktovku. 16,5 kilo a 110 cm. Ma tedkom, za 8 měsíců to bude zase jinak. Jinak je strašně šikovný chytrý, jen dochází na logopedii. Učíme se RŘ, paní v poradne mi říkala že to není hendikep a ještě je spousta času na douceni, já spíš sbiram nebo se spíš informují na důvody proč by měl mít odklad. Ja nevim je to první dítě. Rodina tlačí do toho aby měl striktně odklad, ve školce ba naopak je zralý, šikovný,, dr to samé, že by měl jít. Ale ve mě i hloda, že ta rodina mi pořád říká, ať dám odklad. Tak se informují všemi směry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
21.1.20 19:29

Syn jeste na zacatku zari neumel r s hackem (pres rok jsme to trenovali), naskocilo treti tyden skoly. Tasku unese.
Jako pruser je, pokud se dite nesoustredi, je nesamoststne, emocionalne nestale, vylozene hrave bez zajmu neco se ucit, ma slabou grafomotoriku ci neslysi prvni pismeno slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
21.1.20 19:39
@Barbora77 píše:
Ano každý mi říká, že neunese ani aktovku. 16,5 kilo a 110 cm. Ma tedkom, za 8 měsíců to bude zase jinak. Jinak je strašně šikovný chytrý, jen dochází na logopedii. Učíme se RŘ, paní v poradne mi říkala že to není hendikep a ještě je spousta času na douceni, já spíš sbiram nebo se spíš informují na důvody proč by měl mít odklad. Ja nevim je to první dítě. Rodina tlačí do toho aby měl striktně odklad, ve školce ba naopak je zralý, šikovný,, dr to samé, že by měl jít. Ale ve mě i hloda, že ta rodina mi pořád říká, ať dám odklad. Tak se informují všemi směry.

to váží jako náš 2,5 a ten tašku unese ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
21.1.20 23:45

@Barbora77 hele dcera má 16kg a 110cm myslela jsem jak bude nejmenší. A teď když jsme byli na setkání předškoláků, tak jsem zjistila, že je takový průměr. Větších bylo pár odkladových dětí. Tchyně s tchanem do nás taky hustí odklad, ale proto aby si prdloužila dětství. To pro mě není důvod k odkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.1.20 22:33
@zuza92 píše:
@Barbora77 hele dcera má 16kg a 110cm myslela jsem jak bude nejmenší. A teď když jsme byli na setkání předškoláků, tak jsem zjistila, že je takový průměr. Větších bylo pár odkladových dětí. Tchyně s tchanem do nás taky hustí odklad, ale proto aby si prdloužila dětství. To pro mě není důvod k odkladu.

Souhlasím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.1.20 08:09

Argument prodloužení dětství miluji. Hlavně si tím podle mě chtějí pohodlní rodiče prodloužit pohodičku. Protože co si budeme povídat, školní dítě stojí oproti školkovému víc peněz a rodiči přibyde po příchodu z práce povinnost v podobě dohledu nad úkoly, přípravou tašky, přečíst s dítětem, nedej bože s ním víc procvičovat, když mu to nejde a udržet v hlavě, že je občas potřeba do školy přinést kaštany apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
18.3.20 22:24

@zuza92 Ahoj, jak jste prosím dopadli v poradně? My máme podobný problém, leč poradnu nám zrušili z důvodu karantény, takže se asi budeme muset rozhodnout sami :( Díky za postřehy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
19.3.20 08:03

@xeva ahoj, nám to bohužel také zrušili. Náhradní termín máme 1.4. ale buhví jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.3.20 07:52

@zuza92 aha,… 1.4. asi taky nevyjde.. :( No nám náhradní zatím nedali, ale dřív než po zápise to nebude. :( Zajímalo by mě, jak se to bude řešit, protože těch nevyšetřených dětí bude opravdu moc. U nás byla poradna před koronavirem plná až do června. I kdyby zrušili jen březen a duben, tak to vychází na srpen.. Což je teda nic moc.. Jak pro školy, tak pro děti… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101506
21.3.20 09:28

@xeva Nebo udelaji vyjimku a povoli odklad bez doporuceni z ppp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.3.20 12:41
@j.a.n.i1 píše:
@xeva Nebo udelaji vyjimku a povoli odklad bez doporuceni z ppp.

Jo, to by asi v dané situaci bylo řešení. Ale my jsme třeba vážně chtěli poradit. A takových je určitě více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí