Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinak logopedka neřekla nic určitého.
Jen naznačovala, že první třída je velká nálož.
A ve školce učitelka říkala, že na úkoly se soustředí, tak může jít.
@aleba Ty si mysli co chceš, ale zrovna kvuli lepsi ucitelce bych ho klidne dala, ona totiz ta ucitelka je alfa a omega a fakt nenacpu dite k nejake, ktera se mi nelíbi jen proto, aby z toho takovy jako ty, nemeli ujimani. Ja treba naopak kvuli ucitelce odklad nedala a byl to jeden z dost zasadnich rozhodovacich parametru. A druhe dite jsem kvuli ucitelce zas predcasne nezaskolila, prestoze by na to mela.
@BarušKAhap
Odevzdavala jsem prihlasku v utery a ve stredu mi prisla sms, ze je syn prijaty.
Ale je fakt, ze mi dite jde do spadove. Nedavam ho jinam.
@j.a.n.i1 No ale třeba tady se stalo, že všichni chtěli jen k jedné paní učitelce a ona je měla nakonec jen první dva roky a na prvním stupni ty děti vystřídaly snad 4 další…o druhé paní učitelce se říkalo, jak je zlá a dětem nadává a já nevím co ještě a nebyla to vůbec pravda, šířily to matky, co měly spratečky, učitelka byla zlatá, děti jí měly fakt rády a vydržela jim celých 5 let…jistotu, že tu učitelku budou celou dobu prostě nemáš…
@Monchichik Tak jistotu nemáš nikdy, ale i tak nevidím důvod dávat dítě k učitelce, kterou nechci, neb tam máš velkou pravděpodobnost, že je minimálně nějakou dobu mít bude. Plus jsem tedy nerozhodovala podle fám, ale osobního kontaktu s danou učitelkou.
@j.a.n.i1 píše:
@aleba Ty si mysli co chceš, ale zrovna kvuli lepsi ucitelce bych ho klidne dala, ona totiz ta ucitelka je alfa a omega a fakt nenacpu dite k nejake, ktera se mi nelíbi jen proto, aby z toho takovy jako ty, nemeli ujimani. Ja treba naopak kvuli ucitelce odklad nedala a byl to jeden z dost zasadnich rozhodovacich parametru. A druhe dite jsem kvuli ucitelce zas predcasne nezaskolila, prestoze by na to mela.
Hele nemusíš hned startovat, když mám jinej názor
Prostě poradna ma odklad doporučit, pokud je dítě na školu nezralé. Nesoustredi se, je dětské, atd… a školu by evidentně dávalo s obtížemi. Fakt nikde v zákoně neni, že důvodem pro odklad je nevyhovující učitelka nebo že Pepik od sousedů ma odklad taky ![]()
@j.a.n.i1 Tak já jsem třeba neznala tu učitelku ani jednu, ony si děti losovaly, protože každý chtěl jen k té jedné. Na nás vyšla ta druhá, tak jsem si říkala, počkám a uvidím sama, na klepy nedám, přendat ho můžu vždycky…a fakt jsme to vyhráli, byla úžasná a chodí za nimi do dneška se podívat, i když už jsou v devítce…
@aleba píše:
Hele nemusíš hned startovat, když mám jinej názorProstě poradna ma odklad doporučit, pokud je dítě na školu nezralé. Nesoustredi se, je dětské, atd… a školu by evidentně dávalo s obtížemi. Fakt nikde v zákoně neni, že důvodem pro odklad je nevyhovující učitelka nebo že Pepik od sousedů ma odklad taky
Tak všem těm co se rozhodují ho poradna doporučila, takže to že se nakonec rozhodnou podle učitelky je naprosto v souladu se zákonem a tvůj názor na to je jim někde
Hlavně že ty víš nejlíp, že tam žádný jiný důvod než učitelka nebyl.
@Monchichik Tak u nás je jen jedna třída, takže není přendat kam.
@j.a.n.i1 no kdyby měl učitelku, která by se mi nelíbila, tak na jinou školu…já bych ho trápit nenechala…
@Monchichik No, tak to mi přišlo jednodušší rozhodnout se podle učitelky rovnou, když byla možnost.
@j.a.n.i1 tak když jí znáš, tak je to samozřejmě lepší, to chápu…já jsem dávala synovi odklad a učitelky jsem vůbec neřešila..
@j.a.n.i1 píše:
Tak všem těm co se rozhodují ho poradna doporučila, takže to že se nakonec rozhodnou podle učitelky je naprosto v souladu se zákonem a tvůj názor na to je jim někdeHlavně že ty víš nejlíp, že tam žádný jiný důvod než učitelka nebyl.
Nikde netvrdim, ze vim vsechno nejlip… ale psala jsi ze dite jsi kvuli ucitelce nezaskolila, ackoli by na to melo… tak z toho to vyzní, že učitelka byla důvod… a o tom si myslím sve a je mi jedno kde je ti můj názor
Dej si dítě do školy klidne osmiletý ![]()
Obnovitelka diskuze o odkladu evidentně začala uvažovat, až když jim nevyšla přihláška na vybranou školu, najednou se hledají důvody proč je dítě pro školu nezrale ![]()
Příspěvek upraven 13.04.20 v 16:23
@aleba Nauc se cist, predcasne nezaskolila, takze neboj, v osmi nesla… A ano ucitelka byla jeden ze 2 duvodu.