5m a nechce mlíčko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
5m a nechce mlíčko
Milé maminky,
můj syn 5,5m (od narozeni na UM) mi s příkrmama přestávápít mlíčko. Od malička měl Nutrilon AR, s podáváním prvních příkrmů jsme přešli na Sunar zezačátku ho pil, ale teď do nej najednou dostanu max 100ml a to ještě tak možná v noci, přes den mi vypije 30, nebo 50mlvíc ani náhodou ![]()
Kaše i masozelninové příkrmy mu chutnaji a sní vždy celé, dnes jsem začala i s banánem i ten neni problém…
Jinak ani čaj moc nechce to vycucá za den cca 50ml.
Máte někdo s tímto zkušenosti?
Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj připomínáš mi úplně tyto měsíce, kdy malému byli 4,5 měsíce.7 týdnů od narození byl na odsátém MM, ale po té na UM. Kolem 4 měsíce nastal zlom nechtěl mi přes den pít UM nedostala jsem do něj vůbec nic!!Volala jsem proto své pediatričce a ta semnou konzultovala, že se to stává, buď to přejde a nebo ne.
Takže rada byla následující. Jelikož oběd měl zeleninový tak na „snídani“ si to mlíčko dal po té už NE.
Vařila jsem mu jablíčko s bramborou a rozmixovala jsem mu to.To jsem podávala jako „svačinku“ aby pořád nejedl jen samé sladké jako byli výživy ovocné.
Po té tedy kašičky a pak už jsem musela vymýšlet.
Jak jsem psala prý se to stává. Konec konců po týdnu mu mlíčko začalo zase chutnat, ale už né tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás mléko zatím vede, zelenina a přesnídávky mu moc nejedou, kaše jo, ale nemá ji každý den, ale co kdyby jsi mu do mlíka nastrouhala piškot? Bude to mít chut, třeba to vypije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, i těch 100ml ujde, měl by vypít víc, no, ale když nechce…, třeba to je jen nějaké přechoné období. Škoda že, je ještě brzo na sýr, jogurt apod. A co na to doktorka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaAda píše:
Ahoj, i těch 100ml ujde, měl by vypít víc, no, ale když nechce…, třeba to je jen nějaké přechoné období. Škoda že, je ještě brzo na sýr, jogurt apod. A co na to doktorka?
právě jsem ji volala a byla tam nějaká nová sestra a ta mi poradila ať mu dám jogurt!!!
tak jsem ji řekla že si zavolám později až tam bude naše Mudr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie no, tak jsou ruzne nazory.. Nekde píší od 8. měs, jinde od 7. měs apod. Bílý jogurt, by asi neměl být problém, ale kdyby měl aspoň o měsíc víc.. zeptej se na to doktorky, ale jak říkám, co člověk, to názor.
Hele, pokud je zdravý, spokojený atd, moc bych to neřešila a nechala ho, nabízela UM, ale byla v klidu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie můj syn taky přestával pít mlíčko, takže byl čas na příkrmy. U nás hodně pomohlo, že jsem mu do mlíčka propasírovala banán nebo jablíčko (nějaké ovoce) úplně to změní chuť. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@26lenka píše:
@Helenie můj syn taky přestával pít mlíčko, takže byl čas na příkrmy. U nás hodně pomohlo, že jsem mu do mlíčka propasírovala banán nebo jablíčko (nějaké ovoce) úplně to změní chuť.
ato pak normálně pil z láhve? zkusim mu ted az se probudí tam dát trochu ovo. přesnidávky, ale nevím, jestli mu to proteče tim dudlíkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš flašku s větší dírkou? odlij trochu UM, rozmixuj ho s banánem, flaškou to proteče, s přesnídávkou zkušenost nemám nebo mu tam přidej jeden roztrouhanej piškot
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie @střepina přesně to jsem chtěla napsat, trochu jsem mu zvětšila dirku na savičce, přesnídávku můžeš použít taky, ale pak to ochutnej, může se ti stát, že se ti to mlíčko kvůli něčemu zdrcne. Já už nevěděla kudy kam, tak jsem zkusila i trochu sirupu
a s tím se to mlíko zdrclo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za rady. S přesnídávkou mu to celkem jelo spapal 80ml
alespon, že tak za dnešek po těch troškách dohromady i s kaší snědl 490ml a to možná ještě do pulnoci něco málo sní…vím, že nic moc, ale vypadá velice spokojeně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie tak hlavně že se zadařilo
je ale možný, že si zvykne na lepší chut mlíka a normálně už ho pít nebude
tak aspon že pije kaše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie Tak u nás je to samé. Necelých 6 měsíců a s UM bojujem už měsíc. Přes den do něho flaškou nedostanu ani ml okamžitě to vyplivne, zamkne pusinku a konec jídla, už jsem to vzdala mu to nutit, byla jsem z toho docela na nervy.
Dr říkala, aspon at má půl litru denně, tak to řeším tak, že ho krmím mlíkem jen v noci ve spánku za noc do něho dostanu necelých 300ml jak kdy, má 2× denně kaší do příkrmu mu vždycky míchnu 1-2 odměrky, jen do ovoce ne (to poznal) Nevím kolik se počítá přesně kaše, ale +- toho půl litru takto dáme. Kaši mu dělám ráno řídkou a večer hustší většinou ze 120ml zatím mu to chutná. Taky jsem zkoušela ochutit mlíčko sušenkou, ale to vydrželo jen týden. Tak to zkus taky tak.. na jogurt a jiné mléčné výrobky je brzo, my navíc máme HA mlíko tak že my můžem až tak od 8 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit