5.měs a tvrdnutí břicha

287
20.10.07 16:51

5.měs a tvrdnutí břicha

ahoj holky,
je normoš, že mi v pátém měsíci tvrdne břicho?? Na ko mám jít až 1.11. tak jestli se mám objednat dřív, nebo to prostě nechat…

díky
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
20.10.07 16:55

Já myslím, že záleží na tom, jak je to často. Občas to asi nevadí.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.10.07 17:06

Pamatuji si, že mně taky tak brzy tvrdlo břicho, pak až do porodu. Rovněž jsem si dělala starosti, ale vše bylo v pořádku, porodila jsem v termínu a bez komplikací.
Pro tvůj klid si raději zavolej dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
20.10.07 17:24

Ahoj,

tak pokud tvrdne nepravidelně a je to tvrdnutí max. 10× za den,tak se nic neděje.
Pokud je to tvrdnutí třeba po půl hodině,hodině pravidelně raději bych naklusala k dr., může to souviset se zkracováním čípku a otvíráním.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
20.10.07 19:53

Me tvrdlo bricho pri obou tehotenstvich tak od 20 tt. Pri prvnim me to nervovalo, pri druhem uz min :lol: Obe deti se narodily v terminu. Jen si to musis trochu kontrolovat, tj.vedet zhruba kolikrat za den, nebo kdyz se to zintenzivni lehnout si a napit se vody. To jsem delala, kdyz mi tvrdlo bricho v pravidelnych 10min intervalech, :roll: Doktor taky rikal, ze je lepsi nesedet, zvlast ne v aute (kdyz jezdis, je lepsi neridit, ale trochu si polohovat operadlo do zaklonu). Taky to muze byt reakce na plny mocak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.10.07 21:01

Ahoj,

u Viki mi tvrdlo sem tam od 22tt. Teď mi začlo tvrdnout už v 16tt pokud netvrdne pravidelně, víc jak desetkrát denně tak bych k Dr. šla až jak jsi objednaná, ale určitě se mu zmiň.

Mě vadí jakékoliv stlačení bříška (vytírání, sezení v jedné poloze atd..). :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
20.10.07 21:20

Ahoj Nenicko,

u obou nasich holek jsem to resila od 18tt a dostavala na to magnezium. A jak vis z naseho denicku, obe holky byly v terminu bez jakekoliv hospitalizace v tehu. Chce to jen se vice sledovat a jakmile zacne tvrdnout, tak trosku zpomalit.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
20.10.07 22:53

Ahoj!
Mně taky tvrdlo břicho cca od 20tt. Bylo to docela často, tak 1× za hodinu určitě. Dr. mi na to předepsal magnesium, pila jsem Magnesii…ale že by se to nějak výrazně zlepšilo, to bych teda neřekla. Horší to bylo, když jsem potřebovala čurat, při rychlé chůzi nebo drncání v autě.
Tvůj doktor musí zkontrolovat, jestli se nezkracuje děložní čípek.
Rodila jsem dřív o tři týdny, ale z jiného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.11.07 23:52

Ahoj - můžete mi poradit, jak to poznám? Nebo je to jasný a nevim to, protože mi netvrdne? Omlouvám se, jestli je to blbej dotaz… doktorka se mě na to ptala a já jsem jí řekla, že asi ne… doma mi řikali, že bych to poznala, že je to pocit… Díky a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.11.07 23:53

Ahoj - můžete mi poradit, jak to poznám? Nebo je to jasný a nevim to, protože mi netvrdne? Omlouvám se, jestli je to blbej dotaz… doktorka se mě na to ptala a já jsem jí řekla, že asi ne… doma mi řikali, že bych to poznala, že je to pocit… Díky a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.11.07 20:17

Nikolaa, buď ráda, že ti bříško netvrdne!!! Já byla taky v pohodě, bříško mi občas tvrdlo kolem 8 měsíce, ale to už byli možná poslíčci. Žádné magnezium jsem nemusela brát a cítila jsem se fajn! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
11.11.07 20:24

Takže bych to poznala? Těžko se Dr. odpovídá na něco, co nevím :lol: .
Děkuju 8) . Hezký zbytek dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.11.07 20:14

jsem ve 20t a také mám nepravidelné tvrdnutí břicha. Měla jsem to i při prvním těhu. Jsem pod dohledem gennetu a je vše v pořádku, takže to nebude nic vážného, ale lékaře informuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
16.11.07 20:50

martina79 - díky - já jen jestli to není něco akutního… jdu do poradny až za 3 týdny, tak jsem nevěděla. Ještě že ty stránky existujou http://www.sirmi.ic.cz/smajl/26.gif. Tak díky a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí