Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kriss Tina horečky nemám, a vyrážka…no nevím jestli se to dá považovat za vyrážku… vždy lehce něco vyleze, ale hned to zmizí. ![]()
@nickser Ono u dospělých často ty příznaky nejsou takové, spíš se doporučují ty testy, pak si klidně zavolat do nemocnice na rizikové.
@Katerinkaaa92 kdybych byla ve druhém trimestru, tak volám všude, teď by mně každý kopl do zadku… ![]()
Ona má hrozně dlouho inkubační dobu ne? Tuším 6 - 14 dnů. Tak to asi bude jiný zdroj zatím ne?
Příspěvek upraven 14.03.24 v 08:43
@Janča6 hlavně jí můžeš chytit kdelikov. Je jí teď hodně a je infekční před vyražkou. Ve chvíli kdy se osypes, již není infekční.
Já jsem si o tom načetla i nějaké lékařské práce 🫣 🫣, protože jsem byla vystresovaná, jelikož jsem taky těhotná a všude kolem to bylo. Je to prostě o náhodě, jestli se to přenese na plod, ale je to asi 30 % myslím šance. A pak jsou další procenta, jestli se vůbec něco stane. Takže se držte, pravda, že by akorát byly další dva měsíce častější kontroly jenom a většinou to dopadá v pořádku. Moc držím palce.
@kocourGarfield píše: Více
Ano, naše holky ji chytly od kamarádky 9 dní před jejími prvními příznaky. A od holek to chytly děti den před jejich prvními příznaky. Pak už to od nich nikdo nechytil. A taky sleduju, jak je teď tato nemoc všude ![]()
Dobry den, muzu se zeptat jak jste dopadla? Sem v 8 tydnu a syn ma 5 nemoc. Zatim priznaky nemoci nemam.