Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, může mít pro mimi vliv 5.nemoc? Je to nebezpečné pro nějaké vyvojove vady? Jsem 8+0tt. Bolí mně kolena, lokty, trochu zápěstí. Když jsem v klidu, o bolesti nevím. Pociťují trochu když jdu do schodů nebo vstávám z postele. A mám lehce červené tváře, ale musím se na ně zaměřit. Vyrážku nemám nebo tak.. spíš vyleze a hned zmizí… v pondělí jsme jednoho žáka poslali domů a u dalších se to neprojevilo.
5. nemoc je herpes vir. Herpesy mohou mit na miminko a jeho vyvoj vliv. Sama jsem prodelala v tehotenstvi CMV, to je tez herpes. Resila bych to s gynekologem. Nemusi to mit vliv vubec zadny, ale take muze.
Anonym, info o zdravotnim stavu.
Edit: Jejda pardon, já spletla 5. a 6. nemoc ![]()
Vliv mít bohužel může…může tam dojít k úmrtí miminka nebo postižení, a nebo taky vůbec žádný vliv…nikdo dopředu neví…určitě to konzultuje s gynekologem a uvidíš co řekne..počítám že bude vývoj miminka pečlivě sledovat..držím palce ať je vše vporadku
Včera jsem byla na kontrole a bylo vše v pořádku…takto chodím už od pátku… když jsm jí to říkala, tak žádná vyrážka nebyla a řekla, že to může být z hormonů, jenže dneska mně to tak nějak vše cvaklo a ty klouby prý z přibývající váhy
https://www.emimino.cz/…stvi-277469/
Posílám vlákno, kde se to řeší hodně. Záleží, jestli se infekce dostane na plod.
Ale nic s tím v tomhle týdnu asi neuděláte, jen čekat, jak to miminko přečká.
Muze, je to podobne jako neštovice. Jak jsi přišla na to, ze mas patou nemoc? Má to někdo doma?
@Kriss Tina v pondělí přišel jeden žák z jiné třídy než jsem já do školy a ráno se během hodiny sesypal vyrážkou…v poledne jsme věděli, že má 5.nemoc.
Ona teď opravdu hodně řádí, můžete si dojít na testy, aby vám to potvrdili, buď napíše žádanku váš gynekolog nebo můžete i jako samoplátce.
Řekla bych, že mám mírný průběh.. cítím se dobře, a ty klouby nestojí za řeč
@nickser Ono bohužel nezáleží na průběhu, je to prostě nevyzpytatelné
Probrala bych s lékařem co nejdřív.
@nickser píše: Více
Jo to je blbe, probrala bych to co nejdřív s Dr. Zrovna tom prvním trimestru to je celkem průšvih no. Ale třeba je to jen nějaká chřipka, nebo tak něco, pokud nemáš horečky a nejsi osypana ![]()
Ta 5.nemoc je nejvíc nebezpečná ve druhém trimestru. To ty ještě nejsi. Držím palce ![]()
Urcite si nechej udelat test, jestli mas patou nemoc. Tehotne by se pred ni mely chranit. Ale pochopila jsem, ze jsi ucitelka nebo asistentka ve skole. To je pak tezke ![]()
Za 14 dní jdu do poradny, tak to zmíním, že jsem ji nejspíš prodělala, ale nejsem si jistá.. teď stejně s tím nic už neudělám a ona by to teď taky neřešila, jak ji znám… ![]()
@kavenka hodně jsem právě o tom četla, že druhý trimestr je průser, tak to mně uklidňuje. ![]()