5. nemoc v 8+0tt

118
13.3.24 19:05

5.nemoc v 8+0tt

Ahoj, může mít pro mimi vliv 5.nemoc? Je to nebezpečné pro nějaké vyvojove vady? Jsem 8+0tt. Bolí mně kolena, lokty, trochu zápěstí. Když jsem v klidu, o bolesti nevím. Pociťují trochu když jdu do schodů nebo vstávám z postele. A mám lehce červené tváře, ale musím se na ně zaměřit. Vyrážku nemám nebo tak.. spíš vyleze a hned zmizí… v pondělí jsme jednoho žáka poslali domů a u dalších se to neprojevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.3.24 19:49

5. nemoc je herpes vir. Herpesy mohou mit na miminko a jeho vyvoj vliv. Sama jsem prodelala v tehotenstvi CMV, to je tez herpes. Resila bych to s gynekologem. Nemusi to mit vliv vubec zadny, ale take muze.

Anonym, info o zdravotnim stavu.

Edit: Jejda pardon, já spletla 5. a 6. nemoc 8o

• Citovat
  • Upravit
11808
13.3.24 19:59

Vliv mít bohužel může…může tam dojít k úmrtí miminka nebo postižení, a nebo taky vůbec žádný vliv…nikdo dopředu neví…určitě to konzultuje s gynekologem a uvidíš co řekne..počítám že bude vývoj miminka pečlivě sledovat..držím palce ať je vše vporadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.3.24 20:06

Včera jsem byla na kontrole a bylo vše v pořádku…takto chodím už od pátku… když jsm jí to říkala, tak žádná vyrážka nebyla a řekla, že to může být z hormonů, jenže dneska mně to tak nějak vše cvaklo a ty klouby prý z přibývající váhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.3.24 20:13

https://www.emimino.cz/…stvi-277469/

Posílám vlákno, kde se to řeší hodně. Záleží, jestli se infekce dostane na plod.

Ale nic s tím v tomhle týdnu asi neuděláte, jen čekat, jak to miminko přečká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.3.24 20:14

Muze, je to podobne jako neštovice. Jak jsi přišla na to, ze mas patou nemoc? Má to někdo doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.3.24 20:15

@Kriss Tina v pondělí přišel jeden žák z jiné třídy než jsem já do školy a ráno se během hodiny sesypal vyrážkou…v poledne jsme věděli, že má 5.nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.3.24 20:16

Ona teď opravdu hodně řádí, můžete si dojít na testy, aby vám to potvrdili, buď napíše žádanku váš gynekolog nebo můžete i jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.3.24 20:18

Řekla bych, že mám mírný průběh.. cítím se dobře, a ty klouby nestojí za řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.3.24 20:27

@nickser Ono bohužel nezáleží na průběhu, je to prostě nevyzpytatelné :( Probrala bych s lékařem co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.3.24 20:43
@nickser píše: Více

Jo to je blbe, probrala bych to co nejdřív s Dr. Zrovna tom prvním trimestru to je celkem průšvih no. Ale třeba je to jen nějaká chřipka, nebo tak něco, pokud nemáš horečky a nejsi osypana :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9282
13.3.24 22:03

Ta 5.nemoc je nejvíc nebezpečná ve druhém trimestru. To ty ještě nejsi. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
13.3.24 23:36

Urcite si nechej udelat test, jestli mas patou nemoc. Tehotne by se pred ni mely chranit. Ale pochopila jsem, ze jsi ucitelka nebo asistentka ve skole. To je pak tezke :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.3.24 06:35

Za 14 dní jdu do poradny, tak to zmíním, že jsem ji nejspíš prodělala, ale nejsem si jistá.. teď stejně s tím nic už neudělám a ona by to teď taky neřešila, jak ji znám… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.3.24 06:36

@kavenka hodně jsem právě o tom četla, že druhý trimestr je průser, tak to mně uklidňuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí