Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,je to tady,Jonáš má kašel a rýmu,medicína zakoupena,ale můžu mu dát na noc polštářek,aby měl hlavinku trochu zvedlou a líp se mu dýchalo?ještě nějaké typy pro lepší spánek?v noci skoro nespal,pořád kašlal a mrčel..chuďátko ![]()
Ahoj.
Předně přeju brzké zbavení se rýmy. ![]()
Já bych doporučila spíš zvednout rošt v postýlce (nebo obě nohy na straně, kde má hlavičku, podložit třeba knížkami. Když dáš polštářek, nebude ležet rovně, bude mít prohnutá záda (nebo krční páteř), a na to je půlroční miminko dost malé. ![]()
Na rýmu je nejlepší odsávat a zvlhčovat (nos kapičkami a místnost třeba rozvěšenými mokrými hadry).
Ahoj,polštářek jsem dávala když měl malý rýmu,ale pro lepší spánek bohužel neporadím.
NO lepší než polštářek je podložit matraci knihami
je to rovnoměrně zdvižené a nemusíš se bát, že by se z polštářku překulil a spal zase na rovině ![]()
já jsem dávala na topení mokrý osušky na zvlhčení vzduchu jak už tu bylo psáno
A pro lepší spánek. Zkus ho nechat spinkat v lehátku nebo autosedčce ![]()
Já podkládám matraci - zvednu ji a na rošt položím složenou deku. Na kraji víc složenou, směrem ke středu méně, aby to bylo jako pozvolné a nebyl tam zlom.
Před spaním odsát (nejlépe odsavačkou na vysavač, ať je to pořádně) a prokapat. Taky větrat a kvůli kašli i zvlhčovat vzduch (když není zvlhčovač tak třeba vlhké ručníky apod.).
Nějak se mi najednou zbláznily metříky.
Nebo vy je vidíte OK?
Omlouvám se za OT…
děkuju všem,ještě dotaz,mám v ložnici kolem 20ti stupnu,je to tak akorát?mam pritopit?ubrat?nevim kdyz je nastydlej ![]()
KriJona píše:
děkuju všem,ještě dotaz,mám v ložnici kolem 20ti stupnu,je to tak akorát?mam pritopit?ubrat?nevim kdyz je nastydlej
Řekla bych, že je to akorát. Ale záleží na tom, jak ho oblíkáš a zda se ti odkopávám…
spí v pyžámku,dlouhý rukáv,takový ten overálek+spací pytel a přikrývka
KriJona píše:
co je to metřík??
Vyjeď nahoru na stránku, pod názvem diskuze jsou 4 krátké texty: Fotoalbum…, Sledovat téma…, Přidat téma…, Nezobrazovat(zobrazovat) podpisy. Klikni na to poslední a téměř u všech příspěvků uvidíš „metříky“ (holky tam mají věk dětí, délku těhotenství atd.).
KriJona píše:
spí v pyžámku,dlouhý rukáv,takový ten overálek+spací pytel a přikrývka
Jejdamane, tak to mi přijde zakrytej až až. Teplotu v místnosti bych určitě nezvyšovala…
Wiolla píše:KriJona píše:Vyjeď nahoru na stránku, pod názvem diskuze jsou 4 krátké texty: Fotoalbum…, Sledovat téma…, Přidat téma…, Nezobrazovat(zobrazovat) podpisy. Klikni na to poslední a téměř u všech příspěvků uvidíš „metříky“ (holky tam mají věk dětí, délku těhotenství atd.).
co je to metřík??
jééé děkuji,už jsem si kolikrát říkala kde ty metříky mám jako vidět a už je vidím
![]()