6 měsíční dítě a RHB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
3.10.20 14:07
@Anonymní píše:
@Polnik Na dceru mi Koukal i známý, Maser- fyzioterapeut. Řekl ze je v pořádku a tedy nechápe proč nás někam posílají. Cviky nám dala na půl minuty, ale dcera se zapře a nejde to.

Já si teda taky zašla pro jistotu k jinému fyzio a ten nám potvrdil, že Vojtovka je na místě.

Být tebou a pokud je to dle pediatricky jediný problém to přetačení, tak zkus chodit k jiné fyzio s jinými cviky. Vojtovka není jediné řešení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 14:48

@Polnik naše praktická dceru viděla ani ne půl minuty na brisku a hned vypisovala zadanku na rehabilitace.. ta si ani nedala tu práci na ni nějak víc kouknout. Uvidím co nám řekne teď toho pátého a podle toho se rozhodnu. Ale přijde mi, ze i kdybych dceru nechala být, tak si k tomu naky způsob najde..

• Citovat
  • Upravit
21091
3.10.20 15:00
@Anonymní píše:
@Polnik naše praktická dceru viděla ani ne půl minuty na brisku a hned vypisovala zadanku na rehabilitace.. ta si ani nedala tu práci na ni nějak víc kouknout. Uvidím co nám řekne teď toho pátého a podle toho se rozhodnu. Ale přijde mi, ze i kdybych dceru nechala být, tak si k tomu naky způsob najde..
Řeknu ti to takhle. Pokud dr nevěříš, nech si vypsat žádanku na neurologii, ať na ní mrkne i dětský neurolog.

Ono, může to být opravdu v pořádku. I když 6.měsíc už je dost na hraně, a zkušený doktor to pozná během chvilky.

A k tomu způsobu. Ono jasně, každý jsme se naučili nějak sedět, chodit atd., ale to neznamená, že je to správné, a že jsme si zafixovali správné pohybové vzorce. A potom z toho vychází i naše problémy později. Takže ano, můžeš jí nechat, a může to být ok. Nebo jí necháš a bude mít problémy potom. To už je na tvém uvážení. Mně to tenkrát neuroložka vysvětlila dost jasně a vysvětlila v čem může nastat problém. Samozřejmě je to ve finále na tobě. A můžeš se na to vykašlat, a nebo zkusit i jinou metodu, což je dobrý nápad. A nebo té Vojtovce dát ještě šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3717
3.10.20 15:18

Pokud nevěříš pediatricce, nech si napsat zadanku na fyzio doktorku. Ta ji vic vyšetří. Podle mě to bude slabé bříško. Zda se to jako blbost, ale dokáže to být celkem problém. Pro ty deti se slabym bříškem je dost obtížné se dostat na čtyři. Vyber si klidně něco jiného než vojtovku, sice to bude třeba bez kriku, ale půjde to pomaleji. A až bude lézt, tak můžete se cvičením skončit, protože lezenim to dítě posiluje všechny důležité svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.20 15:22
@Anonymní píše:

Zakladatelko, odkud jsi? Mam fajn fyzioterapeutku v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
3.10.20 17:21

@suzka1 @P4ja holky mají pravdu. Doktorům stačí chvilka a oni to vidí. Já byla na svoji pediatricku strašně naštvaná, že nám to napsala a nedala mu šanci, ale opravdu musím říct, že zpětně jsem za to moc vděčná. Jak říkají holky, sice nás to teď stojí nervy, ale zajistíš mimcu např. bezproblémové záda v dospělosti. Určitě doporučuji cvičit a nebo si to nechat vysvětlit, získáš na to jiný pohled a budeš víc odhodlána. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.20 17:31
@Polnik píše:
@suzka1 @P4ja holky mají pravdu. Doktorům stačí chvilka a oni to vidí. Já byla na svoji pediatricku strašně naštvaná, že nám to napsala a nedala mu šanci, ale opravdu musím říct, že zpětně jsem za to moc vděčná. Jak říkají holky, sice nás to teď stojí nervy, ale zajistíš mimcu např. bezproblémové záda v dospělosti. Určitě doporučuji cvičit a nebo si to nechat vysvětlit, získáš na to jiný pohled a budeš víc odhodlána. :kytka:

Ja nechci plošně hanit, ale my chodili na rehabky do Motola a ta doktorka delala z dcery uplneho degeše. Dostala 4minuty na předvedení požadované dovednosti, jak nepredvedla, uz tukala do zpravy, že to neumí. Když jsem rekla, ze doma to dela, nebo že to mam natočené, vypadala jsem jak prehnane ambiciózní matka, co by rada, aby jeji průměrné dítě bylo genius. Vyřadili nas, az když se v sedmi mesicich postavila. To uz teda dost dobře nemohla říct, ze je pozadu. Takže ja bych vic verila dobrému fyzioterapeutovi. Idealne takovemu, ktery ma vic nez jen kurz Vojty… A cvicila neco na posileni brricha nebo horní casti trupu, podle toho, kde je problem.

Teda aby bylo jasno, nezavrhuju Vojtovu metodu. Je to skvělá pomoc pro řadu dětí. Ale u nas se fakt indikuje casto zbytecne. Na odřeninu taky není treba davat dlahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
3.10.20 18:19

@Ba-stet máš úplnou pravdu. Těmi doktory jsem nemyslela jen pediatričku, prostě profesionály obecně, sem to blbě napsala :oops:. Já od mého problémového konce těhotenství jsem si řekla, že vždycky budu chtít názor více doktorů či profesionálů. To jsem radila i zakladatelce, sama jsem to udělala.

Jinak ke tvé zkušenosti, to je hrozný přístup, my naštěstí měli fyzio úplně zlatou - trpělivou, lidskou, vysvětlující, taky jsem ji na konci říkala, že díky Bohu za ni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.10.20 18:19
@Ba-stet píše:
Ja nechci plošně hanit, ale my chodili na rehabky do Motola a ta doktorka delala z dcery uplneho degeše. Dostala 4minuty na předvedení požadované dovednosti, jak nepredvedla, uz tukala do zpravy, že to neumí. Když jsem rekla, ze doma to dela, nebo že to mam natočené, vypadala jsem jak prehnane ambiciózní matka, co by rada, aby jeji průměrné dítě bylo genius. Vyřadili nas, az když se v sedmi mesicich postavila. To uz teda dost dobře nemohla říct, ze je pozadu. Takže ja bych vic verila dobrému fyzioterapeutovi. Idealne takovemu, ktery ma vic nez jen kurz Vojty… A cvicila neco na posileni brricha nebo horní casti trupu, podle toho, kde je problem.Teda aby bylo jasno, nezavrhuju Vojtovu metodu. Je to skvělá pomoc pro řadu dětí. Ale u nas se fakt indikuje casto zbytecne. Na odřeninu taky není treba davat dlahu…

Jj, souhlas, ale všude je to o lidech. Třeba náš pediatr problém vůbec neřešil s tím, že ne všechny děti lezou. A neuroložka nás zachránila,

A zase znám fyzio, která jde po dítěti jako slepice po flusu. Přesně jak popisuješ tu doktorku.

A určitě tu druhou dokttrku nebo fyzio bych řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.20 20:53

@Polnik @P4ja Máte pravdu. K těm fyzio terapeutům, někdy je to taky pekelné. Dcera byla KP, narodila se s jednou nožičkou slabší - nic vážného, ale stejně byla v péči fyzioterapeutů už od narození. Viděli ji hned tři a každý radil něco jiného, dva dokonce stejnou masáž, akorát jeden trval na masírování směrem k srdci a druhý od něj :zed: Musím říct, že mi to dost vzalo víru v odborníky :roll: Nakonec jsem ale udělala terno s tou poslední fyzioterapeutkou. Takže jo, je to o lidech. A taky mimochodem o tom, že vojtovku pojišťovna proplácí bez keců, zatímco u jiných cvičení se někdy cuká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí