6 měsíční dítě a RHB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.20 12:22

6 měsíční dítě a RHB

Ahoj, chtěla bych názor dalších maminek.
Kdy se vám děti začali otáčet na obě strany?
Dcera se točí ze zad na bříško jen na pravou stranu. Doktorka si myslí, ze je pomalá, tak nás poslala na rehabilitace, kde máme cvičit vojtovku.
Dcera je línější, ale nepřijde mi, ze by byla nějak pomalejší. Myslite si, ze by se nezačala přetáčet sama bez těch RHB? To cvičení se ji nelíbí, kroutí se, pláče. Násilím se mi ji opravdu takto cvičit nechce.
Mate někdo zkušenost?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
3.10.20 12:32

A plazi se? Už by v šesti měsících měla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 12:36

@pannda no nějak se dostane tam kam chce. Ale co mám kamarádky v okolí tak ani jim dítě nedělalo nic extra krom ležení

• Citovat
  • Upravit
21091
3.10.20 12:45
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych názor dalších maminek.
Kdy se vám děti začali otáčet na obě strany?
Dcera se točí ze zad na bříško jen na pravou stranu. Doktorka si myslí, ze je pomalá, tak nás poslala na rehabilitace, kde máme cvičit vojtovku.
Dcera je línější, ale nepřijde mi, ze by byla nějak pomalejší. Myslite si, ze by se nezačala přetáčet sama bez těch RHB? To cvičení se ji nelíbí, kroutí se, pláče. Násilím se mi ji opravdu takto cvičit nechce.
Mate někdo zkušenost?
Děkuji

Taky jsme začali cvičit v 6 měsících. A asi po dvou se problém vyřešil. Pokud to fyzio a doktorka zkoukla s tím, že je tam něco, co je třeba odladit cvičením, pak bych se nebránila. jinak ano Vojtovka je pro takhle velké dítě nepříjemná. Já vždycky malou přepadla při hraní. Můžeš oslovit někoho jiného, který dělá jiné metody.

Jestli by začala nebo nezačala, ti tady těžko někdo napíše, když ji nikdy neviděl. Od toho je právě ta fyzio a nebo neurolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 12:50

@P4ja mám pocit, ze ji ještě k tomu cvičim špatně. Ukázala to dost rychle. Ještě v těch rouskach je prd vidět.. tak nevím. Jdeme na kontrolu 6.října a dcera se točit nechce. Na hračky nereaguje, když ji dam na tu stranu a jen ji přidrzime ruku, už pláče..

• Citovat
  • Upravit
21091
3.10.20 12:55
@Anonymní píše:
@P4ja mám pocit, ze ji ještě k tomu cvičim špatně. Ukázala to dost rychle. Ještě v těch rouskach je prd vidět.. tak nevím. Jdeme na kontrolu 6.října a dcera se točit nechce. Na hračky nereaguje, když ji dam na tu stranu a jen ji přidrzime ruku, už pláče..

TAk se určitě znovu zeptej. A jinak dítě reaguje i na tebe, tak pokud jdeš do toho s tím, že je to chudinka, kterou to bolí a bude plakat, tak to tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.20 13:02

Mýmu dítěti napařili vojtovku už ve 2,5 měsících. Tak jsem si o tom dost načetla a došla k názoru, že u nás je vojtovka náplast na všechno, ale pro neurologicky zdravé dítě to podle mě není jediné řešení. Byla jsem rozhodnutá fyzioterapeutovi říct, že to s dítětem cvičit nechci, že chci normální posílení svalů. A měla jsem kliku na výbornou fyzioterapeutku, která sama nechápala, proč hned Vojtu. Ukázala nám jeden cvik, na 30 vteřin, bez pláče a v pohodě se to srovnalo. U nás byl teda problém, že dcera dělá všechno dřív a špatně, takže cvik na přetáčení na druhou stranu jsme později taky vyfásly - ale opět jednoduchý, na posílení, vyřešilo se to za 14 dnů.

Samozřejmě neznám Tvoje dítě neznám, těžko soudit na dálku. Fyzioterapeut teda taky naznal, že to na Vojtovku je? Možná bych zkusila ještě jeden názor…

Edit: pokud jde o techniku cvičení, u nás jsme měli povoleno nahrát si to na mobil, kdybychom si později nebyli jistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.20 13:09

@pannda v šesti měsících je limit pro přetáčení na bříško a popravdě v okolí neznám dítě, které by se v tom věku plazilo. Ano jedno z mých do v tom věku neumělo a obě začaly chodit v deseti měsících bez podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
3.10.20 13:14

Já měla taky dojem, že cvičím s ním špatně, ale bylo to dobre. Chce to grif a věřit si. Našemu to opravdu pomohlo a nakonec jsme všechny dovednosti dělali dřív než ostatní děti. Já jsem zpětně ráda za cvičení.

My cvicili Vojtovku od 2.5 měsíce. Poprvé se otočil ve 4,5 m (ale je o 3 týdny dřív narozený, vyvolávali mi porod, takže se otočil jakkdyz ve 4). Az po měsíci se naučil perfektně otáčet i přes druhou stranu. Co se týče dovednosti, otáčení ze zad na bříško je dovednost 6 měsíce, vycházím z popisu PROF. Vojty, takze se mi nezdá, že by mala byla pomalá. :kytka: Nicméně oni můžou vidět ještě něco, co ty vůbec nevidíš(zkrácený sval, atd) a je důležitý s tím pracovat a vyhnout se budoucím problémům. :andel:

Mně na RHB vzdycky zdůrazňovala, že lepší když něco mimčo dělá trochu později, ale kvalitně. Já měla známou, co se chlubila, jak ji malá už leze brzo a dělá bůhví co, ale všechno to byly špatný vzorce, lezla jak žába.

A jak tu někdo psal s plazením, plazení ve vývojové tabulce vůbec není a dítě by se mělo motivovat do kleku - lezení. Dítě by v 7 měsících mělo jít na kolínka a pérovat, v 8-9 si klekat s oporou k nabytku a sednout si sám, 9-10 by mělo koordinovaně lézt, 11-13 vstávat s oporou. (když jsme chodili na RHB, tak jsem si tam nafotila tabulku vyvoje). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
3.10.20 13:14

Děti chcou čas. Syn se teprve po šestým měsíci sem tam otočil vpravo a po sedmým to začalo - otáčení, plazení, na čtyři, teď se v 9 měsících staví. Stihl všechno defakto ve dvou měsících. Do toho sedmého měsíce byl jak placka :lol:

Na RHB nás nikdo nehnal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.10.20 13:20

Koukni v okolí jestli se někdo nevěnuje jiným metodám než je Vojtovka. Dneska ji opravdu cvičí každé dítě a přitom by nemusely :zed: A pokud se přetáčí jen na jednu stranu má podle mě slabé šikmé břišní svaly na jedné straně. Na tohle jsou jednoduché cviky na balónu a děti to dost baví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 13:46

@Polnik Na dceru mi Koukal i známý, Maser- fyzioterapeut. Řekl ze je v pořádku a tedy nechápe proč nás někam posílají. Cviky nám dala na půl minuty, ale dcera se zapře a nejde to.

• Citovat
  • Upravit
362
3.10.20 13:52

@pannda Proč by se měla plazit? Syn se v šesti měsících fakt neplazil a ve dvou letech je údajně pohybově hodně dobrej.

Zakladatelko, nenech se zbytečně stresovat. Mám pocit, že syn se taky dlouho pretáčel jen do jedné strany a pak se to změnilo ani nevím jak. Kvuli takové pitomosti bych dítě fakt netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
3.10.20 14:03

Můžeš zkusit bobatha, nebo i jiné metody než vojtovku. Byt ale tebou, tak se objednam k doktorovi na fyzio, at ti řekne, jestli má nebo nemá slabé brisko. Lenive děti neexistuji! A pak si vyber, jak budete cvicit. Vojtovku vyloženě nenavidim, ale rychle a efektivně pomáhá! Ja mam dvojcata a kvůli slabému brisku a krku jsme museli cvicit 4×denne a jeden když se nepretacel ve 4,5 mesicich, tak jsem dostala cvik jako ze honem honem, uz včera se mel pretacet. Po 5 cvicenich, tzn. za druhý den se skutečně zacal pretacet!!! Po cviceni na 2.vzprimeni opět za 2 dny a po zvojteni na lezeni to bylo dokonce za 1 den!! Takže jo, funguje to. Pul roční dítě ještě hrave preperes, ja naposledy vojtila ještě 13.mesicniho. Natacej si ty cviky na mobil na video, klidně si to v bodech ještě napiš na papir a nejlépe jdi na fyzio i s partnerem - víc hlav víc ví a může obcas zacvičit někdo jiný. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.10.20 14:07
@Anonymní píše:
@pannda no nějak se dostane tam kam chce. Ale co mám kamarádky v okolí tak ani jim dítě nedělalo nic extra krom ležení

No vidíš, plazení může a nemusí být, mám zkušenost od obou dětí, že před lezením od 6,m se plazily. Ale cvičení bych nezavrhovala, třeba uděláte během 14 dní pokrok a nechá Vás být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí