Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosim o radu. Mam 6 mesicu chlapecka. Dnes silny kasel ryma a ted teplota 37.8 jen place. Co mate za rady ven doma? Jake leky ci jak mu pomoci. dekuji
Stříkat do nosu mořeskou vodu a odsávat, zítra k doktorce. Pokud by teplota šla přes 38, tak panadaol/nurofen na snížení teploty a asi pohotovost ještě dnes. Na pohotovost bych jela i kdyby se nechtěl utišit.
Edit: A zvýšená poloha v postýlce.
Souhlasím. Určitě jít k doktorce. Když byl syn takhle malý, měl to stejné a doktorka mi napsala dokonce antibiotika, protože se jí zdálo, že to sedá na průdušky.
Na kasel rymu synovi skvele zabira tymianovy sirup, pripravis doma raz dva, na netu je hned nekolik receptu, jen voda, cukr tymian. Nevim co mas v lekarne. Hrudnik mazu tymianovym kremem, v mistnostech strikam eucasol. Zvlhcit vzduch v mistnosti. Teplotu doporucuji snizovat az nad 38,5 a ne hned, at si telo buduje imunitu. Strikat do nosu, morskou vodu, odsavat, a urcite ta zvysena poloha.
Určitě k lékaři, musí vyloučit zánět. Dnes třeba sterimar (mořská voda ve spreji do nosu), odsávat, hodně tekutin, nechat spát spíš na boku. Při vysoké teplotě (38,5 v konečníku) podávat na střídačku co 3 hodiny paralen a nurofen, nejlépe v čípcích.
Přesně, nedám dopustit na tymiánový krém
- mazat hrudníček, ramínka, při horečce klidně i chodidla…
Naše doktorka doporučuje místnost často větrat, zvlhčovat vzduch třeba mokrou plínou na postýlce. Nosánek hlavně odsávat, aby se to nedostalo do oušek, kapat vincentku, nebo třeba Nasivin pro tyhle mrňata, pokud se mu špatně dýchá.
A na teplotu nurofen/panadol až nad 38, i když pokud jen pláče, asi bych mu dala hned, aby se mu trochu ulevilo…
Holky prosim z jakeho duvodu je ta zvysena poloha? kvuli lepsimu dychani? on mi tak lezet nechce a jen place
.
@cmuky píše:
Holky prosim z jakeho duvodu je ta zvysena poloha? kvuli lepsimu dychani? on mi tak lezet nechce a jen place.
Kvůli lepšímu dýchání a aby mu netekly nudle do břicha. Stačí třeba vypodložit matraci knihami. Pláče, protože je nesvůj z té nemoci, nebo máš pocit, že ho něco bolí?
Myslim ze je spis z toho plactivy. bobek malej jsem z toho spatna.
spis nam vzdy malo pil a papal a ted je to jeste vetsi hruza ![]()
@cmuky však ono to zase brzo přejde ![]()
Nemoci dětí jsou pro maminky vždycky náročnější, taky „trpím“ s nima a to už máme mrňousy tři ![]()