Hraniční hodnoty boreliozy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
123
10.9.14 20:20

Hraniční hodnoty boreliozy

Holky prosím o názor, kdyby tu mezi vama byla pediatricka ci zdravotni setrvá tim lip. Mam 14 mesicni holčičku, pred měsícem mela klíště v ousku u náušnice. Pote ji začlo ouško cervenat a byt teplejší. Ale ne někdy. Asi po 3 týdnech se na tváři udelala červena skvrna, trvalo to tak tyden a bylo to jakoby nepravidelná kruh, ale zajímavé bylo, ze to mela jen někdy a zase to zmizelo. Každopádně jsem byla u našeho dr, nejdriv mi tvrdil, ze mala reaguje na nausnici, podruhé návštěvě ji vzal krev a dnes vysledky na boreliozu hraniční s tim, ze mame na dalsi odběr přijít az za dva tydny, jsem toho nervózní. Zitra budu volat jinému pediatrovi, abych se poradila. Všude na netu totiz pisi, ze by se mely atb dávat ihned pri podezření a jak je důležité začít léčit včas. Nemáte s tim někdo zkušenost? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
10.9.14 20:28

Moje zkušenost je ta, že čtyři pediatři, každý jiný názor. tři špatný, jeden dobrý. Nejlépe se objednat do speciální ambulance a tam se poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
10.9.14 20:31

Moc neporadím, jen to, že malá měla na hrudníku červenou málo výraznou mapku, která střídavě mizela a zase se objevovala a po cca týdnu dr. nabrala krev (malou jsem prostě spakovala a jeli jsme k dr., když se to zrovna objevilo) a potvrzena borelioza :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.9.14 20:33

@michaela1808 ja prave verim, ze nam bude potvrzena take, ale ted mi jde o to, aby ji začli co nejdriv léčit. A muzu se zeptat jak u vas probíhala léčba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
10.9.14 20:43

@Donata na Bulovce na infekčním mi atb dali rovnou, ze průkazne vysledky muzou byt za mesic. Ale byla jsem dospěla.

• Citovat
  • Upravit
29436
10.9.14 20:45

S odběry ne. Můj mladší borelku měl. Po 14 dnech od vytažení klíštěte měl v místě vpichu ukázkový erythema migrans, takže dostal hned ATB. Krev mu nikdo nebral, za průkazný se bral ten jeho flek. S tou borelkou je to někdy problém, co doktor, to postup, krevní testy prý nejsou taky úplně spolehlivé… tak si vyber. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 20:45

@Donata Kluk bral skoro měsíc ATB. a tím to skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.9.14 20:49

Ahoj, náš malý měl také boreliózu…klíště měl za krkem a flek se mu objevil na ruce, atb jsme dostali hned a bez odběru krve, dostal je v sirupu a dobře to snášel, takhle mu nic nebylo, byl bez teplot, nic ho nebolelo…rozhodně bych si trvala na důkladném vyšetření u dítěte, flek nemusí vypadat typicky, může to být i mapa, tu teď měl manžel a taky jsem ho hnala k doktorovi, ten ale počkal na výsledky, byť byl flek typicky ohraničený, teď ho čekají v pravidelných intervalech kontrolní odběry…takže záleží na pediatrovi, ale dupala bych si po tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.9.14 20:55

Holky dekuju, prave proto to řeším, urcite si budu stát za svým a hned zitra rano volám jinému dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
10.9.14 20:58

@Donata Ahoj, jsem lékařka (ne teda pediatr) a podle toho co píšeš by se o boreliozu mohlo jednat. Navíc u dětí bývá typický tzv. boreliový lymfocytom, který bývá právě na tom oušku. A ta anamnesa je typická. Klíště, pak týdny klid a pak se toto udělá. Protilátky má cenu nabírat nejdříve po měsíci, ale mohou být pozitivní také později. Pokud je klinický obraz typický tak by se měly dát ATB. Pokud chceš odborné informace, tak toto je doporučený postup na stránkách české infektologické společnosti: http://www.infekce.cz/DoporLB11.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.9.14 21:11

My meli presne flek/mapu okolo ouska a kdyz po 2dnech od objeveni a podavani fenistilu nezmizek, dostala preventivne atb (v te dobe 15mesicni)…
Shodli se na tom infekcni na Bulovce i pediatra. A to ani kliste nemela-bud to byla klisteci nymfa a odpadla nebo to mela z jineho hmyzu..
Brala 3tydny Ospamox, krev se nedelala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.9.14 21:25

Dekuji za dalsi názory. Holky zacinam byt fakt naštvaná na našeho pediatra. Podle me mela ty atb preventivně dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí