Jak léčíte nachlazené děti?

Petrushca
10.9.14 12:58

Jak léčíte nachlazené děti?

Ahoj holky chtěla bych vědět jak léčíte děti od nachlazení. Malá bude mít 18 měsíců a od včerejška je nachlazená. Má rýmu, v noci toho moc nenaspala, měla teplotu 38°C. Teď už má jen 37°C. Zajímalo by mě jestli máte vyzkoušené rady třeba nakrájet cibuli a dát ji do bavlněného pytlíčku k hlavě dítěte, nebo cucání medu s citronem atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
10.9.14 13:01

Nachlazení neléčím nijak, pokud není s teplotou. Právě teď malý soplí, ale jen mu odsaji sopel, prostříkám mořskou vodou a když slyším, že se mu blbě dýchá, tak Nasivinem :palec: Zabírá to hezky. Při teplotě dávám Panadol, nebo Nurofen, ale to když je nad 38,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.9.14 13:03

Tak zrovna rýma neléčená trvá týden a léčená sedm dní :). Teplota 38 taky není z těch co je nuté srážet. Pokud věříš homeopatii tak homeopatika, pokud ne tak čajík s medem a citronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
10.9.14 13:03

Dávám Kalobu, céčkový bomby (čaj, citron, med nebo vymačkaný pomeranče a citrony). Letos prvně dávám holkám Imunoglukan a v kombinaci s výše uvedeným už nás nějaký bacil minul- manželovi nebylo pár dní dobře, holkám jen dva dny teklo z nosu a nic víc, tak snad (ťuk ťuk) to všechno pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
10.9.14 13:05

Nijak, jen mu ulehčím dýchání… odsáváním, humexem do nosu a do aroma lampy jsem na noc misto olejicku dala neco peprmintového a rozvěsila mokré ručníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.9.14 13:05

Jo a tu cibuli dáváme na kašel. Nakrájet cibuli do misky, pocukrovat, přikrýt talířikem, štávu co se vytvoří podávat na lžičce. Pro lepší dýchaní u rýmy mažu tymiánovou mastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 13:08

Nachlazení neléčím nijak. Maximálně vařívám místo ovocného čaje nějaký ten bylinkáč s medem a citronem, ale toť vše. Starší už smrká sám, u mladšího odsávám a stříkám mořskou vodou nebo Vincentkou jen tehdy, když má ucpaný nos a evidentně se mu blbě dýchá. Pokud teče sopel sám, tak jen utírám nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.9.14 13:09

Odsávačka na lux, mořská voda, Olynth, dětský čaj na nachlazení od lerosu, na noc paralen, přes den horečky nesrážím, naopak na večer srazím i teplotu, aby se dítě lépe vyspalo. Zkouším dávat spát i 2× denně, nabízím pití, kotvím je k pohádce, udělám jim ležení na gauči, ať aspoň trochu odpočívají (mám nemocné 2 ze 3 a u třetího jen čekám, kdy se to rozjede :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
10.9.14 13:11

@Petrushca přesně, jak píše @evill to je nejúčinnější babská rada :mrgreen: cibuli nakrájíš na kostičky, pocukruješ a já dávmám ještě med a citron -(kapku!) až pustí šťávu, pak podávej po lžičkách…-tu šťávu! :mrgreen:…já to nechávám venku, v lednici to šťávu moc nepustí, ale připrav se, že tím bude cítit celý byt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.9.14 13:13
@evill píše:
Tak zrovna rýma neléčená trvá týden a léčená sedm dní :). Teplota 38 taky není z těch co je nuté srážet. Pokud věříš homeopatii tak homeopatika, pokud ne tak čajík s medem a citronem.

moc pekny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
10.9.14 13:13

@Petrushca Cibulová šťáva je dobrá na kašel, ale ne každý je schopen ji sníst, takže bych to nehrotila. Pobavila jsem se, jak jsi psala nakrájet cibuli a dát do pytlíčku k hlavě dítěte:-) Ti asi kdysi přišlo mailem, ne? Je to hoax (jestli neznáš, vygoogli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.14 13:14

Cibulovy sirup, vit. C {napr. vodu s citronem a medem, pomerancovou stavu}. Pokud mam, tak na noc davam u rymi Fenistil kapky, aby se lepe dychalo… Zmirnuje to opuch sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
10.9.14 13:17

Děkuju za rady. Ještě jsem četla že je dobré dát do aroma lampy levandulový, eukalyptový nebo meduňkový olej. Čistí vzduch, dobře se dýchá a meduňkový snižuje horečku a uklidňuje. Tak vyzkoušíme.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
10.9.14 13:20

Mořskou vodu do nosu, až bude mít ucpaný nos tak na noc nějaký sprej typu Nasivin. Bylinkový čaj, med, hodně ovoce, hodně pít, hodně větrat.. Jinak 37 není u dětí teplota, až přes 38 bych to nějak řešila a to i podle toho, jak dítě vypadá. Pokud lítá, je živá, směje se, hraje si, tak nesrážet.
Jo a pokud Ti nevadí smrad z cibule, tak nejlíp vyčistí vzduch cibule nakrájená na talířku v místnosti. Olej do aromalapmy musí být čistá esence, jinak to jen za*sere vzduch a ztíží dýchání.. jestli se jí hůř dýchá tak dej třeba pářit heřmánek do místnosti. Ale nejlepší čistička je ta cibule.

Příspěvek upraven 10.09.14 v 13:22

• Citovat
  • Upravit
6525
10.9.14 13:21

No jinak o cibuli jsem cetla, ze je schopna pohlcovat viry. Ze pomaha dat cibuli do kosicku a dat do mistnosti, kde je nemocny. Cibuli teda normalne celou, neoloupanou… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí