Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nachlazení neléčím nijak, pokud není s teplotou. Právě teď malý soplí, ale jen mu odsaji sopel, prostříkám mořskou vodou a když slyším, že se mu blbě dýchá, tak Nasivinem
Zabírá to hezky. Při teplotě dávám Panadol, nebo Nurofen, ale to když je nad 38,5
Tak zrovna rýma neléčená trvá týden a léčená sedm dní
. Teplota 38 taky není z těch co je nuté srážet. Pokud věříš homeopatii tak homeopatika, pokud ne tak čajík s medem a citronem.
Dávám Kalobu, céčkový bomby (čaj, citron, med nebo vymačkaný pomeranče a citrony). Letos prvně dávám holkám Imunoglukan a v kombinaci s výše uvedeným už nás nějaký bacil minul- manželovi nebylo pár dní dobře, holkám jen dva dny teklo z nosu a nic víc, tak snad (ťuk ťuk) to všechno pomohlo.
Nijak, jen mu ulehčím dýchání… odsáváním, humexem do nosu a do aroma lampy jsem na noc misto olejicku dala neco peprmintového a rozvěsila mokré ručníky
Jo a tu cibuli dáváme na kašel. Nakrájet cibuli do misky, pocukrovat, přikrýt talířikem, štávu co se vytvoří podávat na lžičce. Pro lepší dýchaní u rýmy mažu tymiánovou mastí.
Nachlazení neléčím nijak. Maximálně vařívám místo ovocného čaje nějaký ten bylinkáč s medem a citronem, ale toť vše. Starší už smrká sám, u mladšího odsávám a stříkám mořskou vodou nebo Vincentkou jen tehdy, když má ucpaný nos a evidentně se mu blbě dýchá. Pokud teče sopel sám, tak jen utírám nos.
Odsávačka na lux, mořská voda, Olynth, dětský čaj na nachlazení od lerosu, na noc paralen, přes den horečky nesrážím, naopak na večer srazím i teplotu, aby se dítě lépe vyspalo. Zkouším dávat spát i 2× denně, nabízím pití, kotvím je k pohádce, udělám jim ležení na gauči, ať aspoň trochu odpočívají (mám nemocné 2 ze 3 a u třetího jen čekám, kdy se to rozjede
)
@Petrushca přesně, jak píše @evill to je nejúčinnější babská rada
cibuli nakrájíš na kostičky, pocukruješ a já dávmám ještě med a citron -(kapku!) až pustí šťávu, pak podávej po lžičkách…-tu šťávu!
…já to nechávám venku, v lednici to šťávu moc nepustí, ale připrav se, že tím bude cítit celý byt ![]()
@evill píše:
Tak zrovna rýma neléčená trvá týden a léčená sedm dní. Teplota 38 taky není z těch co je nuté srážet. Pokud věříš homeopatii tak homeopatika, pokud ne tak čajík s medem a citronem.
moc pekny ![]()
@Petrushca Cibulová šťáva je dobrá na kašel, ale ne každý je schopen ji sníst, takže bych to nehrotila. Pobavila jsem se, jak jsi psala nakrájet cibuli a dát do pytlíčku k hlavě dítěte:-) Ti asi kdysi přišlo mailem, ne? Je to hoax (jestli neznáš, vygoogli).
Cibulovy sirup, vit. C {napr. vodu s citronem a medem, pomerancovou stavu}. Pokud mam, tak na noc davam u rymi Fenistil kapky, aby se lepe dychalo… Zmirnuje to opuch sliznice.
Děkuju za rady. Ještě jsem četla že je dobré dát do aroma lampy levandulový, eukalyptový nebo meduňkový olej. Čistí vzduch, dobře se dýchá a meduňkový snižuje horečku a uklidňuje. Tak vyzkoušíme.
Mořskou vodu do nosu, až bude mít ucpaný nos tak na noc nějaký sprej typu Nasivin. Bylinkový čaj, med, hodně ovoce, hodně pít, hodně větrat.. Jinak 37 není u dětí teplota, až přes 38 bych to nějak řešila a to i podle toho, jak dítě vypadá. Pokud lítá, je živá, směje se, hraje si, tak nesrážet.
Jo a pokud Ti nevadí smrad z cibule, tak nejlíp vyčistí vzduch cibule nakrájená na talířku v místnosti. Olej do aromalapmy musí být čistá esence, jinak to jen za*sere vzduch a ztíží dýchání.. jestli se jí hůř dýchá tak dej třeba pářit heřmánek do místnosti. Ale nejlepší čistička je ta cibule.
Příspěvek upraven 10.09.14 v 13:22
No jinak o cibuli jsem cetla, ze je schopna pohlcovat viry. Ze pomaha dat cibuli do kosicku a dat do mistnosti, kde je nemocny. Cibuli teda normalne celou, neoloupanou… ![]()
Ahoj holky chtěla bych vědět jak léčíte děti od nachlazení. Malá bude mít 18 měsíců a od včerejška je nachlazená. Má rýmu, v noci toho moc nenaspala, měla teplotu 38°C. Teď už má jen 37°C. Zajímalo by mě jestli máte vyzkoušené rady třeba nakrájet cibuli a dát ji do bavlněného pytlíčku k hlavě dítěte, nebo cucání medu s citronem atd.