Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, byla sem na kontrole a doktorka mi říkala, že plod je. menší než minule. Dala mi kyselinu listovou a zaváděcí tablety. Ci.mohu očekávat. Radovali sme se s manželem a najednou tohle. Máme očekávat nejhorší nebo s tím máte dobré zkušenosti? DĚKUJI ![]()
Menší než minule? jako na minulé kontrole byl větší než teď? no tak buď to blbě změřila anebo teda to spíš není dobrý. Co vím od sebe, tak jakmile plod odumře, tak se jakoby scvrkne…ale teda moc nevím, co kdy vám co naposled měřila? jestli jste teď v sedmém týdnu, tak poprvé jste byla v kolikátém? tam ani nemohlo být nic moc vidět
jako nezbyde vám než čekat no…jestli třeba za týden bude plod v pořádku, bude srdeční akce
držím moc palce, vím jak se cítíte, já první mimčo potratila v 11. týdnu, byla jsem v háji, ale je to čtyři roky zpátky a nyní mám dvě krásné dcery, tak ať to dopadne jakkoliv, tak určitě bude jednou dobře ![]()
No srdeční akci ještě neviděla. Poprvé sem u ní byla hned ve 4 týdnu a říkala, ze je to dobré, pak sem třikrát lehce růžově spinila a měla bolesti, hned jsem šla na kontrolu a říkala, že nic nevidí, že je vše v pořádku dostala jsem injekci do zadku a brali mi, ta. dopadla dobře. Najednou, že je plod menší než by. měl být, takže nevím co si myslet. Snažím se doufat, ale vážně se bojím. Nám se s manželem teď kazí co se dá a těšili sme se, že konečně nás potkalo štěstí ![]()
Bez srdčíka těžko říct
Zas nadruhou stranu na srdíčko ještě do toho 8. týdne čas je, takže nepanikařit
Co se týče té velikosti záleží co ti opravdu řekla, pokud řekla, že je menší než minule což taky nechápu, jak může vědět nebo že se nevyvíjí, že se to nějak nepohlo, tak to moc dobře nevidím
Ale pokud řekla, že je jen menší než by měl být což si myslím, že je asi nejpravděpodobnější, protože kdyby v tom neviděla budouctnost nepíchla by ti už podle mě nic, tak tam určitě šance je každá máme ovulaci jinak a každé dítě roste ( zvlášt třeba pokud jsi ty drobná) a špiní spoustu žen, takže to bych taky nebrala jako nic zásadního. Přeji hodně štěstí ![]()
Může být trochu pozadu a…teď je brzy na cokoli..u mě v 5 tt nebyla ani dutina nic v děloze a srdíčko až 7+5…nakonec byl plod mladší, zobejte kyselinu listovou, a nestresujte se co má být se stane ale i tak se snažte být pozitivní a špinění je běžné, to neznamená na začátku takhle nic, pokud není tmavé, nebo větší a silné bolestivé
No podle toho, jak jste to pak popsala, tak mi taky přijde, že vám ta mudra spíš řekla, že plod je menší než by odpovídalo přesně tomu týdnu těhotenství, a ne že je menší než na minulé kontrole…to by nemuselo znamenat vůbec nic, i by to vysvětlovalo proč není srdíčko - každá ovulujeme jinak, já mám třeba ovulaci až ke konci cyklu, ani jedno dítě jsem neměla „podle tabulek“, ani moje gyndařka nechápe, kdy vlastně já otěhotním
s první dcerou termín porodu dle MS 21.4. a dle utz 12.5.
a teď s druhou byl termín 27.8., ale já věděla, kdy jsme počali a vycházelo to až na 4.9…takže ono je to fakt týden sem, týden tam. Jestli vám neřekla doslova, že je to menší než na minuelé kontrole, tak bych byla i docela v klidu ![]()
@Veronika Kai píše:
No srdeční akci ještě neviděla. Poprvé sem u ní byla hned ve 4 týdnu a říkala, ze je to dobré, pak sem třikrát lehce růžově spinila a měla bolesti, hned jsem šla na kontrolu a říkala, že nic nevidí, že je vše v pořádku dostala jsem injekci do zadku a brali mi, ta. dopadla dobře. Najednou, že je plod menší než by. měl být, takže nevím co si myslet. Snažím se doufat, ale vážně se bojím. Nám se s manželem teď kazí co se dá a těšili sme se, že konečně nás potkalo štěstí
Podle me ve 4 tydnu muze videt max dutinku
Pac od ovu jsi tehotna 2tydny. Mudr berou vse tabulkove
Pokud nevis kdy presne byla ovu takpak to hold podle tabulek nesedi, me u dcery podle MS vypocitala napr. 7+3a podle velikosti 6+3. taky jsem nebyla tabulkova a vse bylo OK. Kolikrat mi prijde, ze zbytecne stresujou ![]()
Děkuji moc. Budeme se snažit být pozitivni a věřit v to nejlépe do poslední chvíle. Moc děkuji za nazory, rady a zkušenosti ![]()
Obnovuji diskusi,,
podle MS jsem 6+4 , podle utzv 6 plus 0
Není žádná srdeční akce, je ještě šance? Přesně vím, kdy byla ovulace, ten den byl jediný styk za ten měsíc.
Děkuji
@Anonymní píše:
Obnovuji diskusi,,
podle MS jsem 6+4 , podle utzv 6 plus 0
Není žádná srdeční akce, je ještě šance? Přesně vím, kdy byla ovulace, ten den byl jediný styk za ten měsíc.
Děkuji
6+0? Jasně, že je šance. Je brzy. Držím palce.
U tak malého plodu hraje každý milimetr velkou roli - já jsem po umělém, vím přesně na hodinu, kdy se spermie spojila s vajíčkem a stejně mi na kotrole v 6+4 napsali, že plod odpovídá 6+1 - ale tedy se srdeční akcí. O dva týdny později už jsem seděla na den přesně. Takže 6+0 nevadí, při příští návštěvě jej změří znovu a vše může být jinak. S tou srdeční akci je to jiné - kdy jdeš znovu? Za týden?
Hlavně ta, aby byla… Držím pěsti!
@Planetka85 píše:
U tak malého plodu hraje každý milimetr velkou roli - já jsem po umělém, vím přesně na hodinu, kdy se spermie spojila s vajíčkem a stejně mi na kotrole v 6+4 napsali, že plod odpovídá 6+1 - ale tedy se srdeční akcí. O dva týdny později už jsem seděla na den přesně. Takže 6+0 nevadí, při příští návštěvě jej změří znovu a vše může být jinak. S tou srdeční akci je to jiné - kdy jdeš znovu? Za týden?Hlavně ta, aby byla… Držím pěsti!
Jdu za 10 dní.
Nic není nemožné. Já jsem měla (nejspíš) ovulace později než v půlce cyklu a k oplodnění došlo později. U druhého těhotenství jsem (nejspíš) měla takového to špinění z uhnízdění asi čtyři dny před termínem MS, takže plodi na začátku těhotenství vypadali malí. Doktor mi dokonce vždycky zpětně říkal, že si myslí, že se to zase neudrží (o úplně první jsem přišla v 8tt). A pak bylo všechno OK. Takže neztrácej naději.