Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už nevim jak na malýho:-( Od včerejška je děsne neklidnej, moc toho nesní - skončí v pět bobíkem a pak nechce ani mlíko ani kaši, včera usínal hodinu a od půlnoci byl pořád vzhůru a jedl až v šest, třeba půl hodiny jsem musela chovat a pak na půl hodky usnul - nikdy to nedělal, vždycky spal skoro celou noc, dneska přes den kňoural jenom když jsem od něj odešla, ale od šesti už kňourá i na ruce, teď se budí po 20 minutách s ukrutným řevem, na ruce kňourá a pak usne. Teplotu měl po koupání 37,9 a pak 37,3. Jinak už jsem musela po druhý odsávat nosánek, poprvý nudličky a teď už jenom voda, která mu tekla z nosu. sem tam zakašle, ale to spíš jenom když řve. Nevíte co s ním? Nechce ani pít. Zkoušela jsem Calgel na zoubky a nezabírá. Moc děkuju za rady
Nejspíš mu není dobře - může to být nějaká rýmička, bolet ho v krku, nebo to můžou být ty zuby…
je možný že zoubky, nám calgel taky nepomáhá. Každopádně pokdu dáš paralen na teploty, zabere i na bolesti. A dyžta si skoč k doktorce na poslech, jestli se ti zdá, že kašle.
![]()
Asi má rýmu, typickej chlap, hned umírá
Předpokládám, že dětské kapky do nosu doma asi nemáš. Zkus rozvěsit mokré plíny kolem postýlky, zvlhčí to vzduch, suchý vzduch zhoršuje opuchání sliznic a pocit ucpaného nosu. Taky by při rýmě mělo být v ložnici kolem 18 stupňů, ne víc. Pokud máš jak, tak mu podlož postýlku či aspoň matraci, ať leží trochu z kopečka, bude se mu líp dýchat a nepoteče mu to do krku. Odsávačka je dobrá věc, jen by se to s ní nemělo přehánětpokud rýma vytéká z nosu ven, tak spíš utírat nos a odsát jen v opravdu nosu plném soplíků, před i po odsání aplikovat mořskou vodu či třeba vincentku.
Možná že na něj leze nějaká nemoc.Zkusila bych Paralen nebo Nurofen sirup.Já ho dávala i když dětem lezly zuby.Vždycky to pomohlo a v noci klidně spaly.
tak kapičky do nosu mám už je dostal po odsávání, jen k tomu paralenu, myslíte normální paralen? mám doma pětistovku to mi přijde moc silný ne?
a jak mu dát prášek?
smajlicek90 píše:
tak kapičky do nosu mám už je dostal po odsávání, jen k tomu paralenu, myslíte normální paralen? mám doma pětistovku to mi přijde moc silný ne?a jak mu dát prášek?
Paralen sirup,pro malý děti
Prášek v žádným případě.
Liduš88 píše:smajlicek90 píše:Paralen sirup,pro malý děti
tak kapičky do nosu mám už je dostal po odsávání, jen k tomu paralenu, myslíte normální paralen? mám doma pětistovku to mi přijde moc silný ne?a jak mu dát prášek?
Prášek v žádným případě.
Tak čípky pro mimina mají tuším 100 té účiné látky, takže kdyby se dala pětina prášku, tak to to dítě snad nezabije
Jako co jinýho je sirup než sladkej cuc s rozpuštěným práškem, vždyť je to i přes tu příchuť cítit
Možná bych zkusila zavolat na pohotovost a zeptat se, zda nemůžu dát nouzově kousek prášku
Gladys píše:Liduš88 píše:Tak čípky pro mimina mají tuším 100 té účiné látky, takže kdyby se dala pětina prášku, tak to to dítě snad nezabijesmajlicek90 píše:Paralen sirup,pro malý děti
Prášek v žádným případě.
Jako co jinýho je sirup než sladkej cuc s rozpuštěným práškem, vždyť je to i přes tu příchuť cítit
Možná bych zkusila zavolat na pohotovost a zeptat se, zda nemůžu dát nouzově kousek prášku
Jojo, kousek rozpuštěného prášku není nic proti ničemu a v čípku je opravdu 100
tak jsem dala ty plínky a teď se probudil takže jsem i vyvýšila matraci. Začne kňourat a pak řev na ruce se uklidní a když ho dám zpátky do postýlky tak usne tak netušim co ho trápí
Ja bych teda zadny paralen nedavala pri zvysene teplote. Ma se davat az nad 38. Pokud na nej leze nejaka viroza, tak prave ta zvysena teplota vybicuje vlastni imunitni system k obrane organismu, nema se to srazet zbytecne brzo.
Pokud jsou to zuby a uklidni ho chovani, taky bych nedavala. Ta bolest je posune ve vyvoji dal. Vzhledem k tomu, ze ho dokazes uklidnit, tak to asi neni tak strasny.