Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den..Chtěla jsem se vás zeptat jak vám spinká mimčo v 5 měsících??Přes den a i noc..
Jen pro srovnání:-)
Moc děkuji za odpovědí..M
V 5m se budil snad po hodině, šel spát v 7, v 9 už byl vzhůru, kojení, v 11, pak jsem šla spát a to byl u mě nalepenej furt, ráno se to stupňovalo, byl by vstával v 5, umocněné tím, že se kolem 5-6 pokadil
Přes den spal tak 2×2h poměrně dost čumákoval na můj vkus.
Teď začal spát dobře, budí se 1× za noc, cca v 8 vstanem, v půl desátý jde spát, někdy spí do 12, někdy jen hodinku, od toho se pak odvíjí četnost spánku, většinou ve 4 odpoledne se budí po posledním denním spánku. Čím líp spí přes den, tím líp potom spí v noci, pokud nemůže přes den zabrat, tak tím se zvyšuje četnost probuzení na dudlíka.
tak na to si uplne pamatuju, pac to byl luxus
malej mi spal po kazdym papu. hodku a pul po jidle byl vzhuru a pak tak hodku spal. v noci tak tech 8-10 hodin. chjoo, kde jsou ty casy ![]()
chodí spát v 19h, budí se 1× za noc kolem 3h na mlíko, vstává mezi 6-7h. Dopo spí tak 1h, odpo 1,5h.
Teď se častěji budil (podat dudlík, napít vody), ale to bylo přestěhováním do svého pokoje a pak byl trochu nemocný. Ale už se to zase srovnává.
chodi spat v 19 hodin, pak se poprve probudi tak ve 23:30 a potom po 3 hodinach, kdyz je dobre, ale spis je to po tech 2. ni jineho nez prso ho neuspi. muzu chlacholit, chovat, nic jinyho nezabere. spi u sebe v postylce. v 6 rao uz ma bohuzel vyspano. obcas pomuze vzit si ho do postele a jeste hodku se mnou da. pres den spi 3× po 30ti minutach. je to nespavec. pres den bych brala, kdyby spal vic
spát jde v 19, budí se po půl hodině dokud k němu nejdu spát, pak se budí tak po 2-3hodinách, vztává v 5 s manželem-do 6 ho držím násilím v posteli, pak se pokadí a je vymalováno, takže vztáváme
přes den spí 3krát 30 minut
bože jak já se těším na dobu kdy se bude budit jen jednou za noc a přes den naspí těch slibovaných 5hodin ![]()
Jsou tu už dvě diskuze během posledního měsíce na toto téma, nebaví mě to vypisovat pořád dokola
![]()
goglenko ja se bojim ze tech 5 hodin nikdy nebude
ty uz mozna davno byly ![]()
Jde spát večer kolem 21.30 (dřív prostě nezabere, i když já bych tááááák chtěla), v noci vstáváme většinou dvakrát na kojení, u toho vytuhne a pak ráno definitivně vstává mezi 6.30 a 7.00. Znovu usíná před 9 a spí cca 20min, někdy i půl hodiny. Pak usíná kolem poledne a dá někdy třeba i dvě hodiny, to ale především v kočárku, doma o něco míň. A pak už je vzhůru skoro pořád, ještě mezi 18 a 19h zabere většinou zase na půl hodinky, víc ne.
Goldenko, nechci tě děsit, ale 5 hodin spánku přes den u nás se starším nehrozilo snad nikdy, kromě prvního měsíce, možná šestinedělí.
Tak u nás se chodí spát v 19 hodin, spí do 7 hodin do rána s jedním krmením v noci. Přes den spí cca od 11 do 14-15 hodin.
nedávno mě totiž přišel e-mail od nestle-informace o miminku, jeho vývoj,…no a psali že si ještě přes den chrupe 5 hodin-jak já se nasmála
náš takhle nikdy nespal a je mě jasný, že ani už spát nebude ![]()
Holky děkuji za příspěvkky..Mě malá chrupe skoro celé dopoledne..Většinou od půl 9 do 12 a někdy až do 13hod.Pak si dá ještě odpol.2 krát 30 min.až 1 hod..Večer 19 spánek a 6 ráno vstáváme s tím že se 1 až 2 vzbudí na jídlo..Ale spíše mě zajímalo jestli nespí přes ten den až moc..Budit se mi ji nechce..Předevčírem spala dokonce 5 hod. vkuse
![]()
Malej mi spí přes den celkem tu hodinku a půl, v noci spí 12hodin.. takřka od malička ![]()
Chodí spát v 19h, budí se kolem druhé a páté na jídlo. Přes den spí dopoledne půl hodiny až hodinu a odpoledne hodinu až hodinu a půl.