Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ono záleží taky na tom kolikrát si za noc byla na wc, nebo jestli jsi hodně nepila a jestli jsi použila ten samý test…
Za noc jsem byla jednou, chodiim ted furt a jo je to stejny test…ale rikam, odzkousene mam, ze Hcg je u me vyssi odpoledne
ach joooo
Hladina hcg se dá sledovat jen z krve…
I kdyby se za ty čtyři dny něco pokazilo, nějaou dobu trvá, než hcg začne klesat tak, abys to poznala na testu z moči… nemá smysl se tím zabývat, nic nepoznáš ![]()
@Pipet dekuju ti
to jsem potrebovala slyset…takze to muze byt v pohode a je to proste jinak naredenou moci? ![]()
Neřeš to, protože pokud by se cokoliv stalo, hladinu HCG budeš mít v této fázi pořád daleko vyšší, než je množství jednotek v krvi, které tyto testy z moči detekují. Testování je ti stejně v této fázi těhotenství naprosto k ničemu, takže radím testy zahodit a nezabývat se hloupými myšlenkami a stresovat se něčím, co není
.
Neřeš to a už netestuj, jen se zbytečně stresuješ, s takhle vysokou hladinou HCG, která už musí být, se to stejně na testu jen tak neprojeví. Pokud jsi nervní, zajeď na kontrolní ultrazvuk, zavolej a řekni, že jsi v noci a ráno špinila, ne že jsi dělala test a čárka je slabší, to by si mysleli, že jsi cvok, ale že jsi špinila, jestli se na tebe podívají.
Záleží, jak ti taky fungujou ledviny… já třeba měla negativní test (ani duch), i když podle příznaků už hcg v krvi být muselo, jen ledviny ho „nepustily“ do moči… pozitivní byl až později.
Fakt se tím nestresuj.
@Anonymní píše:
Ahojky
potřebuji povzbudit…dnes jsem 6+4tt a jen tam jsem si řekla že si udělam test a čárka je slabší než minule v 4+6… u dr. jsem byla v6+0 a vše bylo v normálupříznaky mám furt stejne… k dr. jdu až příští pátek
jeětě mě napadlo: ten minulý test, kde jsem měla obě čárky stejné je z odpolední močia tento z ranní (a je pravda že už jednou mi to vysslo silnejsi odpoledne)
co myslite, mám se nervit?
ahoj, ja jsem dnes 7+4 a taky mam slabsi test nez v 5tt, ale delam si ho po tri dny a rekla bych, ze je slaby stejne… jine problemy nemam, jen je mi obcas dobre, coz uz plasim… prisli jsme nedavno o miminko v 17tt a myslim, ze me to natolik poznamenalo, ze dnes hledam priciny, proc to nevypada dobre a nejsem tak v pohode a sebevedoma, jako jsem byla. Jindy bych za trochu ulevy od nevolnosti byla rada. Jedine co vim, ze pokud by to bylo spatne (kdyz nekrvacis) tak ti v nemocnici stejne nepomuzou…takze nam skutecne nezbyva nic jineho, nez doufat, ze vse je jak ma byt
![]()
@cihajda87 ja jsem mela práve ZT v 11tt takže se taky bojim…no snad to bude dobre…
tobe drzim moc palecky ![]()
@terinka4444 ty asi na to prdim, co by mi zjistili ted mi zjisti i za tech 10 dni, takze budu se tvarit, jako by se dnes nic nestalo…teda jestli to zvladnu
ale dekuju
@cihajda87 píše:
ahoj, ja jsem dnes 7+4 a taky mam slabsi test nez v 5tt, ale delam si ho po tri dny a rekla bych, ze je slaby stejne… jine problemy nemam, jen je mi obcas dobre, coz uz plasim… prisli jsme nedavno o miminko v 17tt a myslim, ze me to natolik poznamenalo, ze dnes hledam priciny, proc to nevypada dobre a nejsem tak v pohode a sebevedoma, jako jsem byla. Jindy bych za trochu ulevy od nevolnosti byla rada. Jedine co vim, ze pokud by to bylo spatne (kdyz nekrvacis) tak ti v nemocnici stejne nepomuzou…takze nam skutecne nezbyva nic jineho, nez doufat, ze vse je jak ma byt![]()
![]()
![]()
![]()
@terinka4444 ne, je to moc pekne
a ja se snazim podle toho ridit
![]()
Ahojky
příznaky mám furt stejne… k dr. jdu až příští pátek
a tento z ranní (a je pravda že už jednou mi to vysslo silnejsi odpoledne)
potřebuji povzbudit…dnes jsem 6+4tt a jen tam jsem si řekla že si udělam test a čárka je slabší než minule v 4+6… u dr. jsem byla v6+0 a vše bylo v normálu
jeětě mě napadlo: ten minulý test, kde jsem měla obě čárky stejné je z odpolední moči
co myslite, mám se nervit?