Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak pokud má odklad, tak už v pedagogicko - psychologické poradně byli a měli by mít otamtud nějaký výstup pro indiv. studijní plán do školky.
Umí tohle všechno. Ale za rok se může hodně změnit. Rodiče se mu věnují? Chodí do školky?
@Anonymní píše:
Co umi vase 6lete dite? Mam synovce v tomto veku a on si nic nepamatuje - nenapocita do 10, nepojmenuje barvy, neumi se tiskacim podepsat (TOM), je takovy „jiny“. Rodiče spoléhají na odklad, že za rok vše dožene, ale já nevím, podle mě by se měli poradit s psychologem…
Nejak mi unika co je ti do toho ![]()
@pikola Chodí. Matka se snaží neustále opakovat, ale ne a ne se to v mozku uchytit.
@Anonymní píše:
@vedma007 Aha. A jak to funguje?
Jestli už mu je teď 6, tak předpokládám má odklad. A aby odklad dostali, potřebují mít doporučení z PPP. Takže už tam nejspíš někdy na jaře byli. V PPP dítě tedy viděl speciální pedagog a psycholog a poslali otamtud rodičům nebo do školky zprávu. Školka pak dítěti na ten odkladový rok připravuje indiv. studijní plán.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Je to můj synovec a dělá mi starosti.Co tobě je do toho?
Tak se zeptej matky jestli někde byli
nejhorší jsou tyhle nevyžádané rady od rodiny, víš
@Anonymní píše:
No, asi tolik co tobe
alespon vidis, jak je prijemne, kdyz se michas do neceho, po cem ti nic neni.
@pikola Byli v PPP, ale jestli má IVP, nerikala. Pry je nesoustředěný, nemá předpoklady pro bezproblemovy nástup na ZŠ. Jen že u zápisu byla cela skupina odkladova, takze sice zkoušeli taky, ale nijak moc se neřešilo.
@j.a.n.i1 Jedná se o jedine vnouce prarodičů, meho jedineho synovce. Záleží ma na něm. To se nesmí?
@Anonymní píše:
Matka si s nim poradi.
@Anonymní píše:
Co umi vase 6lete dite? Mam synovce v tomto veku a on si nic nepamatuje - nenapocita do 10, nepojmenuje barvy, neumi se tiskacim podepsat (TOM), je takovy „jiny“. Rodiče spoléhají na odklad, že za rok vše dožene, ale já nevím, podle mě by se měli poradit s psychologem…
Tohle neumět v 6 letech běžné není. To běžně ovládají i děti kolem 5 let. Zeptej se matky jestli už byli v poradně a pokud ne, tak ať tam dojdou a oni ať jim poradí co a jak zlepšit, aby se to naučil.
A jinak, kluci jsou jini. Treba se mu proste nechce delat opici na povel.