6leté dítě náhle odmítá polykat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1512
25.12.21 07:31

6leté dítě náhle odmítá polykat

Ahoj maminky, nezažily jste některá?? 6letá dcera před týdnem najednou začala odmítat jídlo, podotýkám, nikdy předtím jídlo neodmítala, říkala jsem jí „malá gurmánka“, jedla a zkoušela nová jídla s radostí. 3 dny dokonce odmítala polykat i sliny, plivala je do kapesníků. Teplotu neměla, byly jsme u dr, nic neshledala, výtěr na streptokoka negativní, další výsledky ještě čekáme. Byly jsme i zrovna na preventivce u zubaře, také nic.

Sliny už polyká, ale jinak jen totálně hladké jídlo. Nesnese ani žmolíček marmelády v jogurtu. Jako kdyby jí to vadilo na jazyku.

V té nejhorší fázi měla hodně rudé rty a asi 3 dny i začervenalé oči. Podle mě musela něco prodělat, teď už to vypadá lepší ale jak kdybychom se měly učit znovu jíst?

U dr budu řešit dále, ale zkouším, zda nemá někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30591
25.12.21 08:21

:hug: :hug: Znamy ma po Covidu dysfagii :?, snese jen rozmixovane polevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8616
25.12.21 08:29

V 6 letech by mohla být schopna říct důvod, neptala ses jí? Bolí ji v krku, dásně, zuby, tváře.. pálí, stipe, lechta ji to na jazyku…navaluje se jí z kousků.. podle příčiny bych hledala řešení. Anebo pak prostě jak s malým miminem, začít postupně od hladkého, přes mixovane s milimetrovymi kousky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.12.21 08:37

@Luminel neměla covid? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 10:27

Covid nemela aspon pokud vime. Na bolest jsem se samozrejme ptala ale nejdriv rikala ze ne, pak ukazovala neurcite do pusy a jednou dokonce za krk az jako na rameno skoro, prislo mi ze spis nekam ukazuje aby me uspokojila, kdyz se ptam. Podle me vubec nevi, co ji vadi. Vypada s tim jako v pohode, proste ji presnidavky, rozmixovane polivky, vodu z vyvaru a jogurtove napoje a netvari se, ze by mela na neco chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 10:31

@Hobitka jak dlouho už to má?? a jak to řeší? myslím nějakou nápravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.12.21 10:42

Ve škole/ školce také normálně nejí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30591
25.12.21 11:09

@Luminel Ma to rok, no neresi to moc, stary mladenec, zije leta sam v chaticce… Ale co jsem tak pochopila, tak by to byl beh na dlouhou trat za vyuziti mnoha odborniku vcetne logopeda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 11:24

@Tojsemja3 ve skolce byla jen jeden den, kdy uz to mela (pondeli), ptala jsem se ucitelky, pry tam jedla ale kdyz jsem se pak ptala dcery jestli fakt, tak pry snedla jen omacku. Podle me si ucitelka nevsimla, dcera nikdy s jidlem potize nemela, tak si myslim, ze ji nesledovali a me to rano nenapadlo rict, doslo mi to az kdyz jsem nasla doma spoustu kapesniku se slinanama v kosi, ze mame fakt problem. Pak ji zcervenaly i ty oci tak uz jsem ji nechala doma, to bylo v utery, ale s jidlem skaredila uz od soboty a kdyz jsem se bavila a ucitelkou, tak rikala, ze ji prisla plactiva uz v patek, coz je pravda. Ono se to vyvinulo cely nejak postupne o vikendu, v pondeli byla ve skolce a pak uz teda ne, protoze pak jsem nasla ty kapesniky a ty oci do toho. U dr jsme byly ve stredu. Jinak je uplne v pohode, plactiva uz davno neni, krome jidla k nepoznani ze by byla nejaka potiz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 11:27

Jeste co se skolky tyka, proc si myslim, ze si ucitelky spis nevsimly - nasla jsem pak i spoustu kapesniku od slin v kapsach u bundy, takze si nevsimly ani toho, ze nepolyka sliny a utira si je do tech kapesniku. To uz teda nastesti ma za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.12.21 11:28
@Luminel píše:
@Tojsemja3 ve skolce byla jen jeden den, kdy uz to mela (pondeli), ptala jsem se ucitelky, pry tam jedla ale kdyz jsem se pak ptala dcery jestli fakt, tak pry snedla jen omacku. Podle me si ucitelka nevsimla, dcera nikdy s jidlem potize nemela, tak si myslim, ze ji nesledovali a me to rano nenapadlo rict, doslo mi to az kdyz jsem nasla doma spoustu kapesniku se slinanama v kosi, ze mame fakt problem. Pak ji zcervenaly i ty oci tak uz jsem ji nechala doma, to bylo v utery, ale s jidlem skaredila uz od soboty a kdyz jsem se bavila a ucitelkou, tak rikala, ze ji prisla plactiva uz v patek, coz je pravda. Ono se to vyvinulo cely nejak postupne o vikendu, v pondeli byla ve skolce a pak uz teda ne, protoze pak jsem nasla ty kapesniky a ty oci do toho. U dr jsme byly ve stredu. Jinak je uplne v pohode, plactiva uz davno neni, krome jidla k nepoznani ze by byla nejaka potiz.

Zkusila bych, jestli nebude jíst i jinde, kde ty nebudeš. Jinak mě ještě napadá nějaké malé dítě v jejím okolí není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.12.21 11:30
@Luminel píše:
Jeste co se skolky tyka, proc si myslim, ze si ucitelky spis nevsimly - nasla jsem pak i spoustu kapesniku od slin v kapsach u bundy, takze si nevsimly ani toho, ze nepolyka sliny a utira si je do tech kapesniku. To uz teda nastesti ma za sebou.

Myslíš že by si nevšimly ani toho že vůbec nestačila, když jinak jí pěkně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 11:33

@Tojsemja3 no prisla jsem pro ni, ptala jsem se ucitelky, je to i moje znama, normalne se bavime, jestli bylo vse ok s jidlem a nemela zadnou pochybnost. Tak jsem ji to rikala vse a jako vsimla si, ze v patek byla plactivejsi, ze mozna i trochu v pondeli, rikala ze po spani uz byla uplne v pohode ale o jidle ani slinach fakt netusila. Pritom v kapsach nacpanejch 20 kapesniku od slin 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.12.21 11:39
@Luminel píše:
@Tojsemja3 no prisla jsem pro ni, ptala jsem se ucitelky, je to i moje znama, normalne se bavime, jestli bylo vse ok s jidlem a nemela zadnou pochybnost. Tak jsem ji to rikala vse a jako vsimla si, ze v patek byla plactivejsi, ze mozna i trochu v pondeli, rikala ze po spani uz byla uplne v pohode ale o jidle ani slinach fakt netusila. Pritom v kapsach nacpanejch 20 kapesniku od slin 8o

No a nějaké miminko na cestě, nebo v okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.12.21 12:24

@Midaku ptala jsem se ji x krat, naposledy mi rikala, ze ma pocit, ze se ji to zasekava na patre, na jazyku a ve tvarich. Neboli ji nic. Kdyz uz ma spolknout kousek (i mini kousek), tak to musi strasne moc zapit. Kdyz jsem to z ni tahala, tak pry takhle s tim pitim snedla neco malo v te skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí